GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 grunner til å besøke Seoul

8 grunner til å besøke Seoul

Seoul er en by full av kreativitet. Fra mote til mat, arkitektur og kunst, har byen blitt et kreativt fristed. Den er fullpakket med trendy innbyggere som har bidratt til å skape en fremtidssikret by som fortsatt erkjenner sin særegne fortid. Templer og skyskrapere om hverandre over hele byen mens anerkjente kokker lager nye, velsmakende trender i Sørkoreas berømte kjøkken. Det er virkelig en by laget for de nysgjerrige, for de som ikke liker å stå stille – og hvis du ikke er overbevist om det allerede, gir jeg deg åtte grunner til at Seoul bør være neste destinasjon du besøker.

  1. Dress to impress

Seoul har dukket opp som en av verdens mest fasjonable byer. Dens moteuke, som viser den nyeste gatestilen fra byens beste designere, har blitt et must-see-arrangement for moteindustrien. Den innflytelsesrike hendelsen arrangeres to ganger i året i mars og oktober, og er den viktigste begivenheten for etablerte og fremtredende sørkoreanske designere for å presentere sine streetwear-design til industrien.

  1. Opplev Gangnam

Verden fikk vell øynene opp for Gangnam, takket være Psy’s smash-hit, men dette hippe nabolaget har lenge vært en global trendsetter. Hvis Seoul er Asias hovedstad for “coolness”, er Gangnam det kreative hjerteslaget. Det er blitt episenteret for koreansk forretnings- og popkultur som globale selskaper fortsetter å oversvømme distriktet. Gangnam har også Seouls heteste natteliv, der lokalbefolkningen slår seg løs. Om dagen finner du et bredt spekter av aktiviteter, inkludert shopping i koreanske butikker, Lotte World og det buddhistiske tempelet Bongeun-sa.

  1. Eventyret venter på deg

Sørkoreas hovedstad er hjemmet til rundt 10 millioner mennesker, men du kan enkelt unnslippe folkemengden ved å nyte byens utallige utendørs muligheter. Legg til et ekte eventyr på turen ved å dra til Bukhansen National Park, som ligger bare en 45-minutters tunnelbanetur unna sentrale Seoul. Her finner du turstier på alle nivåer, inkludert Bukhansanseong-banen, som tar turgåere til toppen av Sørkoreas høyeste fjell, Baegundae. Du finner også flere idylliske grønne områder spredt over hele byen, inkludert Seoul Forest, med nydelige kirsebærblomstrer om våren.

  1. Chow Show

Mens nasjonens musikk- og TV-show nylig har sluttet seg til den globale popkulturen, har koreansk mat lenge vært en go-to-favoritt for foodies. Og selv om Koreatowns finnes i alle verdenshjørner, er det beste stedet å få en autentisk smak av Sør-Korea på gatene i Seoul. Koreerne lager ikke kjedelige retter, og i Seoul har du tilgang til de beste bulgogiene, bibimbapene og galbiene rundt.

  1. Step back in time

Seouls stadig voksende skyline kan peke på en by som ser mot fremtiden, men byen er også oversvømt med kulturelle perler som gir detaljer om byens fortryllende fortid. Dra tilbake i tid med et besøk til de fem store palassene i Jongno og Jung-gu, inkludert det 14. århundres Gyeongbokgung-palasset og UNESCOs verdensarvliste Changdeokgung-palasset. Andre steder finner du perfekt bevarte buddhistiske templer, som det populære Jogyesa og Bongeunsa.

  1. Møt fremtiden

Seouls søken etter konstant innovasjon har gjort byen blitt et “hi-tech wonderland”. Byen kan skryte av verdens raskeste gjennomsnittlige internettforbindelseshastighet, en Digital Media City, og noen av teknologibransjens største selskaper, inkludert Samsung. Uansett hvor du er fra, vil du snart innse at Seoulites allerede lever i fremtiden. Fra berøringsskjerms mobiler til tabletter tar ikke Seoul arbeidskraft bare inn ny teknologi, de skaper den.

  1. “Work hard, play hard”

Seoul har et “work hard, play hard” mantra som kan utfordre enhver by på planeten. Når lokalbefolkningen tikker seg ut fra jobben fra 9-18, drar de til Gangnam, Hongdae og Itaewon for å nyte en flaske soju eller fire, en sydkoreansk drink laget av ris. Ingen tur til Seoul er komplett uten å besøke en noraebang (som betyr sangrom). Disse populære karaokebarene har spilt en hovedrolle for koreansk kultur i flere tiår og kan bli funnet over hele Seoul. Bare se etter neonmikrofonen i vinduet når du er klar til å slippe løs din indre rockestjerne/pop-diva.

  1. Dra utenfor hovedstaden

Seoul er den ideelle basen for å utforske hele Sør-Korea. Det tar bare en time med fly til byen Busan og Jeju Island, som er kjent for sine solfylte strender og vulkanske landskap. Du vil også dra fordel av gode transportforbindelser til den berømte Hwaseong festningen (på UNESCOs verdensarvliste i Suwon), Pocheon Art Valley (et idyllisk parkkompleks) og Mangswolsa Mountain Temple (et gammelt buddhistisk tempel i Namhansanseong.

Ønsker du å ta språkkurs eller studieår i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på