Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvordan leve som hawaiianere (hemmeligheten ligger i språket)

Hvordan leve som hawaiianere (hemmeligheten ligger i språket)

Hawaiianere er glade og bekymringsløse. Hawaii blir også alltid kåret som den lykkeligste staten, og har angivelig de minst stressede innbyggerne. Foruten strendene, solen og surfing, hva gjør hawaiianere så lykkelig?

Fem grunner oppsummert med fem ord på Hawaii:

1. Aloha – Hei, farvel, kjærlighet

Aloha er overalt på øyene. Det er det du hører først, det siste du sier, hvordan man viser kjærlighet og medfølelse. Det er hawaiianer livsstil, en måte å gjøre alt med kjærlighet. Du spiser med aloha, surfer med aloha og jobber med aloha. For å leve som lykkelige hawaiianere, må du leve med kjærlighet. Enkelt og vakkert.

2. Ahonui – Tålmodighet

Husk at Roma ikke ble bygget på en dag. Alt tar tid. Å komme over hjertesorg, vente på helg, finne løsningen på et problem. Det tar tid. Og med mindre du har en fast avtale, er det ingen vits i å skynde seg, det kommer ikke før. Så bare slapp av, ta det med ro og hang loose.

3. Ohana – Familie

I filmen Lilo og Stitch forteller Lilo Stitch, “Ohana betyr familie, familie betyr at ingen blir igjen. Eller glemt. ” Det er akkurat slik Hawaiians ser på alle ting; levende og ikke-levende. Vi er alle familie og bør behandle hverandre deretter. Ohana stammer fra taroplanten, oha, noe som betyr at alt og alle kommer fra samme rot.

4. Akahai – Vennlighet

Vær snill og motta vennlighet tilbake. Det er så enkelt som det høres ut. Hvis de ikke er snille tilbake, så husk at godhet ikke handler om å forvente noe tilbake.

5.Pono – rettferdighet

Gjør det rette. For deg. For andre. For miljøet. For alt og ingenting. Du kan til og med finne dette i Hawaiis statsmotto,” Ua Mau ke Ea o ka Aina i ka Pono,” som betyr “Jordens liv er foreviget i rettferdighet.” Se for deg hvordan du føler deg når du setter deg et personlig mål og når det. Når du hjelper den gamle damen å krysse gaten, planter et tre, adopterer en hund eller bare få en enkel takk. Føles bra, ikke sant?

Bruk disse ordene aktivt i ditt daglige liv, så vil du forstå hvordan det er å leve som en ekte Hawaiianer. Lyst til å lære flere gloser ? Sjekk ut denne listen. Aloha!

Opplev Hawaii med ossLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk

Lær japansk hjemme med disse 5 metodene