GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 morsomme fakta om italienere

5 morsomme fakta om italienere

Hvis du tenker at du vil lære italiensk, eller besøke Italia, er det noen ting du trenger å vite om italienere. Det er mye av deres kultur som vi andre rundt i verden vet om – maten, musikken og kaffen har alle hørt om. Men det er også mange morsomme småting de både sier og gjør som en kanskje ikke vet om enda. Så derfor har vi funnet frem 5 morsomme fakta om italienere!

La oss dykke ned i alt italiensk – så kanskje du forstår både italienere og kulturen deres bedre.

1. Kaffe etter lunsj må til

Italienere starter ofte dagen med en cappuccino til frokost, en espresso etter lunsj, og noen ganger drikker de til og med kaffe etter middag. Kaffe blir som regel drukket stående ved kaffebaren – til dels fordi det ofte er en liten kopp med espresso som tar mindre enn et minutt å drikke – eller lage det hjemme, med en mokabrygger. Er det en ting man må vite om Italia er det at det alltid finnes tid til kaffe!

2. Du kan bruke hendene til å kommunisere

Vil du snakke med en italiener, men føler at du ikke kan språket godt nok enda? Ikke vær redd. Du kan enkelt kommunisere ved hjelp av hendene dine og enkelte ord – italienere vil trolig forstå deg uansett. Italienere er veldig opptatt av håndbevegelser, så vær sikker på at du vet hvilke du kan bruke. Ikke alle bevegelser er like uskyldige, og du vil nok ikke ende opp i en kinkig situasjon.

3. Aldri si nei til mat fra italienske bestemødre

Det verste du kan gjøre i Italia er å si nei til hjemmelaget mat fra en italiensk bestemor. Familien (la famiglia) er det viktigste i en italieners liv, og besteforeldrene er høyt respektert. Spesielt maten de italienske bestemødre lager er sett på som hellig. Så når man er invitert til mat hos en italiener og spørsmålet “er du mett?” kommer, skal du alltid svare “nei”.

4. Ananas på pizza finnes ikke i Italia

Det finnes mange som diskuterer om ananas skal være en del av pizzatoppingen eller ikke. I Italia finnes ikke denne diskusjonen; ananas er en frukt, og frukt hører ikke hjemme på pizza. For italienere er frukt på pizza ikke akseptabelt. Dette er mest fordi ananas ikke er en italiensk frukt, men også fordi pizzatopping bare er godkjent hvis den ikke demper andre smaker – dessverre for noen frukter, slik som ananas.

5. Aldri gå ut med vått hår

Hvis du vil se en italiener gå helt fra hektene, gå ut med vått hår. Hvis du går ut i Italia uten å tørke håret risikerer du å få en “colpo d’aria” – å bli “tatt av vinden”. Å gå med vått hår i vind sies at kan forårsake alt fra stiv nakke til fordøyelsesproblemer. At været plutselig snur i Italia blir sett på som dårlig for helsa, så når italienere blir syke skylder de like greit på vinden.

Vil du til Italia med EF?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på