GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 ting å gjøre i Shanghai på budsjett

5 ting å gjøre i Shanghai på budsjett

Nihao! Eller skal jeg si, hallo! Hvis du leser dette er sjansene at du er interessert i noen tips til din kinesiske reise og pakker kofferten til Shanghai – eller så bør du gjøre det nå. Shanghai er kjent som det orientalske Paris. Ikke fordi du kan finne makroner og baguetter rundt hvert hjørne, men på grunn av sin unike blanding av øst og vest. Som Kinas største og mest velstående by, rivaliserer Shanghai ikoniske byer som New York når det gjelder modernitet, samt Paris for sin estetikk. Men som en hvilken som helst større by i verden, bærer den også noen heftige priser. Men du trenger ikke bekymre deg for jeg har en liste over de beste tingene å gjøre i Shanghai på budsjett!

  1. Marriage market

Hvorfor tilbringe timer på Tinder med swiping  og ikke å finne kjærlighet når du kan få noen til å finne din sanne kjærlighet for deg? Sjanghais ekteskapsmarked er et flott sted å bla gjennom profiler på en hvilken som helst lørdag eller søndag ettermiddag – tenk “farmers market” møter blind dating. Og mens de fleste profiler ikke har bilder eller statlige navn, er lønn og eiendom vanligvis tilgjengelig. Finansiell sikkerhet er svært viktig i Kina, så denne informasjonen er kritisk for enhver. Selv om du ikke er opptatt av å bli gift, er det en interessant opplevelse å bla gjennom profilene og se den kinesiske kulturen rundt ekteskap.

  1. The Bund

Bunden eller Waitan (altså strand på Shanghainese) som lokalbefolkningen kaller det, er et sjøområde i hjertet av Shanghai, som gir en fantastisk utsikt over bybildet, og er det du alltid har forestilt Shanghai å se ut som – Et orientalsk Paris uten Eiffeltårnet. Det er en av de største turistattraksjonene i byen, og hvis du er en arkitekturnerd, er de 52 bygningene som finnes her i forskjellige arkitektoniske stilarter fra Art Deco til Neo-Classical og Gothic Revival.

  1. Museum

Fra 1849 til 1956 var den utenlandske konsesjonen i Shanghai det fremste bolig- og detaljhandelsområdet. Hvis du er en fan av Art Deco, er dette stedet å dra. Få en sann forståelse av “Oriental Paris” kallenavnet ved å utforske distriktets europeiske stils kafeer, vakre hager og gatemat-spisesteder. Mellom Xintiandi i øst, Tianzifang i sør og Fuxing Middle Road i vest. Ikke gå glipp av Xintiandi, et sted eksklusivt for shopping og spising. Dette området er også omringet av shikumenhus, smale smug og brosteinsbelagte gårdsplasser. Du kan også se nettstedet til Kinas kommunistiske partiets første nasjonalkongress, som nå er bevart som et museum.

  1. 50 Moganshan Road

50 Moganshan Road, eller “M50”, er kjent som samtidskunstdistriktet i Shanghai og med god grunn. Mange kjente lokale kunstnere har etterlatt sitt fotavtrykk her, blant annet Ding Yi, Qu Fengguo og Wang Xingwei. Flere av fabrikkene og varehusene er også gjort om til kunstgallerier, kunstnerstudier som du kan bla gjennom gratis. Det er rett og slett et hipster paradis.

  1. Zhongshan Park

Mens jeg elsker å utforske byens steder, er mine favorittsteder i en hvilken som helst storby parkene og naturområdene som lar deg komme vekk fra kjas og mas og kanskje klemme inn litt trening. Den eldre generasjonen i Shanghai har innsett dette faktum, og derfor er Zhongshan Park det ideelle stedet for å se eldre mennesker trene gjennom synkronisert dans. Hvis du ikke er forlegen, bør du bli med.

Les mer om ShanghaiLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer