GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Filmer og episoder du må se for å komme i julestemning!

Filmer og episoder du må se for å komme i julestemning!

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å komme i skikkelig julestemning. Julen kan ofte bestå av en lang to-do-liste med alt fra pynting til å skrive julekort. Vi har derfor skrevet en liste over filmer og episoder du kan se for å komme i julestemning. Så sett på gløggen, tea’en eller kakao’en – kryp opp i sofaen i kosedrakten og ha et godt pledd. Julestemningen er rett rundt hjørnet!

Vi må ta med noen klassikere:

The Holiday (2006) følger to jenter en som bor i London og  Los Angeles. Begge får kjærlighetssorg og ender opp med å bytte hjem over julen. Vi alle elsker den spennende romansen – denne filmen MÅ sees!

Love Actually (2003) finner sted i fantastiske London. Den handler om forskjellige personer som opplever alt fra kjærlighetssorg, statsminister som forelsker seg, britiske Colin sin ferd til USA og artisten bak “I feel it in my fingers, I feel it in my toes, Christmas is all around me, and so the feeling grows”

Bridget Jones Diary (2001) er en film som jeg elsker å se i julen! Jeg ler meg halvt ihjel av situasjonen med den rosa bestemortrusa, de forferdelige stygge julegenserne som er definisjonen på “ugly christmas sweater”.

Harry Potter 1,2,3,4 og 5. Vi følger trollmannen Harry Potter og vennene hans som prøver å bekjempe den onde Voldemort. Handlingen tar sted i London og på Hogwarts School of Witchcraft and Wizary.

Frozen (2013) Vi følger søstrene Elsa og Anna, og ikke minst verdens søteste snømann Olav “Do you wanna build a snowmaaan?”

Hjemme alene (1990) Vi følger Kevin McCallister som blir glemt igjen hjemme mens resten av familien drar av gårde på ferie. To innbruddstyver er bestemt på å komme seg inn i huset der Kevin bor, dette huset burde de holdt seg unna! Kevin er full av ideer og gjør det han kan for å holde innbruddstyvene unna! Ja, det er en del oppfølger filmer her du også bør se!

Hjelp det er juleferie! (1989) Familien Griswold har startet forberedelsene til jul, med et mål om å få familien tettere sammen. De inviterer onkler, tanter og besteforeldre, men ting går ikke som planlagt – når et uventet besøk “krasjer” deres julefeiring. Denne gir sååå julestemning!

Vi må ikke glemme episke serier heller:

Friends sesong 2 episode 9 (Netflix)

Pheobe finner ut hvor faren hennes bor og prøver å finne ut av om hun skal tørre å møte han. Uansett, det ender opp med at den fantastiske gjengen arrangerer en stor julefest for dem og deres venner!

Friends sesong 7 episode 10 (Netflix)

Jeg elsker når min favoritt Ross skal introdusere Hunukkah til sin sønn Ben. Ross finner ikke julenisse-kostymet, derfor velger han en annen tvist. Nemlig the holiday armadilllooo!

Big Bang Theory sesong 2 episode 11 (HBO)

Jeg ler utrolig godt når jeg ser at Sheldon prøver å finne den perfekte julegaven til Penny. Du vet, det er ikke enkelt når han må finne en gave som har tilsvarende verdi som det han selv har fått!

Modern Family sesong 7 episode 9 (Netflix)

Gloria gjør et forsøk for at familien skal oppleve en “hvit jul”. Det er ikke gitt at alle stater i USA får en hvit julefeiring. Episoden tar for seg mange fantastiske amerikanske juletradisjoner.

Modern Family sesong 3 episode 10 (Netflix)

Denne episoden tar for seg hvordan amerikanerne feirer jul ved bassenget, ganske interessant skal du vite! Ta deg en titt og få julestemning!

Gossip Girl sesong 1 episode 11 (Netflix)

Kanskje en av mine største drømmer er å feire jul i New York. Fristelsen blir ikke akkurat mindre når man i denne episoden får et innblikk i hvordan julepynten er dandert på Upper East Side. Jenny og Vanessa hjelper Serena med å lage en jule-overraskelse til Dan.

Les mer om EFHer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer