Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 ting du bør vite før du flytter til Miami

10

Enten du skal reise noen måneder eller ett år, vil vår guide til Miami sørge for at du er klar for livet i Sør-Floridas mest populære by. Her er våre tips til ting du bør vite før du flytter til Miami.

1. Vær forberedt på fuktigheten

Det er ikke bare hårsveisen som får problemer med den fuktige luften i Miami. Under orkansesongen (Juni til November) er Miami utsatt for uvær og flom. Selv om solen skinner er det lurt å følge med på de lokale værmeldingene i denne perioden slik at du er forbedret om det kommer dårlig vær.

2. Og på AC

Innbyggerne i Miami elsker aircondition (A.C), og den står gjerne på året rundt. Selv om det er deilig og varmt ute er det lurt å huske på å ha med et ekstra lag om du skal inn på et kontor, klasserom, kino eller butikk. Sjansen er stor for at klimaanlegget blåser en arktisk kuling.

Miami sett fra vannet i rosa solnedgang

3. Lære litt spansk kanskje?

Miami er kjent for sitt multikulturelle mangfold. Selv om du reiser til Miami for å forbedre engelsken, er det lett å finne noen å snakke spansk med om du er interessert i det. Over 60% av Miamis innbyggere snakker nemlig spansk.

4. Finne en leilighet

Hvis du reiser som student, vil skolen din ha en boligavdeling som kan hjelpe deg med å finne et sted å bo. Hvis du ikke bor med en vertsfamilie eller i en bolig, kan det fort bli dyrt å bo alene. Å dele leilighet gjør det mye mer overkommelig å bo i Miami, så finn noen venner eller skolekamerater som vil bo i sammen bydel. Bli med i en Facebook-gruppe eller skoleorganisert gruppe for å finne potensielle romkamerater. Kanskje blir dette dine nye bestevenner?

Miami strand med palmetrær og bygninger

5. Hvordan kommer seg rundt i Miami?

Det er ingen T-bane i byen. I stedet bruker folk Metrorail (ser ut som et tog ), Metrobus (buss) og de trikke-lignende Metromover-nettverkene for å komme seg rundt. Metromover er gratis å bruke, mens på Metrorail og Metrobus betaler du med et EASYCard, som du forhåndsbetaler og fyller opp. EASYPay har også en app om du liker det bedre. Skal du kjøre bil vil ditt norsk førerkort være gyldig i 30 dager som student, eller 12 måneder som turist. Skal du være der i lengre tid, må du ta en amerikansk førerprøve. Trafikken i Miami er imidlertid tett. Det er sannsynligvis best å holde seg til offentlig transport, gå og sykle.

6. Forstå skatt

Merverdiavgiften (momsen) i Miami er på sju prosent, og er som oftest ikke inkludert i prisen. Det er viktig å huske på når man ser på prislappen i butikken for å unngå ubehagelige overraskelser i kassen. Det er også greit å ha i mente om man setter opp budsjetter.

Strand i Miami sett fra fugleperspektiv

7. Visum

Det amerikanske visumsystemet er et av verdens mest kompliserte. Hvis du reiser som student, hjelper selskapet du reiser med eller skolen du går på deg. Du vil sannsynligvis trenge å besøke din lokale amerikanske ambassade for et intervju og vise fram identifikasjonsdokumenter og studentutskrift .

8. Vet hvor de beste stedene er

South Beach er populært blant turister, lokalbefolkningen og kjendiser, med sin gylne sand, fancy restauranter og stilige barer og klubber. For å oppleve Miamis cubanske miljø, bør du prøve salsadans i Little Havanna. Forretningsdistriktet i sentrum av Miami er for byens businessfolk som jobber mye og fester hardt, mens kreative typer elsker designdistriktet, fullt av studioer, gallerier og kunstinstallasjoner. Uansett hvilken stemning du er i, finnes det et sted for deg.

Panorama bilde av Miami by

9. Gjør hverdagen lettere med Apper

Last ned Lyft og Uber for enkelt å kunne bestille taxi eller bli fra telefonen. Instaler GrubHub og PostMates for få din favorittrestaurantmat levert rett på døren. Instagram bør av åpenbare grunner allerede være på telefonen din, med hjelp av bilderedigeringsapper som VSCO kan du gjøre slik at dine Miamibilder virkelig skiller seg ut. Google Translate sin oversett-fra-kamera-funksjon kan også være veldig nyttig hvis du sliter med å lese en meny eller et skilt.

10. Forvent forsinkelser

Alt går litt tregt i Miami. Kanskje er det den forferdelige trafikken, eller kanskje er det på grunn av det evigvarende solskinnet som gjør alle avslappet. Men en ting er sikkert, enten du venter på en venn som er sen til et kaffetreff, eller maten du har bestilt på din favorittrestaurant drøyer, Miami er ikke det verste stedet å vente.

Studer Engelsk i Miami med ossLes mer her..

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer