GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 måter å nyte London på uten å bruke en penny

6 måter å nyte London på uten å bruke en penny

Så du ønsker å oppleve London på budsjett, men er ikke helt sikker på hvor du skal begynne? Fortvil ikke! Selv om byen vanligvis er betraktet som ganske dyr, det er faktisk massevis av gratis ting å gjøre, og vi har satt sammen en liste over noen av de beste gratis ting å gjøre i London.

1. SE DE VAKRE BYGNINGENE

London er full av arkitektoniske bygninger- både moderne og historiske. Det koster ikke en krone å stirre på perler som St Pauls Cathedral, Royal Albert Hall, eller Nelsons Column på Trafalgar Square. Byens skyline er i stadig utvikling med moderne mesterverk sammenflettet med ikoniske landemerker. The London Eye stirrer på Big Ben og Houses of Parliament mens Tower of London og London Bridge er i skyggen av Shard. Hvordan se begge deler? Gå de en fin, lang spasertur langs Themsen.

2. SPASERTUR

London er en flott by å vandre til fots, med nabolag som gir deg følelsen av en vandrende photoshoot. Byens gater er et lappeteppe av arkitektoniske perler som skjuler stilige butikker, sjarmerende kafeer og deilige restauranter. Hvert område har sin egen distinkte sjarm. The East End har trendy barer og deilig gatemat, det velstående West kan skryte av storslagen arkitektur og gode shoppingmuligheter , mens den hippe bydelen Camden er et fristed for kreative sinn og konsertgjengere.

3. UTFORSK MARKEDENE

London er full av et variert utvalg av markeder. Opplevelsen av deres berømte mat, blomster og antikke markeder gjør at du kan oppleve byens internasjonale hjerterytme. Vandre blant levende lukter og farger ved Borough Market, Londons beste matmarked, se unike produkter på Portobello Road, pulserende antikke boder eller streif langs Brick Lane travle for et variert søndags marked med moro og billige ting.

4. DRA PÅ MUSEER

Den britiske hovedstaden er hjem til en rekke verdensklasse museer og gallerier. Og det beste? Det fineste er helt gratis. Spaser blant dinosaurskjeletter i National History Museum, det vil ikke koste deg en krone, det er også helt gratis å komme nært og personlig med verk av Da Vinci og Monet på The National Gallery. Undre deg over de gamle skattene på British Museum, moderne kunst på Tate Modern eller klassikerne på Tate Britain er også gratis.

5. DRA TIL DE KONGELIGE PARKENE

Londons kongelige parker gir deg en herlig pause fra hovedstadens hektiske tempo. De er perfekte for å slappe av i, nyte en piknik og knipse flotte bilder av Londons imponerende silhuett. Mate pelikaner ved St James ‘Park, som ligger mellom Downing Street og Buckingham Palace, dra til dyrehagen i Regents Park eller ta en reise gjennom tid på Greenwich Park Royal Observatory.

6. SE ETTER KONGELIGE

Ingen tur til London er komplett uten “royalty-spotting”. Ta en spasertur langs The Mall til Buckingham Palace og være vitne til pomp og prakt og seremonien “Changing of the Guard”. Hopp på en Boris Bike (London´s sykkel-system) og utforsk den sjarmerende Kensington Gardens, hvor du finner Kensington Palace-London residensen til hertugen og hertuginnen av Cambridge og Prince George.

Bilde av: Miguel Mendez, Flickr / Creative Commons,

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på