GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 gode grunner til hvorfor alle elsker New York

10 gode grunner til hvorfor alle elsker New York

New York er en dynamisk og elektrisk by hvor mulighetene er mange. Byen byr på uendelige restauranter, masse shopping, kultur og kunst. Så det er mange gode grunner til å elske denne byen, vi har listet opp noen her:

1. Språk

Byen består av mennesker som snakker 800 forskjellige språk, noe som gjør byen til den mest mangfoldige byen i verden. Så dersom du har er ute etter å lære engelsk med den klassiske New York aksanten, vil den bestå av input fra 800 andre språk.

2. Shopping i verdensklasse

Å fremheve shopping i en av verdens motebyer kan virke litt banalt. Har du lyst på en fancy Blair Waldorf opplevelse, er det bare å gå nedover 5th Avenue og ta en titt på noen av verdens største og mest eksklusive flagship butikker og varehus. Dersom du er ute etter mer unikt og klassiske klær, reis til SoHo eller Meatpacking District nær den berømte High Line parken. For en mer budsjettvennlig opplevelse og helt unike merkevarer, reis til Brooklyn.

3. Central Park

New York består av høye skyskrapere, unik utsikt over himmelen og grønne åpne områder. Central Park ligger midt i byen og gir travle New Yorkers et sted å slappe av, parken er stor faktisk seks ganger så stor som Monaco. Parken er også den mest eksponerte i form av film, den har vært scene for over 350 filmer gjennom årene.

4. Mangfold

Det bør ikke komme som en overraskelse at den mest språklige mangfoldige byen i verden også er veldig variert som helhet. Basen av Frihetsgudinnen er utsmykket med ordene “Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to be free … I lift my lamp beside the golden door”. Ordene har like mye betydning for innvandrere i dag som de gjorde for de 12 millioner innvandrerne som kom gjennom Ellis Island mellom 1892 og 1954. New York åpner armene for alle, og skaper et fantastisk mangfoldig samfunn.

5. Unik stil

Det er ikke en unik stil eller trend i New York, men det som forener alle New Yorkere ved deres til: de gjenspeiler akkurat det. Det finnes en unikhet med kul gatemote og elegante heler. Langtidsbeboere har sannsynligvis sett alt, så dersom du bestemmer å vandre ut i pysjamasen din, er det ingen som vil heve et øyelokk.

6. Utrolig kunst, kul kultur

New York har lenge vært den amerikanske hovedstaden for kunstnere, med over 55.000 kunstnere i byen. Gatene er fylt med gallerier – fra små samlinger med lokale kunstnere til det internasjonalt anerkjente Museum of Modern Art og det fantastiske om mindre kjente Neue Gallerie på 5th Avenue, New York.

I tillegg er New York hjemmet til noen av de beste teater- og musikkshowene på Broadway, samt noen av de beste live-musikk og stand-up-komedier i verden. Du kan tilbringe uker i byen og dra på Broadway- eller komedieshow hver kveld og aldri gå tom for tilbud.

7. Gå, gå litt til og enda mer gåing

For de som foretrekker å unngå det effektive, men noe skremmende undergrunnssystemet, spesielt New York – Manhattan, kan man enkelt navigere seg frem til fots. Å gå fra sted til sted er en fin måte å se byen mens du får en forståelse av byens karakter. Men kom forberedt med den riktige typen sko (vi garanterer du blir sliten i føttene). Du vil bli sjokkert når du ser hvor mange trinn du tar på en gjennomsnittlig dag i NYC, og hvor mye du spennende du kan se!

8. Filmsteder!

I likhet med parken som ligger i hjertet av byen, er NYC den mest filmete byen i verden. I flere tiår har sine tårnhøye bygninger og travle gater satt scenen for alt fra regnfylte romantiske gjenforeninger til sjokkerende slosskamper, samt noen av de mest populære filmene i det siste tiåret blitt filmet i bye. Sex and the City, Friends ti Gossip Girl. Du kan enten rusle rundt å finne de ulike spottene fra filmene og seriene eller ta en guidet tur for å sjekke ut byens scener!

9. Berømte landemerker

Med de mest berømte skyskraperne over hele verden, er New York hjem for en rekke berømte severdigheter og bygninger som du virkelig ikke kan gå glipp av. Selv en kort spasertur gjennom byen vil trolig lede deg gjennom minst noen legendariske steder, inkludert The Empire State Building, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Wall Street, Time Square, World Trade Center-området (med Ground Zero memorial) , High Line … listen fortsetter og fortsetter.

10. Hemmelige steder

Skjult i gatene og kammuflert i uhyggelig hurtigmat restauranter, er fragmenter av en hel verden av “hemmelige” restauranter og speakeasies. Et slikt sted er La Esquina, et brasserie som ligger i en meksikansk taqueria. Den upretensiøse Taqueria tilbyr take-away tacos, med begrenset sitteplasser og fargerike menyer opplyst av lyse neon skilt. Men hvis du går til bakdøren inne i restauranter, går du ned og gjennom kjøkkenet, finner du deg selv i en helt annen fantastisk restaurant. Det er verdt å gjøre research før reisen til NYC, da det er mye mer til det enn møter øyet.

Frister det å studere i New York?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på