GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste strendene på Malta

De 10 beste strendene på Malta

Bajja er det maltesiske ordet for strand, og hvis du har tenkt å dra til Malta mellom april og oktober, vil du sikkert planlegge å tilbringe mye av ditt besøk på en av de mange vakre bajjiene. På Malta finnes det utallige strender, så hvor skal man begynne? Jeg har svaret – 10 av dem for å være mer spesifikk.

1. RAMLA BAY

Dette er en av mine personlige favoritter. Det er på øya Gozo og har den vakreste og mykeste sanden tærne noensinne vil tråkke i. På maltesisk, heter stranden Ramla l-Hamra, noe som betyr Red Beach og er fornuftig når du ser den unike oransje- rød-fargete sanden. Hvis du ønsker å ta en pause fra solingen på stranden, sjekk ut den berømte Calypso Cave, som ligger på en klippe med utsikt over Ramla Bay. Det er en kort tur for å komme opp dit, men utsikten er virkelig fantastisk – spoiler alert her.

2. THE BLUE LAGOON

Øya Comino er bare ca 3,5 kvadratkilometer, men tilbyr et sinnsykt blå-farget vann som vil fylle din Instagram-feed på kort tid. Jeg anbefaler å komme dit tidlig på morgenen slik at du kan unngå folkemengdene. Senere, kan du utforske øya og dens mer bortgjemte områder – her finnes steder som er perfekt for snorkling – klart blått vann og masse fine fisker.

3. HONODOQ IR-RUMMIEN

Dette betyr granateple vollgrav på engelsk og ligger i den sørlige delen av Gozo, så du bør ha kameraet klart for enda mer naturskjønn utsikt over Comino. På grunn av sitt utrolig klare vann og de mange naturlige grottene rundt, er Honodoq ir-Rummien et populært sted for bading, dykking og snorkling. Langs kysten finner du det gamle romerske saltverket – perfekt for å få inn en historieleksjon mens du nyter solen. #winning

4. ANCHOR BAY

Dette er i øyas nordvest, og det er mer kjent for Popeye Village enn selve stranden: Anchor Bay var filmesettet til den musikalske produksjonen av Popeye fra 1980, med stjernegalleri som Robin Williams, og har siden blitt en stor turistattraksjon. Bukta i seg selv er vanligvis ikke så overfylt som andre strender, men områdets klipper, steinblokker, og grotter er fantastiske for bade- og dykketurer .

5. GOLDEN BAY

Vanligvis, når du setter ordet golden før noe, er det ment for å få det til å høres mer fancy eller luksuriøst ut.  Vel, å legge til ordet golden alene gir faktisk ikke denne stranden rettferdighet. Om jeg skulle bestemt navnet ville jeg kalt det: The Most Awesome Beach i Malta Ever.

6. DWEJRA BAY

Vi går tilbake til Gozo, en av de mest kjente landemerkene er Azure Window: En stor steinformasjon i havet som ser ut som et vindu. Det mange folk ikke vet, er at det er en liten badeplass rett ved vinduet. Det er litt skjult, men bare følg dykkerne.

7. MGARR IX-XINI BEACH

Dette er en liten, men vakker bukt, sammen med en liten bekk og en bratt dal. Mgarr ix-Xini Beach er i Gozo og en av de mest bortgjemte strendene – perfekt for litt fred og ro. Det bør ikke komme som en overraskelse, men du vil også finne mer av det klare vannet, flere snorklings muligheter, og mer undervanns dyreliv her.

8. PARADISE BAY

Hvis du er på et oppdrag om å finne paradis, så trenger du ikke lete lenger: Paradise Beach har fått sitt navn for en grunn, og stranden kommer med fantastisk utsikt, naturlige grotter, og mer skjønnhet enn Instagram kan håndtere. Malteserne har også satt opp manetgarn slik at du kan svømme uten konstant paranoia, noe som gjør opplevelsen så mye mer moro. Hvis huden din er blitt rynkete nok fra å være i vannet hele dagen, bør du utforske det paradisiske området med en fottur eller to.

9. GHAJN TUFFIEHA

Hvis uberørte strender med fin sand er din greie, så har du truffet jackpot her: Noen ganger blir stranden kalt Riviera. Ghajn Tuffieha ligger ved siden av Golden Bay, og er kun tilgjengelig via en bratt trapp (nesten 200 trinn!), Men det er så verdt det! Det er enda en vakker strand, perfekt for alle typer vann-og-fotorelaterte aktiviteter: Mange besøkende kommer for surfing og opphold for  å se de fantastiske solnedgangene.

10. MELLIEHA BAY

Trenger du mer sand? Da bør du rette oppmerksomheten mot den største og kanskje mest populære sandstranden på Malta: Mellieha Bay, også kjent som Ghadira Bay. Hvis du ønsker å gjøre noe annet enn å kun ligge på stranden kan du sjekke ut Ghadira Nature Reserve, her finnes alle typer små pattedyr, reptiler og fugler.

REIS TIL MALTA MED EF!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på