GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 magiske destinasjoner å besøke denne våren

6 magiske destinasjoner å besøke denne våren

Etter å ha ligget i dvale en lang og kald vinter er våren den perfekte tiden til å oppleve alt som har vært bortgjemt. Med morsomme festivaler, vakre blomster og fantastisk mat for sesongen er våren helt herlig – kanskje til og med magisk! For å sikre at du ikke går glipp av alt våren har å by på, har vi satt sammen en liste over våre topp 6 magiske vårdestinasjoner til din “reisebucketliste”!

1. The Huntington Library i San Marino, California

Huntington Library er så mye mer enn navnet skulle tilsi. Du kan finne magi her året rundt, men våren er absolutt best. Her finnes det nemlig 12 ulike hager, inkludert arter som kaktus, roser og en fantastisk japansk hage. I alt kan du se mer enn 15.000 plantearter og biblioteket arrangerer spesielle arrangementer når blomstene står i fullt utspring. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 18,3 grader, noe som gjør dette til en opplagt destinasjon å oppleve etter en lang og kald vinter. Kjøreturen er ikke langt fra Los Angeles eller San Diego, og gir deg et deilig avbrekk fra bylivet.

2. Tulipaner og mye mer i Portland, Oregon

Nordvestre USA forbindes gjerne med mørke regnværsdager, men på vårsesongen tar tulipansesongen over i Oregon och lyser upp delstaten med sine herlige, kraftfulle farger. Bare 50 km utenfor Portland finner du 40 hektar fylt med tulipaner i alle mulige farger. Under Wooden Shoe Tulip festival i Woodburn dras tankene mot Nederland med sitt hav av tulipaner. Dette stedet vil du ikke gå glipp av. Enda et fantastisk sted å besøke på våren er Crystal Springs Rhododendron Gardens. Her finner du en botanisk hage som blir levende og blomstrer i slutten av mars.

3. Hanami i Tokyo, Japan

Tokyo står øverst på mange reiseinteressertes bucketlist. Byen er kjent for dens imponerende skyskrapere, innovative gastronomi, tekniske fremskritt og helt unike mote. Den populære fotgjengerovergangen i Shibuya er et av de mest populære stedene for reisende å utforske, men hvert år i to uker på våren er de fleste øyne rettet mot kirsebærtrærne. Et must-see er Meguro River eller Utsubukiyama Park, hvor kirsebærtrærne lyser opp om kvelden.

4. Vår i Paris

Du har sikkert hørt om hvor fantastisk Paris er på våren. Som en av de høyest elskede byene i verden året rundt, er det likevel noe helt spesielt og magisk i mars og frem til mai i Paris, etter en kald og grå vinter. Byen fylles med blomster, og fortauskafeene er stappfulle. Her kan du besøke blomstrende parker og museer. Er du sport- og musikkinteressert er byen perfekt å besøke på våren når French Open og Saint-Germain Jazz Festival avholdes.

5. Cherry Blossom Festival i Washington D. C.

Når du tenker på Washington D.C. kan episoder fra House of Cards eller Scandal krysse tankene dine, men hvert år i mars viser byen seg fra en mykere side. Gatene er fylt opp med flotte rosa blomster når kirsebærtrærne begynner å blomstre. Jokicichi Takamine, en japansk kjemiker, donerte trærne som en gave til byen i 1912. Innbyggerne har blitt så forelsket i trærne at det holdes en festival hvert år for å feire blomstringen – i en hel måned.

6. Jardin Majorelle i Marrakech, Marokko

Når du tenker på Marokko forestiller du deg sikkert varmt vær og gyllen sand, men denne ørkenbyen er fylt med frodige oaser. Marrakech blomstrer på våren og har hele 54 offentlige hager. Den mest populære hagen er Jardin Majorelle. Den ble designet av den franske kunstneren Jacques Majorelle over en periode på nesten 40 år, og har senere blitt restaurert av motedesignere som Yves Saint Laurent og Pierre Bergé – det er virkelig et magisk og fargerikt sted.

Reis avgårde og lær deg et nytt språk denne våren!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer