GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Bestå studieåret med glans: 5 tips

Bestå studieåret med glans: 5 tips

Hvordan kan man bestå studieåret sitt? Jeg har satt sammen fem tips som vil hjelpe deg å bestå studieåret ditt med glans! Og nei, kaffe er ikke et av dem.

1. Vær organisert

Dette må du være helt fra begynnelsen. Når foreleser gir deg semesterplanen, kan du allerede markere de viktigste datoene og tidsfristene og starte med planleggingen av studieåret. Sett opp dagsplan hvor du plotter inn forelesningstidspunkt, lekser og pauser. For eksempel, om du har en 10-siders innlevering om to uker, kan du skrive en side om dagen med noen fridager innimellom i tilfelle noe annet skulle dukke opp, eller for å ha litt ekstra tid til å redigere og lese gjennom ditt mesterverk.

Og husk: å være organisert er viktig utenfor skolen også, så det er bare å venne seg til det!

2. Studer

Ingen vet hvordan man studerer “riktig”, men det er en haug av ting du kan notere deg. Start med å lage deg en rutine. Studerer du bedre om morgenen eller kvelden? Med en studiekamerat eller alene? Husk at du hele tiden skal utvikle deg og tilpasse deg. Prøv ut nye teknikker, evaluer hva som fungerer og hva som ikke fungerer og etterhvert kan du finjustere strategien din. Prøv å ligge foran med lesing og oppgaveskriving. Vær en aktiv student: ta notater, still spørsmål og prøv å lær andre hva du har lært. Må du pugge en haug med informasjon? Bryt det ned i mindre biter og ikke start på en ny ting før du har lært deg det siste du startet på.

3. Vær snill mot deg selv

Ta pauser! Det er umulig å studere I åtte timer i strekk og beholde fokus. Prøv 45/15 regelen: studer i 45 minutter og ta en 15 minutters pause. Pass på å få nok med hvile og ta powernaps når du føler behov for det. Spis sunt og prøv å holde deg unna fristelsen for sjokolade og energidrikker. Drikk heller vann. Koffein hjelper deg kanskje med å konsentrere deg i noen minutter, men det kan føre til at du blir enda mer trøtt enn det du var før du begynte å drikke hvis du ikke fortsetter å helle nedpå. Og til sist; få deg litt mosjon. Fysisk aktivitet er bevist å redusere stress, gi deg bedre søvn og forbedre konsentrasjon og hukommelsen din.

Å husk og puste. Avslappning hjelper deg å ta vare på både kropp og sinn.

4. Vær venn med de rette folkene

Vær på godtone med både foreleser og studentene. Når du er venn med foreleseren, vil han respektere deg og være mer villig til å hjelpe deg litt ekstra. Husk, forelesere er også mennesker. Og ikke tenk på å stille spørsmål som «gikk jeg glipp av noe i timen igår?». Det gir et dårlig inntrykk av deg, og at de ikke lærer bort nyttig informasjon hver dag, noe de faktisk gjør!

Når det gjelder studenter, involver deg i kollokviegrupper, men vær obs! Her er noen tips: Hold gruppen fokusert. Lag en agenda og en tidsfrist og velg de riktige personene for gruppen. Alle skal bidra og om du uheldigvis skulle få en gratispassasjer med på gruppa, forlat skipet! Om grupper ikke er din ting, finn deg en person som er villig til å dele notater med deg og høre deg muntlig før eksamen og prøver. Dette er forsket på og bevist som en god metode for å memorere informasjon og vil hjelpe deg med å forklarte pensum du ikke forstår.

5. Balanser ditt sosiale liv

Du bør alltid gå på forelesninger og aldri skulke, med mindre du er syk. Ved å skulke går du glipp av viktig informasjon som kan komme på eksamen senere. Og selv om det er viktig å sosialisere med venner, gjør det i moderate mengder. Husk: Du er først og fremst student, ikke en festløve. Studieåret går fort, og det er viktig å følge med.

Dra på utveksling med EF AcademyLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på