GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 kjendiser som har studert utenlands

10 kjendiser som har studert utenlands

Kjendiser er akkurat som oss, bortsett fra at de har finere hår, penere Instagram feed og flere følgere. De elsker å hoppe på et fly og reise verden rundt også, og faktisk, har mange av dem studert eller undervist i utlandet før de ble berømte.

1. Bradley Cooper

Det er ingen hemmelighet at Bradley Cooper er på bølge med det franske språket. Etter at han i ung alder avgjorde at han ville elske å lære fransk, tilbrakte han seks måneder som utvekslingsstudent i Aix-en-Provence i Sør-Frankrike, og snakker det nå flytende. En gang, på en pressekonferanse for Hangover Part II, gjorde han et intervju helt på fransk. OMG!

2. Emma Watson

Hun deler samme lidenskap for utdanning som hennes karakter Hermine i Harry Potter-filmen. Emma Watson brukte 18 måneder på å studere engelsk litteratur ved Brown University i Rhode Island før hun fortsatte sin grad ved Oxford University i England.

3. Barack Obama

Som barn, tilbrakte den tidligere president Barack Obama tre år i Jakarta, Indonesia sammen med sin mor og stefar, hvor han plukket opp indonesisk og studerte historie, matematikk og andre fag hjemme hos sin mor. Han vendte tilbake til Hawaii – hans fødested – for skolen, og senere flyttet han til New York City for å gå på universitetet. Til slutt ble “Leader of the Free World”, Barack et pent bevis på at reiser og utdannelse er nøkkelen til et vellykket liv.

4. J K Rowling

J K Rowling, AKA hjernen bak Harry Potter-universet, har studert i Frankrike som en del av sin grad fra Exeter University og senere flyttet til Portugal i begynnelsen av 90-tallet for å tilbringe tre år med undervisning i engelsk. Harry Potter og de vises stein begynte å ta form i løpet av denne tiden, så vi skylder på en måte folkene i Portugal et takk.

5. Benedict Cumberbatch

Sherlock Holmes selv – vår elskede Benedict for å være presis – flyttet til India for et år for å lære engelsk til buddhistiske munker i et tibetansk kloster i Darjeeling. Han underviste en klasse på 12 og elsket muligheten til å lære mer om buddhismen og gamle indiske kulturer.

6. John Krasinski

John Krasinski, alles favoritt TV crush fra amerikanske versjonen av The Office, ønsket faktisk å bli engelsklærer før han oppdaget sin lidenskap for skuespill. Han tilbrakte seks måneder med undervisning av engelsk i Costa Rica som student, og da han kom tilbake, valgte å endre sin kurs ved Brown University til drama.

7. Matthew McConaughey

Alright, alright, alright. Mannen som er ansvarlig for å gi oss Dallas Buyers Club, Interstellar, hvordan bli dumpet på ti dager, og en av de mest over-spilte slagordene i det 21. århundre, var en “wanderer” før han ble filmstjerne: Matthew McConaughey tilbrakte et år i New South Wales, Australia som en del av sin grad fra University of Texas.

8. Prince William – Duke of Cambridge

Selv kongelige vil ha en bit av de utenlandske studiene: Prins William flyttet til en avsidesliggende by i Chile for å undervise i engelsk i 10 uker som en del av sitt friår etter universitetet. Hvis det er godt nok for den fremtidige kongen av England, er det definitivt god nok for oss!

9. Chris Pine

Året før han reiste på tvers av fjerntliggende galakser i den nye Star Trek filmen, krysset Chris Pine Atlanteren. Chris endte opp immatrikulert ved Leeds University i England for et år som en del av sin grad fra UC Berkeley. Fordi hvor er vell bedre å studere engelsk litteratur enn i England? Duh!

10. Vera Wang

Den amerikansk-fødte motedesigneren Vera Wang har brukt tid på å studere kunsthistorie ved Paris Sorbonne-Universitetet, hvor hun ble betatt av fransk mote. Det var ikke før etter at hun hadde fullført som Vogue Magazine Senior Fashion Editor at hun innså hennes virkelige lidenskap for å designe klær. Vera eier nå et enormt mote imperium og er best kjent for sine flotte brudekjoler.

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på