GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Intervju med EF Global Intern Maria Chiara

Intervju med EF Global Intern Maria Chiara

Maria er fra vakre Padova i Nord-Italia, og er en kokebok-entusiast og interiørdesigner. Litt sjenert i begynnelsen, men Maria er varm, fantastisk og snakkesalig. Nå bor hun i Milano, og jobber som TV-produsent for et reklamebyrå, og tar seg tid fra sin travle timeplan for å snakke med oss ​​om sin Global Intern-opplevelse.

**Det er noen år siden din Global Intern-periode var over- når du ser tilbake på opplevelsen, hva likte du best?

**

– Jeg elsket mine reisekamerater og de menneskene jeg møtte. Jeg la igjen en bit av hjertet mitt på hvert sted jeg besøkte, og det er nå spredt over hele verden. Jeg elsker å ha så mange internasjonale venner; Det er som å ha tusen sinn og to tusen øyne som tenker og ser på ulike og komplementære måter.

Hva er den mest minnerike opplevelsen som Global intern?

– Øyeblikket som virkelig sitter fast hos meg var en solnedgang vi opplevde på Santa Barbara-stranden. Jeg var med Ayu og Mariana, to fantastiske reisekamerater av meg, og jeg ba dem om å se på havet for å fange solnedgangen mens jeg filmet. Spontant begynte de å si morsomme ting og jeg dokumenterte det hele selvfølgelig. Det var en enkel situasjon, men likevel så full av følelser.

Hvilke nye talenter fikk du gjennom internshipet?

– Jeg lærte hva det egentlig betyr “å dele”.  Fra å velge ut hvor man skal spise middag sammen og  å bestemme seg for å sette og oppnå et mål. Jeg måtte overvinne det å være sjenert, bygge min selvtillit, og knytte meg til folk jeg nesten ikke kjente. Jeg lærte å sette mitt ego til side, for å gi rom for andres tanker, og viktigst, å oppleve nye ting og steder uten frykt.

Du er nå TV-produsent i Milano. Tror du internship hjalp deg på veien til å bli det?

– Ja, spesielt på grunn av ferdighetene jeg lærte meg. I dagens forretningsliv er to ferdigheter spesielt verdifulle: dristighet og evnen til å fungere godt i team. Det globale internshipet hjalp meg med å utvikle disse to ferdighetene ytterligere.

Hvis du fikk muligheten, ville du tatt et Global Internship igjen? Hvorfor, hvorfor ikke?

– Svaret er ja! Og jeg vil anbefale det til alle andre av samme grunn. Jeg vil ikke høres repeterende ut, men det er en unik opplevelse. Du kommer til å reise, men det er også et arbeidende eventyr. Det er sjelden å kunne forene alle disse faktorene: moro, arbeid, eventyr. Hvem vil vel ikke det?

Les mer om karrieremuligheter i EF herLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer