GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 engelske slanguttrykk du må kjenne til i 2019

10 engelske slanguttrykk du må kjenne til i 2019

Få ting utvikler seg like fort som slanguttrykk – du kan nettopp ha lært deg den nyeste slangen når du plutselig føler deg utenfor igjen, fordi det du nettopp har lært har oppbrukt sin levetid.

Kort sagt, å bruke slanguttrykk kan bety at det er en meget tynn linje mellom å virke utrolig kul og helt håpløs.

For å hjelpe deg med å navigere rundt i virvaret av nye slanguttrykk har vi laget en liste over engelske utrykk du må kjenne til i 2019:

 1. Stan

  Dette er et slanguttrykk som stammer fra Eminems sang «Stan» fra 2000, som handler om brevene fra en besatt fan som heter Stan, og som i slutten av sangen ender opp med å kjøre bilen sin ut i vannet. Derfor betyr uttrykket stan en person som er kjempefan av en kjent person.

 2. **Full send

  **

  Dette uttrykket er lånt fra skispråket, som beskriver øyeblikket der man styrer fryktløst direkte mot en farlig situasjon. Det er blitt populært å bruke i hverdagen, og refererer til å ikke tenke på konsekvensene av sine handlinger, men å bare «ta’n helt ut».

 3. Wig

  Dette ordet blir brukt når noe er så spennende eller vilt at parykken flyr av. Det er det samme om man går med parykk eller ikke – å si «wig!» eller «omg wig flew» om noe skandaløst er noe alle kan gjøre.

 4. Tea

  Hvis det er noe spennende sladder som sirkulerer kan man referere til det som “tea”. Det er passende både når man spør om sladderen (what’s the tea?), når man forteller noen om sladderen (spilling the tea) og som et svar på noe heftig sladder (TEA!).

 5. Snatched

  Der man tidligere brukte «on fleek» flittig, har «snatched» nå tatt over tronen. Synes man noen ser moteriktig eller spesielt stilig ut en dag, kan man bruke dette uttrykket til å gi dem et kompliment.

 6. Sus

  Uttrykket er utsprunget av ordet “suspekt” og kan brukes når en av vennene dine oppfører seg en smule tvilsomt. Uansett om du tror de skjuler noe eller viser en dårlig side av dem selv, kan du si til dem at de oppfører seg «sus».

 7. Woke

  Dette uttrykket refererer til å være veldig oppmerksom på hva som skjer for tiden. De som har en klar ide om realiteten rundt dem eller om at det de har trodd tidligere kan være usant, kan refereres til som å være «woke».

 8. Flex

  Nei, vi snakker ikke om å flexe musklene dine på treningssenteret. Uttrykket «flexing» beskriver måten man viser frem sin ekstravagante livsstil frem på en ikke-ydmyk måte. Tenk «rich kids of Instagram».

 9. Left on read

  Dette uttrykket stammer fra lest-kvitteringene på iMessage, som viser at personen du har sendt melding til har lest beskjeden. Når man blir «left on read» henviser det til at noen har lest beskjeden din uten å svare på den. Dette er nok en av de største fornærmelsene i vår tid.

 10. Collecting reciepts

Dette slanguttrykket beskriver det å gjemme på screenshots, bilder eller videoer for å bevise poenget ditt. Lignende slik en advokat viser frem beviser i retten, kan du presentere dine «receipts» for å få andres tvil til å forsvinne.

Lær mer slang med et språkkurs i engelsk!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på