Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Det siste tiåret en liten recap

Det siste tiåret en liten recap

Jeg vet ikke helt hva som skjedde, eller hvor det siste tiåret forsvant men noen fortalte meg at nå er plutselig 2010-19 over! HÆ, Hvordan er dette i det hele tatt mulig? Det føles litt ut som jeg blunket og plutselig var Rachel fra TV-Serien Suits hertuginne av England, og han frekke blonde amerikaneren fra en TV-serie ble president i USA.

Det siste tiåret har gått ekstremt fort, og det har skjedd mye fantastisk rare og spesielle ting. Når jeg ser på tidslinjen treffer en rar følelse meg, noe av dette føles ut som at skjedde igår, mens andre ting trodde jeg bare alltid har vært sånn! Jeg tror vi må ta et steg tilbake, og gå punktvis igjennom hendelsene på 2010 tallet.

2010: Første iPad

Ja, du leste riktig. Her starter vi rett på! Personlig føles det ut som denne lille tavlen har vært en del av livet fra start, men det var altså i 2010 Steve Jobs stod i den ikoniske turtle necken sin og gav et spark bak til både mote og teknologi industrien. Et produkt som alle først lo litt av, men som raskt befant seg i det fleste husstander.

2011: Rebecka Black ga ut singelen: Friday

.. Hva skal man si. Over 3 millioner mennesker trykket tommel ned på musikkvideoen hennes!

2012: Gangnam style

Oppa gangnam style! Ingen så det komme, men PSY dukket opp ut av ingen steder og tok verden med storm. Ikke minst en av de første artistene som åpnet pop sjangeren K-pop for mainstream publikummet.

2013 What does the fox say

Ylvis brødrene satte Norge på YouTube kartet, og stilte et spørsmål ingen visste at de egentlig alltid har lurt på.

2014 Ice bucket challenge

Ingen var trygge. Her kunne du befinne deg i verdens mest hverdagslige situasjon og BAM så får du en bøtte med isvann over deg, og kulden jobbet seg helt inn til beinmargen.

2015 Emojiis 😨😨

Jeg kan faktisk ikke se for meg en verden uten Emojiis. Kan det stemme at det bare er 4 år siden disse små ansiktene kom inn og endret fullstendig måten vi snakket på over telefon?

2016 Leanardio Dicaprio vant endelig en Oscar

Etter Titanic, Catch me if you can, Gangs of New York, The Departed, The Aviator, The Great Gatsby og maaange fler stod Leonardio DiCaprio fortsatt uten annerkjennelse. Dette ble faktisk etterhvert en internet sensasjon og viral meme. GI DEN MANNEN EN OSCAR! Men i 2016 skjedde det endelig, med filmen The Rennevant. Ganske så vellfortjent også kan jeg legge til.

2017 Kvinne marsjen i Washington

Første dagen med Donald Trump som president i USA følgte den største 1 dags protesten i USA’s historie: kvinne marsjen i Washington DC. Her protesterte de for likestilling, kvinnerettigheter, borgerettigheter som stod truet av den nye presidenten.

2018 Meghan Markle og Prins Harry sitt bryllup

Med 600 gjester og 29.2 MILLIONER seere giftet altså Meghan Markle seg med prinsen av Sussex. Fantastisk.

2019 Det første bildet av et svart hull ble tatt

Spooky! Har du sett filmen interstellar? La oss sende Matthew McConaughey opp dit asap.

Første hendelse i 2020:

Jeg skrev dette inlegget 😊 Hei!

2020 tallet: Hvorfor det blir det viktigste tiåret i livet

Jeg har vokst opp med foreldre som aldri sluttet å skryte av hvor fett de hadde på 80-tallet. Det ble faktisk dratt så langt at jeg nesten ble litt bitter for å ha blitt født i feil tiår! Men dette kunne ikke vært mer feil. Nå som vi skriver nytt tiår har jeg tatt meg tid til å refltektere rundt akkurat dette, og ja, faktisk gjort litt matte.

Dette er fordi når jeg snakket med Mormor var hun helt uenig, og kunne fortelle at 60 – tallet var uten tvil tiåret som leverte sterkest, og Tante hoppet raskt inn med hodet først for argumentere for 90-tallet. Det var her det gikk opp et lys, for litt kjapp regning kunne avsløre at disse periodene var da de alle var i alderen fra rundt 14 år til ca 24.

Så det er ikke nødvendighvis sånn at 60, 80 eller 90 tallet var så fantastiske tiår. Men heller at dette var ungdomsårene deres, og det er i ungdomsårene man lærer mest, opplever nye ting og har friheten til skape livslange minner og historier.

Nå er det oftest sånn, at man aldri egentlig vet at et viktig øyeblikk eller opplevelsen for livet skjer før god tid i etterkant. Men her står vi altså, på kanten av et helt nytt tiår; det glade 20’tallet. 20 tallet som vi kommer til å se tilbake på for resten av våre liv. 20 tallet som vi kommer til overbevise nevøer, barn og barnebarn om at dette var da vi levde vårt beste liv. Hva ønsker du å mimre tilbake til, hvilke historier vil du ha klar som ammunisjon for å forsvare ditt tiår.

Det beste du kan gjøre er å starte det med et smell. Vet ikke hva du tenker men personlig vil jeg reise til et hel nytt sted, møte nye mennesker og oppleve helt nye ting!

Studer utenlands med EF i årene som kommerLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur