GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan komme overens med romkameraten din? 12 tips

Hvordan komme overens med romkameraten din? 12 tips

Å bo med romkamerater kan være utrolig morsomt og noe alle burde oppleve minst en gang i livet. Det kan så vidt vi vet være begynnelsen på et fantastisk vennskap med minner du vil fortelle videre til dine barn. Men som alle gode ting i livet, krever det kompromiss og tålmodighet for å få det til å funke. Sjekk ut våre tips og triks for å gjøre en ukjent person du kaller romkameraten din om til din bestevenn.

1. Følg enkelte retningslinjer

Først må dere bli enige om noen “regler” med en gang. Dere må diskutere og komme til enighet om aktiviteter som: rengjøring, varme, lydnivå, delte måltider/mat, allergier osv. Jo flere ting dere blir enige om, jo fortere blir dere gode venner.

2. Lær om nye land og kulturer

Om dere er fra forskjellige land kan dere nyte de kulturelle forskjellene og lære av hverandre. Det kan komme vanskeligheter som språkbarrierer i starten, men dere vil lære av hverandre. Dette er ekstra spennende da dere vil lære nye matretter, musikk og språk av hverandre.

3. Få skjønnhetssøvnen din

Om man ikke får nok søvn blir humøret, energinivået og prestasjonene deretter. Prøv å respekter hverandres sovevaner så godt som mulig. Ikke alle er A mennesker og omvendt. Om du liker å være lenge oppe for å se film eller høre på musikk- vis hensyn!

4. Øretelefoner = lykke

Øretelefoner ble helt sikkert oppfunnet av noen som hadde romkamerater. Du elsker kanskje å blaste en sang på repeat, men det betyr ikke at dine romkamerater deler samme lidenskap.

5. Respekter timeplanen

Del timeplanen med hverandre for å lettere legge planer, møter og oppgaver. Om din romkamerat må lese til en viktig eksam er det nok ingen god ide å invitere til fest.

6. Alle trenger litt alenetid

Om romkameraten din har på seg øreplugger og ser ned på telefonen sin, vil de mest sannsynlig ikke bli forstyrret. Ikke ta det personlig om de låser døren til rommet sitt – den mest sosiale personen har også behov for litt alenetid til tider.

7. Sharing is caring

Husk at selvom dere deler bosted betyr ikke det at dere deler klesskap eller alt annet. Men om du har to kjeks til overs i pakka er det alltid hyggelig å dele med romkameraten din.

8. Vask opp etter deg

Moren din er ikke her, så du må oppføre deg ordentlig og ta ansvar selv. Man vet aldri når venner, familie eller huseier kommer innom for et spontant besøk. Ingen vil ha rykte på seg som en uryddig person.

9. Spør før du inviterer gjester

Det er ikke alltid god plass for gjester. Derfor er det alltid viktig å spørre før du inviterer folk på besøk, spesielt om de skal overnatte.

10. Fyll på toalettpapir

Vær ekstra hyggelig og fyll alltid på med toalettpapir om du har brukt siste papir.

11. Vær ærlige og kommuniser med hverandre

Når du bor med andre er dere nødt til å være ærlige med hverandre. Om det plager deg at noen går fra oppvasken ved kjøkkenbenken eller legger klesvasken i stolen – så si ifra! Dette gjør slik at disse tingene kan unngås og dere slipper å bli sinte på hverandre.

12. Omfavn opplevelsen

Å leve med noen nye kan være skummelt i begynnelsen, men det er så utrolig mange historier der romkamerater med totalt forskjellige bakgrunner har endt opp med å bli bestevenner for livet.

På språkreiser med oss kan du velge å bo sammen med en romkamerat, og nå som du vet hvordan gå overens, så kan du jo bare reise!

Reis på språkreise med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på