Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Jeg er EF

Jeg er EF

Jeg har jobbet i EF nå i 8 år! Det er helt utrolig hvor fort tiden går og hvor gøy det er å få jobbe med studenter som ønsker å reise og oppleve andre kulturer.

Selv reiste jeg til Frankrike som Au Pair med EF, rett etter å ha avsluttet 3 klasse på VGS. Jeg ønsket å lære meg fransk, men også oppleve den franske kulturen. Grunnen til at jeg valgte å bli Au Pair var fordi jeg ønsket å bo hos en fransk familie og være en del av alt som omhandlet fransk familieliv og tradisjoner. Jeg endte opp i fantastiske Cannes, passet to nydelige barn, en jente på 8 år og en gutt på 6 mnd. Jeg gikk på språkskole 3 ganger i uken og fikk mange gode venner fra mange forskjellige land.

Jeg startet på (den gang) NMH – Norges Markedshøyskole da jeg kom hjem fra Frankrike. Etter to år der reiste jeg, i regi av NMH, tilbake til Frankrike på utveksling. Jeg bodde da et skoleår i Grenoble, deretter et semester i Nantes.

Diplomoppgaven vår ble (utrolig nok) skrevet på fransk! Årene i Frankrike har gitt meg uendelige med fantastiske opplevelser og en forståelse for andre kulturer jeg mener man kun får ved å bo i utlandet.

Jeg mener alle burde ta steget og bo i et annet land, om det er som utvekslingsstudent, Au Pair, jobb eller videre studier. Jeg garanterer at man aldri vil angre på det!

5 ting du må ha med i kofferten:

Toalettsaker, mobillader, badetøy (siden jeg liker best strandferier) bok og kjoler.

Beste ferie:

Det må være en ferie jeg og kjæresten min reiste på i forbindelse med et bryllup. Bryllupet var i Nice, Frankrike så vi kjørte ned, gjennom Europa, kom til Nice og var der i 3 dager i et fantastisk bryllup. Deretter kjørte vi videre til Italia og prøvde å finne de fineste strendene og fine steder å bo. Masse god mat og drikke, og vi fikk sett mye av forskjellige land.

Hvor dere ønsker å reise:

Toscana først og fremst. Om noen år Florida, jeg ønsker å ta med barna mine til Disney World! Ellers, alle steder der solen skinner hele sommeren.

Hvilke språk du kan og hvilke språk ønsker du å lære:

Jeg snakker selv fransk og engelsk. Jeg kunne tenke meg å lære spansk eller italiensk.

3 gode tips til en kommende EF student:

Just do it! Har du hatt litt lyst til å bo i et annet land så bare hopp i det og gjør det.

Ikke vær redd for at du går glipp av ting her hjemme mens du er borte – det gjør du garantert ikke

Vær åpen, glad og nygjerrig og ikke vær redd for å snakke med nye mennesker.

 

Med vennlig hilsen,

Linda Sophie, jobber på programmet High School Exchange Year les mer her..

Kast deg ut i det, reis på utveksling - året du aldri vil glemmeLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Karriere