GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Flere tv-serier du kan lære engelsk med

Flere tv-serier du kan lære engelsk med

Å lære engelsk kan være en utfordring, så hvilken bedre måte finnes det enn å lære det mens du ikke engang innser at du gjør det! Jeg har satt sammen en ny liste over TV-serier du bør se på hvis du vil forbedre engelsken din – her er den første –  Reis inn i en fiktiv verden av helter, skurker og gripende drama.

1. Suits

Hvis Mad Men er litt for mye prat for deg, så er Suits et kulere alternativ. Det er satt i New York og følger en talentfull college dropout kalt Mike som begynner å jobbe for et advokatfirma drevet av Harvey Specter – twisten er at Mike aldri faktisk studerte juss. Kontroversielt.

Den beste setningen:I refuse to answer that, on the grounds that I don’t want to.”

2. How I Met Your Mother

Du vet sannsynligvis allerede om denne serien, og med god grunn. Det er en sitcom smash hit som følger fotsporene til Friends og Will and Grace. Handlingen er satt i New York og forteller historien om hvordan en ung fyr kalt Ted til slutt møter hans barns mor – og han forteller historien i fremtiden. Ikke bekymre deg, det gir mer mening når du ser på det.

Den beste setningen:Legen – wait for it – dary!”

3. The Crown

Hvis du er ivrig etter å finne ut hva som skjer i livet til den britiske kongefamilien, bør dette showet tilfredsstille alle dine ønsker. Det er basert på faktiske hendelser, og castingen er så god at selv dronningen trodde at hun så på seg selv på TV.

Den beste setningen:Yes, I am a queen – but I am also a woman… and a wife.”

4. White Collar

Hvis du liker krimdramaene skikkelig glatte, så er dette en serie for deg: White Collar følger en super talentfull (og manipulerende)con-artist som går med på å hjelpe en FBI-agent i å fange profesjonelle eller “white collar” -kriminelle, mot at han slipper å gå i fengsel.

Den beste setningen:We’re not on the same page! We’re not reading the same book! We’re not even in the same library!”

5. Supernatural

Spooky drama med et snev av komedie blir ikke bedre enn Supernatural, som har gått i over ti år. Serien følger to brødre som jakter spøkelser og monstre mens de jobber med sine egne personlige demoner (noen av dem er emosjonelle, andre er faktiske demoner. Fordi, du vet. Supernatural).

Den beste setningen:Please accept this sandwich as a gesture of solidarity.”

6. Line of Duty

En av de beste britiske krim-seriene laget noensinne (fordi jeg sier det). Serien følger et lite lag av undercover politibetjente som avslører korrupsjon i politistyrken. Avhørs scenene er så gode, og det vil gjøre deg mistenksom på alle dine venner og familie. Flott for å lære ganske teknisk britisk-engelsk også.

Den beste setningen:You’re under arrest.”

7. Orange Is The New Black

Basert på en sann historie, forteller denne serien om Piper Chapman, som blir dømt til femten måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for å transportere penger til sin narkotikahandlende kjæreste året før. Det er et show drevet av sterke kvinner og får deg til å le og gråte (noen ganger på samme tid). Perfekt for å lære amerikansk- engelsk.

Den beste setningen: “This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.”

8. Jessica Jones/Daredevil/Luke Cage/Iron Fist

OK så teknisk er dette fire forskjellige serier, men siden de er satt i samme univers, og det er et show kalt The Defenders der alle tegnene kommer sammen, gir jeg dem bare ett sted på listen min. Uten å forklare hver enkelt individuelt, er historiene i utgangspunktet om småhelter som har realistiske eventyr i New York. Morsomt, skummelt, actionfylt og laget av Marvel. Du må se alle!

Den beste setningen: There are too many to choose from!

9. Stranger Things

Mange av dere har ikke levd på 1980-tallet, slik at dere forstår alle referanser til den tiden i Stranger Things, men du trenger egentlig ikke å forstå det – det er en fantastisk serie i seg selv. Jeg vil ikke ødelegge det for deg, men det er monstre og barn med supermakt og mye 80-talls musikk. Det er veldig underholdende og flott for dine engelske ferdigheter.

Den beste setningen:Mike! I found the chocolate pudding!”

10. Eastenders

Dette kan være det mest enkle showet med den mest komplekse engelsken å lære på min liste. Det er en såpe-opera fra  Londons fattigere East End-distrikt, hvor et nabolag av mennesker lever sitt daglige liv på alle slags morsomme og dramatiske måter. Hvis du planlegger å reise til London og ønsker å høres ut som en lokal, er dette definitivt showet for deg.

Den beste setningen: “Get out of my pub!”

LÆR ENGELSK MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på