GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor du burde lære engelsk i Australia

Hvorfor du burde lære engelsk i Australia

Australia. Bare navnet gir oss lyst til å reise. Nesten alle kjenner noen som har reist til eller studert i Australia som er svært fornøyd med opplevelsen. Ja, det ligger et godt stykke unna – men Australia gjør opp for sin geografiske isolering på mange måter, og er et utrolig vakkert sted å lære engelsk.

Her er bare noen grunner til å lære engelsk i Australia:

Varme året rundt

Australia er ikke kjent for kjølig vær. Faktisk vil ryggsekken din være relativt lett når du reiser til Autralia: shorts, t-skjorter, kjoler, sneakers, sandaler, badetøy og en solhatt vil være din basisgarderobe. Husk at det er sommer i Australia når det er vinter her hjemme! Reiser du når det er vinter i Australia trenger du ikke å pakke noe ekstra enn en cardigan og en lett jakke, pluss et par jeans. Mer trenger du ikke!

Kule byer

Fremtidens studenter er bortskjemte når det kommer til valget mellom Australias store byer. I Brisbane, Sydney, Perth og Melbourne er det vakre strender, fantastisk mat, vakre parker, kul kultur, spennende events og urbansk kultur året rundt. Lengre ute ligger Adelaide og Hobart som også er verdt å besøke – spesielt hvis du liker kunstfestivaler, vin, historie og alt som har med vakkert kunsthåndverk å gjøre.

Multikulturell innflytelse

Det moderne Australia er i stor grad preget av immigrasjon – og maten, kulturen og nabolagene viser det. Melbourne er spesielt kjent for dens kulturelle miks og har restauranter som passer til. Samtidig serveres fantastisk kaffe over alt, takket være bølgen av italienske immigranter på starten av det 20.århundre (grazie mille!).

En eventyrlig road trip

Hvis man ser bort ifra de store byene, er Australia et fantastisk sted å utforske. Lange strekninger med strender, regnskog, bush-områder, vann, vinland og den røde ørkenen kronet av Uluru er bare noen av de stedene du vil reise gjennom. En populær måte blant reisende å se Australia på er å kjøpe en camper van secondhand med venner og ta en roadtrip gjennom landet. Når man er ferdig med reisen kan man bare selge vanen! Essensen av frihet!

Gateway til Sørøst-Asia

Skulle du ønske å utforske enda mer, er ikke Sørøst-Asia mer enn et steinkast unna: Bali, Thailand, Vietnam og Kambodsja er alle populære destinasjoner blant studenter og Aussies selv – og destinasjonene er overraskende tett på når du allerede befinner deg på de kanter.

Aussie-aksenten

Selv om det kanskje ikke er på din agenda å få en australsk aksent, er det en sjarmerende og artig aksent å høre i hverdagen, og å lære noen Aussie-uttrykk vil sikkert bli et høydepunkt på din reise Down Under.

Bli værende og jobb

Trenger du en jobb mens du studerer? Australske studievisum tillater deg å arbeide opp mot 20 timer i uka (mer enn i mange andre engelsktalende land), og du kan nyde godt av Australias relativt høye minimumslønn innenfor hotellbransjen og salg. Hvis du vil bli lengre, gir Work n Holiday-programmene unge mennesker muligheten til å bli og få verdifull arbeidserfaring.

Lær engelsk i Australia med ossLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer