GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De beste TV-seriene å lære engelsk med

De beste TV-seriene å lære engelsk med

Vi har alle hørt historier om kjendiser som skuespiller Mila Kunis som lærte engelsk bare ved å se britiske og amerikanske TV-serier. Og selv om det er sant at du må være ganske smart for å lære et språk ved kun undertekster alene. Men når du allerede lærer engelsk, kan de å se på en TV-serie hjelpe deg å suge opp alt fra den nyeste slangen til en autentisk-klingende aksent. Her er mine beste TV-programmer å lære engelsk med.

1. FRIENDS

Et lite stykke av oss alle døde da Friends endte i 2004 etter 10 år på lufta. Det er kanskje den mest kjente amerikanske sitcom i verden, og med god grunn – det er en blanding av sarkasme, deadpan (‘ikke opplagt’) humor og lærdom av hva du ikke bør gjøre når du har en pause fra partneren din.

Beste setning:Oh. My. Gooooooooood!”

2. GAME OF THRONES

Selv om du ikke er fan av fantasy, middelalderkamper eller drager, bare må du se dette. Showet har bokstavelig talt alt du trenger: sverd kamper, zombier, kjærlighetshistorier , monstre, nakne mennesker, og britiske aksenter. Så, så mye å elske!

Beste setning: “You know nothing, Jon Snow.”

3. KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

Familien alle elsker å le av (og ikke alltid fordi de er morsomme) også kjent for å være en av de beste kildene til å lære moderne engelsk slang.

Beste setning: “Like, literally.”

4. SEX AND THE CITY

Alle som har lyst til å bo i New York må se denne morsomme serien om fire kvinnelige venner og de absurde situasjonene de befinner seg i (vanligvis morsomme, noen ganger triste). På pluss-siden, de er alltid velkledde og du kan lære hvor alle beste brunsj stedene på Manhattan er.

Beste setning: “I couldn’t help wondering to myself…

5. HOUSE OF CARDS

Tenker du på å starte karriere i Amerika? Lær alt det kompliserte språket du trenger for forretninger eller politikk fra denne politiske thriller-serien. Det høres kanskje komplisert ut i starten, men før du vet ordet av det, vil du være den eneste på festen som vet hvordan det amerikanske rettssystemet fungerer og det er ganske kult.

Beste setning: “Friends make the worst enemies.”

6. THE SIMPSONS

Ingenting  slår The Simpsons i uformelle og morsomme serier. Språket er ukomplisert. Det er også 28 år gammelt, så du kan bokstavelig talt aldri gå tom for episoder å se på.

Beste setning: “Doh!

7. SUMMER HEIGHTS HIGH

Den australske komikeren Chris Lilley har laget denne serien hvor han spiller en rekke forskjellige karakterer som spenner fra den artige dramalæreren Mr G til bortskjemt skolejente Ja’mie og opprørske pacific-øyboer Jonas.

Beste setning: “Welcome to the magical world of drama!

8. SHORTLAND STREET

Vil du forbedre din New Zealand aksent? Prøv denne sykehus såpeoperaen fra Auckland. Karakterene er en sammensatt gjeng, samt noen kjente ansikter som har gjort det stort i Hollywood. Du kan også imponere dine venner med medisinsk kunnskap, selv om jeg er sikker på at det er litt mer komplisert i virkeligheten enn på TV.

Beste setning: “You’re not in Guatemala now, Dr. Ropata!

Studer engelsk med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på