GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Dublin: En reiseguide

Dublin: En reiseguide

De sjarmerende, brosteinsbelagte gatene er fulle av utallige tavernaer fylt med irske menn som synger for full hals sammen med sin gitar – det er ikke vanskelig å forelske seg i Dublin. Irlands hovedstad har sin egen personlighet : sjarmerende, karismatisk. Dublin bør være høyt oppe på reise-listen – og her er hva du skal gjøre når du kommer dit.

Live musikk på Temple Bar

Irland har lenge vært kjent for musikken sin, og Gerard Butler i P.S I love you satt Irland på kartet til enhver jente født etter 1990 (har jeg rett, damer?). Når kvelden faller på, følg flokken og dra bort til de varme lysene over the Temple Bar Area, syd for elven. Barene og pubene er fylt med vennlige mennesker og live musikk. Barene har en flott energi. Dra til Porterhouse, som er Dublins første mikrobryggeri over tre plan. Her kan du nyte et deilig glass hjemmebrygget øl.

Lokalt brygg hos Guinness

Guinness er kjært i Irland, og ligger i hjertet av Dublin, hvor bryggeriet startet i 1758. Det tunge, mørke ølet har blitt et globalt ikon og den uoffisielle irske maskoten. Du MÅ smake ølet når du først er i Dublin, og den beste plassen å gjøre det på er i syvende etasje hos Guiness hvor du ser ut over hele Dublin. Her kan du også lære om bryggeprosessen og dra på en reise gjennom ølets historie. Skål!

Opplev kulturen

Dublin er hjemmet til et slott, noen flotte katedraler og en vakker kystlinje, så det er din absolutte plikt som en god turist å se alt. Først må du dra til slottet, deretter må du se Irlands største kirke – Saint Patricks Cathedral. Sjekk også ut den nydelige hagen ved St Stephens Green, som ligger i hjertet av Dublin. Sjekk også ut kunst, historie og prøv irsk whiskey når du er der.

The Norseman

Kombiner en velsmakende middag med kveldens underholdning på The Norseman, Temple Bar. I underetasjen fremfører lokale musikere dere musikk i koselige omgivelser, imens man kan spise på den sjarmerende restauranten i over etasjen. De hjemmelagede paiene er utrolig gode og burgerne er noe som må prøves. Morgenen etterpå må du dra til Whitefriar Grill: som har 10 ulike måter å tilberede egg på. Altså et perfekt sted å nyte en deilig brunch på.

Vær i ett med naturen

Ta øynene vekk fra mobilen og se opp rundt deg. Om det er en klar dag kan du se at horisonten er fyllt med fjelltopper. Irland er kjent for sitt nydelige landskap og omkranser Dublin. Om du kjører en time utenfor byen vil du se landskap så vakkert at det vil slå pusten ut av deg.

Utforsk Dublin med ossLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer