GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 engelske slangord du trenger og vite i 2020

10 engelske slangord du trenger og vite i 2020

Sammen med det nye året, kommer det nye og forvirrende engelske slangord. Og like fort som de blir til, forsvinner de igjen, forvist til det dypeste mørket av flaue ord som aldri igjen skal nevnes.

Når man lærer engelsk, er det ofte vanskelig å følge med på hvilke ord man skal bruke, og hvilke ord som skal bli igjen i fortiden. Men ikke vær bekymret – vi skal nå hjelpe deg! Her er det nyeste tilskuddet i vår “slangord for året som kommer”-serie, med ord og uttrykk som både er morsomme og rare.

1. Hate to see it

I en gjenkjennbar kombinasjon av flauhet og skuffelse, kan dette uttrykket bli brukt som en reaksjon på en mindre heldig situasjon. Si at vennen din har jukset på en prøve og blitt tatt på fersken, da kan du si “hate to see it”. Mikser du dette med et sukk og et sympatisk skuldertrekk, så har du brukt det korrekt.

2. Ok, boomer

Dette uttrykket skapte litt uro i sosiale medier. Når man snakker tilbake til noen eldre (mest brukt om folk fra Baby Boomer generasjonen), har milleniumsbarn og generasjon Z-ere begynt å si “ok, boomer”.

For eksempel, hvis en eldre person sier “når jeg var på din alder leste vi bøker og var ute i stedet for å stirre på skjermer hele dagen”, kan du respondere med “ok, boomer”. Det kan oppfattes som en noe frekk, men morsom måte og svare på kommentarer fra eldre.

3. Cap

Å “cap” er i grunn å lyve. Dette uttrykket kan bli brukt i situasjoner hvor man er skeptisk (“han lyver”/”he’s capping”) eller om man skal overbevise noen at det du sier er sant (“helt sant”/”no cap”). Som en bonus, hvis du føler at vennen din ikke snakker helt sant, kan man enkelt sende de en baseball cap emoji og de vil forstå hva du mener.

4. Basic

Dette ordet har blitt brukt en stund, men det ser ut til at det fortsatt kommer til å bli brukt fremover. “Basic” er mest brukt når man snakker om ting som er veldig mainstream, noe alle gjør eller bruker. Det er en litt sarkastisk mening bak dette ordet, og den perfekte partner til ordet er å himle med øynene.

5. Retweet

Jeg vet hva du tenker, denne er gammel. Men i stedet for å refere til det å faktisk retweete noens Twitter post, blir dette ordet brukt for å vise at du er enig i det noen sier. Så hvis noen sier noe du er helt enig i, i stedet for å si “ja, jeg er enig” kan du enkelt si “retweet”. For hvem har vel tid til fire-ords setninger lenger?

6. Fit

Når vi snakker om og spare tid, “fit” betyr det samme som antrekk (outfit). “Out” var rett og slett bare fjernet på et punkt, av grunner som forblir ukjente for oss. Så i stedet for å kommentere noens antrekk (outfit), kan du enkelt si “cute fit”, for å gi samme mening.

7. Fr

Og enda en forkortelse, “fr” er en forkortelse av “for real”, som kan bety så mangt; alt fra å understreke at det du sier er sant, til å stille spørsmål ved noens troverdighet. Denne er stort sett kun brukt skriftlig, men man kan jo alltids prøve å uttale det høyt om man føler seg modig.

8. Canceled

Dette ordet er mest brukt i forbindelse med tog, fly eller TV-serier, men i disse dager kan alt bli “canceled”. Hvis en kjendis sier noe skandaløst eller noe som ender opp med å skape problemer, kan de bli “canceled”. Om Burger King uheldigvis skulle putte kjøtt i en vegetarburger? De er “canceled”. Om disse personene/tingene/stedene fortsetter etter den uoffisielle “canceling”-en, er sjeldent relevant.

9. Clout

I følge Oxford Dictionary er en av de offisielle definisjonene av dette ordet “makt og innflytelse over andre mennesker eller arrangementer” (“power and influence over other people or events”). Hva det nå betyr i sosiale medier er ikke langt unna definisjonen, og det handler mest om innflytelsen influensere og YouTubere har. Noen som “jakter (chasing) clout” er derfor noen som prøver og få flere følgere eller som leter etter måter som kan gi de “clout”.

10. And I oop

Dette uttrykket kommer fra denne videoen av Jasmine Masters, en av deltakerne i det populære TV-programmet RuPaul’s Drag Race. Masters skulle akkurat til å starte på en ny setning når hun plutselig skadet seg og brått avbrøt setningen sin, og “and I oop” ble til. Dette er mest brukt sammen med en bommert man gjør. For eksempel om noen mister telefonen sin kan de si “and I oop”.

Ønsker du å lære engelsk med EFLes mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på