GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 måter å holde kontakten med dine internasjonale venner

6 måter å holde kontakten med dine internasjonale venner

Å få internasjonale venner er både givende og utfordrende. Til å begynne med kan de enorme havene, språkbarrierene og forskjellige kulturer virke skremmende. Likevel vil du lære deres unike perspektiv på verden, verdifull kunnskap og med dette åpner du du dører for nye opplevelser og får et bedre forståelse av verden.

Med en blanding av teknologi, utholdenhet og kreativtenking, kan man dele opplevelser, meningsfylte øyeblikk og erfaringer med venner som bor et helt annet sted på jordkloden.

1. Planlegg en virtuell filmkveld

Selv når dere er tusenvis av kilometer fra hverandre, er det fremdeles mulig for deg og vennene dine å poppe popkorn og se filmer sammen. Takket være dagens teknologi kan venner på lang avstand planlegge filmkveld mandager, YouTube tirsdager og Rom-com pysjamas-fester. Online-plattformer som Kast og TwoSeven muliggjør delt streaming av populære tjenester som Netflix og YouTube. Bare ved å se favorittprogrammene dine sammen, vil du dele kulturer, språk og latter. Før du vet ordet av det, vil dere sitere replikker på forskjellige språk og dele TV-relaterte vitser med hverandre.

2. Spill online quizer sammen

Videochat mens du spiller et dataspill med to spillere, ring hverandre gjennom Xbox, eller søk opp en tilfeldig online quiz.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, er multiplayer-spillverktøyet Jackbox full av valg. Fra rap battler, til murder mystery magi, dette er en enkel måte å oppmuntre hverandre og glemme avstanden som skiller dere. Det må være en person som eier spillet, så kan man invitere venner og alt man trenger er internett.

3. Hold kontakten på den gammeldagse måten

Brev og postkort har fremdeles sin plass for å nå ut til utenlandske kompiser og studievenner. Brev gir deg rom og tid til å samle historiene i livet ditt og dele aspekter av din kultur med din utenlandske venn. Ved å skrive et postkort vil du kunne dele hverdagslige øyeblikk i livet ditt og det er en ekstra skjarm med både håndskrift og valg av bilde på postkortet.

4. Start en bokklubb

Velg en bok som alle må lese hver måned med dine internasjonale venner. Hvilken type bok er opp til deg; Velg en som er kulturelt splittende og se på de morsomme opphetede debattene som utspiller seg, eller velg en som diskuterer universelle følelser og lære om vennenes emosjonelle sider. Planlegg en vanlig videosamtale med vennene dine for å snakke, diskutere og sammenligne deres syn.

Hvis du ikke kan sette opp et virtuelt møte, kan dere chatte på whatsapp og diskutere tematikken der. Det finnes alltid en måte å holde kontakten på – og alt dette koster er tid til å lese en spennende roman og litt fritid.

5. Bli kreativ!

Studier viser at man aktivierer den kreative siden av hjernen når du lærer språk. Internett gir utallige sjanser til å være kreative med en venn langveisfra, og hvis du kombinerer det med å snakke, lese eller skrive på det ønskede språket ditt, vil du fremme språkferdighetene dine. Hvorfor ikke starte en vlog sammen? Eller lære et instrument sammen? Lære en ny treningsform sammen?

Lag en podcast fra to forskjellige steder i verden eller finn en APP dere kan lære en ny ferdighet fra. Du kan til og med meditere sammen med apper som Headspace. Det er mye å gjøre der ute, så det er bare å begynne å tenke utenfor boksen.

6. Dra nytte av sosiale medier

Bruk sosiale medier. Del dumme memes på grupper med dine utlandske venner, få de til å le! Gruppechatter er også kjempegøy! Vår plattform, EF Campus Connect, gjør det mulig for andre språkstudenter til å holde kontakten selv etter at språkkurset eller språkreisen i utlandet er avsluttet.

Regelmessige innsjekkinger på plattformer som dette vil forsterke din lidenskap for språk og kultur i live, i tillegg til å dyrke eller styrke uerstattelige vennskap.

Få internasjonale venner i utlandet med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på