GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Bli med på en virtuell reise i Europa – opplev 6 spennende byer

Bli med på en virtuell reise i Europa – opplev 6 spennende byer

Å sitte hjemme kan være frustrerende, spesielt når man vet hvor mange fantastiske severdigheter i Europa som venter på å bli oppdaget. Det finnes en løsning, det er en virtuell reise! Det betyr at du ikke går glipp av Europas fineste landskap og kulturelle høydepunkter. Mange land og byer tilbyr kreative måter å utforske noen av sine beste opplevelser på nettet, så du kan oppleve dem nå og heller besøke byen senere.

Her er noen europeiske byer du kan bli kjent med virtuelle turer og arrangementer:

1. London

Storbritannias mangfoldige hovedstad er et must-see for alle – i likhet med de mange tilbudene online. Kjente severdigheter som Buckingham Palace eller Houses of Parliament har åpnet sine virtuelle dører for publikum. Du kan også se nærmere på kjente landemerker ved å klikke dit du vil gå fra toppen av London Eye. På disse turene får du se majestetiske attraksjoner i London gratis fra sofaen din. Du har til og med en stor fordel: Takket være denne 360 ° utsikten kan du se Big Ben før den ble dekket av stillaser til renoveringsarbeidet.

Hvis du leter etter aktiviteter i helgen, hvorfor ikke se hva Londons eventscene har i vente? Se på et av Nationaltheatrets direktesendte skuespill eller finn andre arrangementer for din daglige dose av London.

2. Paris

Har du har alltid ønsket å stå på toppen av den elegante Eiffeltårnet og se over den franske hovedstaden i all sin prakt? Takket være Google Maps Street View kan du streame denne fantastiske utsikten rett i stuen din, og skape en opplevelse som selv de med høydeskrekk kan glede seg over.

Drømmer du om å få et glimt av de glamorøse daglige aktivitetene til franskmennene? Få en smak av Frankrikes kultur ved å se showene La Comédie-Française legger ut, det vil også hjelpe deg å bli bedre i fransk. Du har også muligheten til å utforske Musée d’Orsay som består av utsøkt kunst fra 1800- og 1900-tallet.

3. Berlin

Berlin er et av Tysklands kulturelle knutepunkter med et bredt spekter av show, arrangementer og steder mennesker fra hele verden ønsker å utforske. Heldigvis trenger du ikke gå glipp av de utallige mulighetene for en underholdende kveld. Det populære Schaubühne-teatret har laget et online program med daglige forestillinger som du kan nyte hjemmefra.

Fra klokken 18 hver kveld kan du utforske forskjellige bidrag og bringe et stykke av Berlins kultur hjem til deg. Noen av dem er ikke tekstet, så i tillegg til å bli underholdt, vil du også øve deg på tysk og føle at du har brukt tiden din produktivt. Dette er et godt alternativ for å ikke binge utallige Netflix-serier.

Rekk opp hånden dersom du savner å være på nattklubb med vennene dine? Vel, du er ikke alene. Belins klubber tilbyr nå virtuelle klubbkvelder hvor du kan høre på eksklusive DJ-sett og danse til.

4. Roma

Å bo “La bella vita” i Italias nydelige hovedstad må kanskje vente med, men du kan fortsatt godt inntrykk av hvordan byens smale gater ser ut. Bli med på en virtuell reise ved å sjekke ut Prowalk Tours Youtube-kanalen som består av flere HD virtuelle gåturer. På over fem timer (ja – fem!) får du bli med å gå på en utrolig spasertur og oppleve Romas lyder og bilder så realistisk som mulig. Du lærer fakta om eldgamle ruiner mens du nærmest beveger deg gjennom pittoreske brosteinsbelagte gater og ser severdigheter som det berømte Colosseum på nært hold.

Hvis du vil fordype deg i kulturen i byen, kan du også besøke Musei Vaticani på nettet og få en 360 ° utsikt over det Sistine Chapel som vil teleportere deg til noen av Romas mest prestisjefylte og historiefylte rom.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/04/dublin.jpg)

5. Dublin

Å tilbringe tid i Dublin lover alltid masse craic (eller moro, hvis du ikke er kjent med irsk slang). Mens du venter på å reise til dine fine byen som grasiøst kombinerer historiske nabolag som Temple Bar med nybygg av havneområdet, kan du få et førsteinntrykk av hva du kan forvente på nettet.

Virtual Visit Tours får du gjøre noen av tingene på bucketlisten din, for eksempel spasere over elven Liffey via Ha’penny Bridge, kikke inn i det ikoniske Guinness Storehouse og beundre den berømte St. Patrick’s Church. Om du liker en quizkveld på en atmosfærisk pub? Dublin’ss got you covered! De tilbyr en virtuell quiz som du og vennene dine kan delta i – garantert moro!
Hvis du vil gjenskape en skikkelig Irlandstur, bør en utflukt til de fantastiske kysten av Green Island absolutt være med i reiseruten din. Cliffs of Moher i Vest-Irland er et absolutt topp tips for enhver bucketlist, stedet byr på en av de mest fantastiske utsikten i Europa. De bratte fjellformasjonene som stiger over de brusende bølgene i Atlanterhavet, er vanligvis en tre timers kjøretur unna Dublin – og online bare et klikk unna sofaen din.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/04/Barcelona.jpg)

6. Barcelona

For din daglige dose med sommervibber, kan du også sjekke ut noen av Barcelonas høydepunkter. Barcelona tilbyr mange eventer som du kan kjøpe biletter til, men du kan også utforske dette nettstedet som tilbyr mange gratis 360 ° opplevelser av turistattraksjonene.

Min favoritt virtuell reise er å stå på stranda og nyt utsikten over det glitrende havet, samtidig som man nyter utsikt over de solfylte byens hustak fra Parc Guell eller se opp på spirene til La Sagrada Família, uten tvil blant de mest berømte severdighetene i Barcelona og Europa.

Alle disse alternativene er fine for deg som ønsker å utforske Europeiske byer før du faktisk får reist dit. Mens vi venter på at landegrensene skal åpne igjen, begyn på en din egen bucketlist og planlegg dine neste reiser.

Planlegg din neste reise med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på