GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

4 grunner til hvorfor la barnet ditt dra på utveksling

4 grunner til hvorfor la barnet ditt dra på utveksling

Hver dag vinker foreldre sine barn avgårde på avgangshaller over hele verden, og lurer på hvordan de vil klare seg uten sine søte små i månedene som følger. Du trodde kanskje det aldri ville bli din tur, men nå har altså barnet bedt om å studere engelsk i utlandet og alt du ønsker å gjøre er å holde dem trygt og godt igjen hjemme. Som foreldre er det naturlig å være bekymret for de store endringene og de store skrittene det å dra på utveksling er. Det kan virke som de vokser fra deg, en slags avstand oppstår men husk at denne avstanden egentlig er uavhengighet – og er en helt normal og nødvendig del av det å vokse opp.

Selv om det ikke er en enkel overgang å se barnet bane sin vei i verden. Men å la dem reise på utveksling og begynne på studier vil være en av de viktigste og beste gavene du kan gi dem. Her er noen av grunnene til at du bør sende barnet ditt på utveksling i utlandet.

1. GOD ERFARING FØR UNIVERSITET

Perioden mellom fullført skolegang og å starte på universitet kan være en utfordring. Mens en sommerjobb eller tid med venner kan fylle kalenderen er det andre måter å dra nytte av de lange månedene. I stedet for å se forventningsfullt på din unge voksne og lure på hvordan de kan ha uteksaminert videregående skole allerede, kan du heller gi dem den beste starten på en mer internasjonal fremtid ved å dirigere dem til å studere engelsk (eller et annet språk) i utlandet. Tid brukt på å studere i utlandet er en smart investering i engelskkunnskaper, som er nødvendig i mange, om ikke de fleste felt i dag.

Foruten å forberede dem for deres fremtid, mens man studerer i utlandet, vil barnet ditt også finne seg i en rekke læringssituasjoner: Fra håndtering av dagliglivet i en ny by og i et nytt språk, til å møte nye mennesker fra hele verden. Dette vil være en verdifull erfaring i seg selv, men vil også bidra med overgangen til universitetslivet og presset forbundet med det: Man får en mer trygg og selvstendig datter eller sønn samt at han/hun vil lære å jobbe mot konkrete mål, møte studietidsfrister og ta ansvar for sin akademiske suksess.

**2. MAN BLIR SELVSTENDIG OG LÆRER MYE OM PROBLEMLØSING

**

Mens de bodde hjemme ble alle deres behov dekket- fra næringsrik mat og hjelp til å vaske tøy. Nå blir du møtt med tanken på den lille i utlandet og du føler deg helt sikkert fristet til å fortsette å ta vare på dem for livet. Men husk: Barnet ditt er blitt en ung voksen og klar til å gå sin egen vei. I løpet av sin tid i utlandet vil de trolig møte på utfordringer, men frykt ikke: De er alle muligheter for at barnet skal utvikle viktige ferdigheter i livet, fra problemløsning til selvstendig tenkning og handling.

3. DET ER NØKKELEN MOT EN SUKSESSFULL KARRIERE

Engelsk er fortsatt det globale businesspråket, og evnen til å bruke det effektivt vil hjelpe din sønn eller datter når de forbereder seg til deres fremtidige karriere – uansett deres store de er. Bortsett fra fordelene ved tospråklighet vil det å snakke engelsk på et høyt nivå åpne opp karrieredører over hele verden. Studere engelsk i utlandet vil også introdusere barnet ditt til fagfolk og studenter med samme interesser – hvem vet hva som kan komme av disse kontaktene i fremtiden? Fra potensielle arbeidskollegaer til livslange vennskap, fordelene med å utvikle et nettverk mens man studerer i utlandet er uendelige.

4. DET ER IKKE SÅ HARDT SOM DU TROR (Å SI HADET FOR EN STUND)

Du vil sikkert være engstelig, men det er flere ting du kan gjøre for å føle deg tettere til barnet ditt mens det er på utveksling. Hold hjem innen en armlengdes avstand ved å sende dem pakker med deres favoritt godbiter å knaske på mens han eller hun studerer. Eller danne en familie gruppe på en app som Whatsapp eller på Facebook. Dette vil la deg chatte og dele bilder og videoer i sanntid, slik at de ikke føler seg så langt unna. Et annet godt alternativ er å jevnlig fylle opp din Skype kreditt slik at de kan ringe deg uten problemer.

Uansett om du tviler eller ikke er en ting sikker: deres utveksling til utlandet vil være en smart investering i fremtiden

Vil du sende barnet ditt på utveksling med EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på