Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 steder å besøke i Dublin

10 steder å besøke i Dublin

Vi har listet opp 10 steder å besøke i Dublin og fått tips fra lokale som bor der. Reis til Dublin forberedt ved å besøk steder som Ivegah Gardens, Phoenix Park Tea Rooms, The Hungry Tree med mer. Her vil du oppleve mye mer enn på de klassiske turistfellene.

1. Marsh’s Library

Besøkende i Dublin tar ofte en tur til The Library at Trinity College – som er et vakkert syn, men det er ikke akkurat en skjult perle. I stedet kan du ta turen til Marsh’s Library for en mer historisk bibliotekopplevelse. Denne bygningen fra 1700-tallet blir ofte ignorert av turister til fordel for naboen, St. Patrick’s Cathedral, men med over 20 000 sjeldne bøker og manuskripter som bor i de gamle bokhyllene. Er du heldig kan du kanskje få med deg et foredrag eller en utstilling.

2. Mumier i St Michan’s Church

Fra utsiden ser denne kirken ganske kjedelig ut sammenlignet med noen av Dublins elegante historiske arkitekturer, men inni er det helt annerledes. Du vil se mange kister i et hvelv under kirken, hver og en av disse kistene er et hjem til en mumie. Noen av kistene i begynner å gå i oppløsning, så hvis du følger de smale steintrappene ned i kjelleren, gå med øynene åpne – dette er historie!

3. Iveagh Gardens

Ta turen til Iveagh Gardens for å slappe av i grønne omgivelser. Hagene var en gang hagen til Earl of Clonmell, men etter en historie med ulikt eierskap, ble hagene i 1991 git til staten av Guinness-familien og åpnet til alle. Labyrinten, en nedsunket hage, amerikansk hage og imponerende fontener ble restaurert. Denne hagen er også veldig populær blant lokale fordi den er mindre kjent for turister. De fleste turistene reiser til St. Stephen’s Green som ligger i nærheten.

4. Vintage Cocktail Club

Temple Bar er stedet du bør besøke for å ta en drink og et livlig natteliv, her får oppleve livemusikk og klirring av ølglass. Men ønsker du å besøke et sted som ikke florerer av turister? Besøk den hemmelige puben som kalles en Vintage Cocktail Club. Denne superkule speakeasy-stilen er skjult, men let etter en svart dør med bare bokstavene ‘VCC’ inngangen ligger ved siden av 15 Crown Alley.

5. Lucy’s Lounge Vintage Clothing

I hjertet av det populære Temple Bar-området er Lucy’s Lounge et must-besøk for de som liker vintageklær – nyt denne Alice in Wonderland-inspirerte butikken det er en opplevelse!

6. The Hungry Tree

Londons trær har for siden blitt plantet og de vokser godt i forurensede områder og kan hjelpe luftkvaliteten. På Irlands eldste advokatskole, King’s Inns, finner man et 80 år gammelt tre som har blitt så stort at det har vokst inn i en gammel jernbenk som ser helt rått ut. Verdt et besøk!

7. George’s Street Arcade

Den fortryllende George’s Street Arcade tilbyr en virkelig kulturell shoppingopplevelse. I dette lukkede viktorianske markedet selger ingen av butikkene og uavhengige boder det samme. Arkaden er gjennomsyret av historie; det er Irlands første kjøpesenter, det lengste kontinuerlige handelssenteret i Europa, og har vært åpent siden 1881. Her finner du alt fra smykker og suvenirer til klær og musikk, mens lokale matboder får stedet til å lukte helt deilig.

8. St Valentine

Selv om Dublin er fullpakket med fascinerende historiske bygninger, museer og kirker, er Whitefriar Street Church et fredelig sted i hjertet av den travle byen og som har huset St. Valentine. De som har hørt om hva som er skjult i kirken, kommer dit for en velsignelse før ekteskapet, eller for å be om litt hjelp fra kjærlighetens skytshelgen.

9. Phoenix Park Tea Rooms

Ta turen til viktorianske te-rommene i Phoenix Park for en kopp kaffe og en solid kakestykke med utsikt. Snacks blir bakt på stedet hver dag (og det er mange veganske, og glutenfrie og melkefrie alternativer!) Som du kan nyte i den vakre bygningen eller al-fresco i parken.

10. Besøk Napoleons tannbørste

Utstillingene som vises på Heritage Centre of the Royal College of Physicians of Ireland, er vel verdt et besøk. Forskningssenteret fokuserer på medisinens historie i Irland, og samlingen kan skilte med en rekke uvanlige og sære gjenstander, inkludert Napoleon Bonapartes tannbørste og en rekke historiske medisinske verktøy som vil gjøre deg takknemlig for moderne medisin.

Studer i Dublin med EFLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise