GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Droppet ut av studiene? 10 ting du kan gjøre nå

Droppet ut av studiene? 10 ting du kan gjøre nå

Du var alt klar for å bli universitetets sjef. Ting begynte bra – men så skjedde det utenkelige, og nå er du tilbake til starten. Enten du ble tvunget til å droppe ut eller sluttet av fri vilje, vil du mest sannsynlig føle deg litt forvirret og skjør. Men før du gjemmer deg under teppet og lover å aldri snakke med noen igjen, les dette: Du er ikke den første personen hvor studiene ikke har gått som planlagt – og du er definitivt ikke den siste. Og kanskje føler du deg helt overveldet av nye omstendigheter, er du ikke en fiasko for å være her. Faktisk har mange kjente gründere, bedriftseiere og gode ansatte aldri fullført studiene sine og fremdeles gjort det bra her i livet.

Hr er ti ting du kan gjøre for å komme deg raskere og få livet tilbake på rett spor:

1. Pust

Det er riktig: inn og ut, inn og ut. Hvis du begynner å føle panikk, ta deg tilbake til nåtiden. Selv om det kan høres altfor enkelt og dumt ut. Perioder med uro og forandring er perfekte øyeblikk til å praktisere mindfulness. Å være bevisst, eller å være klar over dine tanker i dag, holder deg sentrert, beroliger deg og stopper tankene fra å kjøre i tusen retninger samtidig.

2. Ta vare på det du har lært

Selv om du ikke fullførte gav din tid på universitetet deg en haug av ferdigheter. Tenk tilbake til da du startet og hvor clueless du sannsynligvis følte deg. Og nå? Vel, du har lært å leve på egenhånd. Bryte isen ved å snakke med fremmede. Planlegge tiden din. Forskning og finne informasjon. Lage mat selv. Navigere i en ny by. Og så mange andre ting. Disse er alle prestasjoner du skal føle deg fornøyd med!

3. Reis bort

Kom deg ut – verden venter. Reising lar deg slippe unna det vanlige livet, fjerner deg fra din familie og venners spørsmål om hva som skjedde med studiene dine og lar deg oppleve andre kulturer, mat, landskap og levesett . Men hvor skal du dra? Finn inspirasjon i blogger, på sosiale medier, ved å snakke med venner, skrible ideer på et stykke papir eller bare spinne en globus og stoppe det tilfeldig. Det er virkelig ingen større reset knapp enn et par uker (eller måneder!) Unna.

4. Lær et nytt språk

Selv om å studere på universitetet ikke var noe for deg, betyr det ikke at du er ute av stand til å binde deg til noe annet. Å lære et språk er en fin måte å bruke den tiden du har nå til det bedre, og samtidig planlegge fremtiden. Ved å ta et kurs vil du møte nye mennesker, gi deg selv mål, gjenoppdage disiplin og lære en utrolig ny ferdighet som kan brukes til fremtidige studier og sysselsetting. En enda bedre er å kombinere språkopplæring og reise ved å ta et kurs i utlandet.

5. Lær hva som helst!

Fotografi, matlaging, koding, grafisk design, søm, snekring, maling, klatring, surfing, musikk, listen fortsetter. Ta et kurs i noe – hva som helst! – Finn frem det gode humøret, gjenvinn tillit og utfordre deg selv med noe nytt. Hvem vet? Du kan oppdage en ny lidenskap i prosessen.

6. Børst støv av en gammel hobby

I løpet av videregående og universitet, ble våre hobbyer ofte satt til side til fordel for oppgaver og eksamensforberedelser. Dette er helt forståelig, men et liv uten interesser utenom studier og arbeid kan være kjedelig. Du har nå tid til å fylle på med gøye ting. Å ta opp en gammel hobby kan være en fin måte å bruke tiden til å slappe av, omgruppere og finne muligheter for fremtiden.

7. Start opp noe

All denne gjenopptakingen av gamle hobbyer vil trolig få kreativiteten til å flyte! Hvorfor ikke utnytte den energien og kombinere det med en dash av gründer ferdigheter? Wham! Du er den stolte nye eieren av en splitter ny  bedrifts idé! Om ideen innebærer frilanse, som selger av håndlagde varer, event planlegging eller noe helt annet, er  det hundrevis av blogger og nettsamfunn der ute som kan hjelpe deg å definere og skissere fremgangsmåten for å finne kunder. Det vil ikke nødvendigvis være en rask prosess, men med tid og engasjement kan du finne deg deltids jobb eller heltid for deg selv!

8. Vær frivillig

Finn et formål og føl deg stolt av deg selv at du setter av tid til en viktig sak. Det er ingen mangel på veldedige organisasjoner og hjelpeorganisasjoner som trenger støtte. Start med å finne ut hvilket formål du føler lidenskapelig for. Det kan være dyrerettigheter, miljø, utdanning, fattigdom eller finne en kur for en sykdom. Frivillige kan finne muligheter i sin egen by, land eller på tvers av land.

9. Finn en deltidsjobb

Tjene penger øker følelsen av uavhengighet, som igjen øker selvtilliten. Finn frem CVen din (husk å ta med de ferdighetene du fikk på universitetet). Avhengig av hvilken type arbeid du leter etter, kan du søke via rekrutteringsbyråer eller personlig. Bonus tips: Når du leter etter en posisjon i gjestfrihet eller detaljhandel, setter de fleste ledere pris på innsatsen det tar å gå i butikken og presentere deg selv.

10. Snakk med en karriererådgiver

Hvis du begynner å føle at du har lyst til å vende tilbake til universitetet, bør du vurdere å besøke en karriere rådgiver først. De vil bidra til å definere dine fremtidige mål og bestemme deg for et studium som du vil trives på. Det er aldri for sent å starte på nytt!

Reis med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på