GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Barcelona: 8 tips til å Live La Vida Loca

Barcelona: 8 tips til å Live La Vida Loca

Barcelona er en av Europas kuleste og mest unike byer. Den ligger mellom fjell og sjø, og er en herlig miks av alle slags farger og fine ting. Her er åtte tips du kan ta med deg om du vil oppleve Barcelona på sitt beste. (Og holde deg unna turistfellene).

1. DRA TIL CAELUM BAKERY

Dra til hjørnet av Carrer Palla og Carrer dels Banys-Nous. Her kan du få kjøpt de mest fantastiske kaker, bakeverk og kjeks. Bakeriet er skikkelig fint og spesielt og de er kjente for sin gode kvalitet.

2. OPPDAG HISTORIE PÅ DET NASJONALE BIBLIOTEKET AV CATALONIA

Bokormer og arkitekt interesserte vil elske å dra en tur innom Catalonias nasjonalbibliotek. Det er et enormt tempel av et bibliotek og noen av hyllene med bøker dateres tilbake til det 15. århundret! Når du er ferdig med å lese og kikke på de fine bøkene kan du ta en pause i bakgården hvor det ligger mange koselige kafeer.

3. DRA TIL MARKEDET: MERCAT DE SANT ANTONI

Dra til et spennende marked som ikke er fylt av turister og flashy ting. Dra til
Holding its own alongside the much flashier and tourist-filled Boquería market is this beauty on the edge of Raval neighborhood. Visit the Mercat de Sant Antoni to stock up your fridge with fresh fruit, fish, and veggies on weekdays, or swing by on the weekend to nab books, coins, and textiles at the outside collector’s market.

4. SLAPP AV PÅ PLAÇA DE ST FELIP NERI

Ved inngangen til Barcelonas jødiske kvartal, finner man Plaça de St Felip Neri – det tragiske resultatet av den fransk-beordrede bombingen i 1938 – og er en påminnelse om Spanias turbulente fortid. Nå er det usedvanlig fredelig sted å dra for en ettermiddag.

5.BLI INSPIRERT I RAVAL-NABOLAGET

Tidligere var dette et neon-lys-blinkende no-go område for turister. Men i dag er Raval området fylt med god stemning,  Barer, gallerier, kafeer og en endeløs parade av fargerike folk som kaller dette sitt hjem. Sjekk også ut de kulturelle hjørnene (prøv skater-okkuperte MACBA museum).  Mens lokalbefolkningen fortsatt advarer deg om å være forsiktig med tanke på lommetyver og andre uønskede ting må du dra til dette sjarmerende og kaotisk nabolaget pakket inn i en eklektisk personlighet full av mangfold. Det er vel verdt tiden din.

6. BEUNDRE BASILICA DE SANTA MARÍA DEL MAR

Hvis du liker gotiske ting og bygninger, bør du sette denne nesten 650 år gamle kirken høyt oppe på steder du MÅ dra til i Barcelona. La Ribera nabolaget sin Santa María del Mar er en vidunderlig bygning som vil ta pusten fra deg!

7. LÆR DEG LITT SPANSK OG DRIKK CAFÉ CON LECHE

Barcelona er en veldig flerkulturell by og dens innbyggere – innfødte og tilflyttede – er opptatt av å lære språk. (De som er fra Catalonia er allerede tospråklige, de snakker både katalansk og spansk.) Hvis du er i Barcelona for å forbedre spansken eller bare ønsker å gjøre som innbyggerne gjør, anbefaler vi å tilbringe litt tid på ett av de mange frodige torgene eller i kaffebarer over en deilig café con leche – det er en perfekt måte å gjøre lekser og plukke opp ord og uttrykk som gjør at du høres ut som en lokal på kort tid.

8. VÆR MED Å FEIRE LA MERCÈ FESTIVAL

September er en ekstra spesiell måned i Barcelona: Hele byen feirer en gigantisk gatefest til ære for Barcelonas skytshelgen, Mare de Deu de la Mercè. Via Laietana blir fylt med parader, trommeslagere, dansere, og correfoc: folk som løper i djevelkostymer med gigantiske stjerneskudd som de sprayer inn i folkemengdene . (Ikke bekymre deg, det er mye tryggere enn det høres ut.)

Image by Stéphane Goldstein, Flickr / Creative Commons

Reis til Barcelona med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på