GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Avgjørende kunnskap om California: Dra til nord eller sør?

Avgjørende kunnskap om California: Dra til nord eller sør?

Med over 38 millioner innbyggere, verdens 8ende største økonomi og større landareal enn Italia og Tyskland, erklærer jeg herved California som konge. Staten er hjem til Facebook, Google, Snoop Dogg og Metallica (for å nevne noen få.) Og, med de vise ordene til California-fødte Katy Perry, "You could travel the world, but nothing comes close to the golden coast."

Vi elsker avocadoer, støtter liberale politikere, setter av tid til miljøet og har en global banebrytende ånd. IPhone og McDonalds? Det er oss! Bare hyggelig, verden!

Det er allikevel forskjeller mellom nord og sør i "the Golden State"... altså stoooore forskjeller. Jeg presenterer herved en rettferdig og balansert sammenlikning av "NorCal" og "SoCal". (Og nei, jeg er ikke partisk i det hele tatt ;))

NorCal fjell/strand

I både nord og sør kan du stå på ski og dra på stranda i løpet av samme dag. I nord kan du stå på ski ved Lake Tahoe, med endeløse skibakker og snø. På den andre siden er strendene iskalde og jeg anbefaler at du tar med deg våtdrakt om du har planer om å dyppe mer enn tærne dine i dødens vann (ikke for å overdrive eller noe).

vs. SoCal fjell/strand

Du kan stå på ski ved Big Bear eller Mountain High, men får et lite utvalg slalombakker og lite snø. På plussiden? Strendene er varme og bikini-vennlige året rundt.

NorCal slang

Hella/Hecka – Virkelig. Eksempel: Festen var "hella tight".

Tight/Bomb – Kult. Eksempel: Chipotle er så "bomb".

vs. SoCal slang

Stoked – Gira. Eksempel: Jeg er så "stoked" for bålfesten i kveld.

Bra – Venn. Eksempel: Hei bra, la oss dra på In-N-Out og kjøpe burger.

NorCal vær

Mye regn og tåke under vintermånedene også kjent som faktiske sesonger. Hvem trenger sola 24/7?

vs. SoCal vær

Dette er California som du ser det i filmene. Det er solfylt nærmest året rundt og det blir aldri kaldt nok for UGGs, selv om jentene går med dem sammen med mini-skjørt HELE tiden.

NorCal personlighet

Hippie-bevegelsen begynte her, så det er bare naturlig at flesteparten av oss anses som avslappede, tre-klemmende liberale som ivrer etter å få en slutt på klimaendringene.

vs. SoCal personlighet

Siden Hollywood ligger her tenker man ofte på sør-californere som overfladiske, og at de er for opptatt av penger og utseende. De snakker raskt, elsker å bruke "like" som et fylleord og sier "totally" enda oftere. Selv om andre forteller meg at jeg snakker sånn, tar menneskene i sør det til et helt annet nivå.

NorCal greier

Golden Gate Bridge, Californias hovedstad Sacramento, Silicon Valley, Yosemite nasjonalpark, Lake Tahoe, Napa Valley, redwoods (de eldste levende trærne i verden).

vs. SoCal greier

Hollywood, Universal Studios, Disneyland, Death Valley og flere palmetrær enn du klarer å telle.

Det er kanskje mange ting som skiller nord og sør fra hverandre, men det er én ting ALLE californere kan enes om: California er virkelig best. Lenge leve Bear Republic!

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på