GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 steder du må besøke før du fyller 30

10 steder du må besøke før du fyller 30

Når du er ung, er det lett å slippe alt og reise for å utforske verden. Når alle kontinenter er hjem til så mange fantastiske og spennende steder å besøke, kan det å bestemme hvor du skal dra, være vanskelig. For å hjelpe deg å avgjøre hvor du skal dra på din neste reise, har vi samlet – med noen problemer – en liste over ti destinasjoner som du bare må besøke før du fyller 30 og du vet … blir gammel.

1. LONDON, ENGLAND

The London Eye, Big Ben, Tower of London, Buckingham Palace, Oxford Street, Notting Hill, Brick Lane … Fra turist til super hip: London er den perfekte by å besøke hvis du ønsker å oppleve fantastiske ting. Kryss av alle turiststedene i et raskt tempo som bare en 20-åring kan holde tritt med. Deretter, når du har sett severdighetene og lagt ut noen ferske snaps med Dronningens garde på Instagram, kan du unne deg litt shopping i verdensklasse på Oxford Street (og nærliggende Regent Street) og fantastisk mat og kule barer i East London (Brick Lane, Hoxton Square, Shoreditch etc.)

2. PARIS, FRANKRIKE

The City of Love er ikke bare for par, og å rusle langs bredden av elven Seinen. Spis deilige oster, ferske baguetter og fargerike macarons mens du nyter den nydelige arkitekturen og kunsten som preger byen. Fra å stå på toppen av Eiffeltårnet til å utforske galleriene i Louvre og de vakre bakgatene i Marais. Paris klarer alltid å tilby noe friskt, spennende og ja, deilig.

3. TOKYO, JAPAN

Hvorfor? Fordi det er ingen andre steder i verden som er så crazy som Tokyo. Japans hovedstad er det eneste stedet som har den spesielle kombinasjonen av kirsebær trær, Harajuku jenter og robot kafeer i samme gate med stil og sjarm. Tokyo er definitivt en by å besøke før alle vennene dine begynner å få barn og bli fornuftige…

4. NEW YORK, USA

New York er stedet for handleglade; tøm bankkontoen mellom Macys varehus og designerbutikkene på 5th Avenue. Hvem bryr seg om leie eller boliglån? Du er ikke tretti ennå! Se et show på Broadway og krysse av to av de beste utsiktene over byen; på toppen av Empire State Building og nedenfra når Times Square skinner om natten. Maten og utelivet er også helt fantastisk her!

5. SAN DIEGO, USA

Vil du også slappe av og nyte dine 20 før du runder 30-tallet og ansvaret begynner å hope seg opp? Hvor er vell bedre å ta det med ro enn hjemme hos laid-back San Diego? Slapp av på stranden eller i vannet: prøv surfing, stand-up paddle boarding, eller bare sol deg mens du leser din favoritt bok eller lytter til Spotify. Når sulten treffer, kan du dra til en av byens verdensberømte foodtrucks og spise fersk fisk og deilig street-food.

6. CAPE TOWN, SØR AFRIKA

Table Mountain står høyt over den travle V&A Waterfront, til pingviner på Boulders Beach og hvaler og hvithaier utenfor kysten. Cape Town sikrer lett sin plass på denne listen som en rett og slett all-round awesome by! Det er også en kort flytur fra noen av Afrikas største safari destinasjoner, så ta deg fri et par ekstra dager og let etter løver og elefanter i bushen.

7. VANCOUVER, CANADA

Kongen av naturen, Vancouver har nesten for mange valg når det kommer til episke aktiviteter. Kjør slalom i verdensklasse i Whistler, se hvaler på en tur ut på havet, terrengsykkel og fottur gjennom de fantastiske fjellene rundt byen. Du kan (og bør) tilbringe noen måneder i Vancouver, og det er langt enklere og mer morsomt å gjøre når du er ung, sterk og litt uvøren.

8. DUBLIN, IRLAND

Hopp over til Emerald Isle i jakten på den gode gamle irske “Craic ‘- humoren så tørr som den berømte Guinness som fortsatt brygges i byens opprinnelige destilleri. Her er barer fylt med Dublins ikoniske øl, lystig musikk og sannsynligvis noen av de vennligste menneskene du noensinne kommer til å møte. Dublin er det perfekte valget for en bekymringsfri helg med venner.

9. ROMA, ITALIA

Roma kombinerer nydelig italiensk vær med kulturelle og historiske opplevelser; oh, og noe av den beste maten i verden. Ta på deg solbriller og hopp på en scooter og reis gjennom tid ved å kjøre rundt i byen, stopp ved Colosseum, Vatikanet og Pantheon. Og deretter sett kursen mot pizza. Tilbring kvelden i den evige stad med deilig pizza, fortid, tiramisu og gelato. Husk at det er nå når du er ung at kroppen din tåler å spise pizza flere dager på rad.

10. RIO, BRAZIL

Rio er full av ikoner som fortjener et besøk, fra Copacabana Beach og Sugarloaf Mountain til Kristusstatuen som holder vakt ovenfra. Men det du virkelig må oppleve ved Rio er stemningen og menneskene; musikken og dansen. Dette er stedet å glemme fornuftige ting og bare feste til solen står opp. Dra hit under karneval- sesongen for å oppleve en av verdens største (og mest fargerike ) fester.

HVOR VIL DU DRA? REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på