GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan bli en pakkeekspert – 6 verdifulle tips

Hvordan bli en pakkeekspert – 6 verdifulle tips

Har du noen gang fylt kofferten full av ting du ikke har bruk for noen time før avreise til flyplassen? Eller har du brukt uker på å planlegge hvilke sko som passer til shortesen du skal ha med?

Pakking kan være frustrerende – spesielt hvis du må gjøre det ofte, men det må ikke være slik. Jeg spurte noen av EFs hyppigste reisende for deres beste pakketips og satt sammen en liste med seks punkter som vil ta pakkingen til neste nivå – før du vet det, vil du pakke som en ekspert!

1. Tom: Håndbagasje og hold den lett

Pakk kvelden før du skal reise og hold kabinkofferten lett. Gjør hele prosessen enklere ved å plukke klær og klær du faktisk bruker, i stedet for å rote gjennom hele garderoben din. Glemte noe? Ikke stress – husk at de fleste ting kan kjøpes på ditt reisemål (og en liten bonus dersom du kommer hjem med noe nytt!)

2. Narae: Rull, rull og rull litt mer

Prøv å bare reis med en liten koffert med hjul, og husk å rulle klærne i stedet for å brette dem. Det sparer faktisk mye plass og du slipper rynker (Sjekk ut hvordan pakkeproffene gjør det). For små ting som smykker og tannbørster, bruk engangs plasthansker til oppbevaring: det holder alt avskilt, organisert og rent.

3. Lena: Dusj som en lokal

Pakk lettere og gå raskere gjennom sikkerheten, la de store shampoflaskene og fuktighetskremene være hjemme; Hvis hotellet ikke tilbyr det (eller vennen din ikke er villig til å dele), reis til ditt lokale apotek og kjøp noen små flasker eller flasker til refil.

4. Madeleine: Det handler om preppen!

Pakk bare ting du kommer til å bruke. Start med å identifisere dine mest essensielle ting, Mine er: løpesko, badetøy, solbriller og en bok. Deretter går du på antrekk som dekker de tingene du skal gjøre i løpet av turen, og prøv å finn klær som du kan bruke som overlapper. Foreksempel kan det skjørtet brukes med to topper? Bruk noen dager på å tenke deg om, evaluer hva du har pakket og ikke bruk de siste timene før du reiser hjemmefra til å kaste ned spontane ting du måtte komme på.

5. Kaisa: Ha alltid med et back-up antrekk

Selv om det er bedre å reise med en håndbagasje, dersom det ikke går og du har behov for en større koffert, pakk alltid et nødantrekk i din håndbagasje. Dersom bagasjen ikke kommer, eller ved store forsinkelser er det helt fantastisk å ha med et skift. Ekstra tips: spar på skoposer eller veskeposer – disse er perfekte å pakke dagsantrekk i eller mindre ting som sokker, undertøy eller badetøy. Ikke glem en ekstra bag for skittentøy.

6. Katya: Husk det grunnleggende og pensko!

Når du har det grunnleggende dekket: Ta med passet ditt, kort (debet og kreditt), telefon og telefonlader, hodetelefoner, tyggegummi, hårstrikk, sminke og smertestillende, og deretter gå videre til essensielle ting som ditt favorittpar av pensko, du vet aldri hvilket møte, fest eller anledning du vil bli “dratt” inn i!

Ønsker du å studere i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer