GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor lære engelsk i England?

Hvorfor lære engelsk i England?

Storbritannia består av et lappeteppe av regionale dialekter: fra Nord-Irland, Skottland og Wales. Men den klassiske engelske aksenten er globalt kjent. Her er mine grunner for hvorfor du bør lære engelsk i England.

Tradisjon

Lær engelsk i landet språket har sin opprinnelse: Det engelske språket går tilbake 1500 år, til rundt 5. eller 6. århundre e.Kr. Da kom germanske bosettere til våre frodige grønne øyer, og det har utviklet seg betydelig siden da.

Tidlig moderne engelsk, som er språket til den store bard Shakespeare, begynte rundt 1500-tallet. Språket utviklet seg med innflytelse fra bosettere som romere, angelsaksene, normanerne og vikingene. Språket har fortsatt røtter i Germansk, latinske og franske ord.

Det er også takket være vår lille øy og vår kontroversielle besettelse og kolonisering, at engelsk har spredt seg over hele verden. Fra Karibia, Amerika og Australia. Så, ikke bare lærer du språket på opprinnelses stedet, men du får også se alle fordelene ved å snakke et språk som brukes over hele verden.

Den britiske aksenten

Jeg kunne snakket hele dagen om regionale engelske aksenter. Måten vi snakker engelsk på varierer vilt mellom byer og fylker, men vi holder oss til standard uttale (RP) – den klassiske engelske aksenten.

Å studere i England vil uten tvil gi din stemme noe ekstra, en viss global appell om du vil, slik at din familie og venner trekker likheter mellom deg og prins Harry eller Emma Watson. Dette kommer alltid til å være god personlig PR. Den engelske aksenten har en subtil klarhet som legger til raffinement til enhver middagsbordssamtale – Det er iallefal det mine venner fra USA forteller meg.

Forbered deg til de beste universitetene

England har noen av verdens beste universiteter. Det mest berømte er Oxford og Cambridge, sammen med institusjonene i London som London School of Economics og Imperial College.

Disse universitetene er alle en del av “Russell Group”, et paraplynavn gitt til en samling av de mest historiske og anerkjente universitetene i Storbritannia. Andre medlemmer av denne elite gruppen inkluderer Manchester, University College London og Bristol.

Byliv

Opplev bylivet som aldri før i mote-, kunst- og kulturlivshovedstaden London, eller dra nordover til Manchester. Hjemmet til to ikoniske fotballklubber og en blomstrende musikkscene. Det store utvalget i England betyr at du også kan oppleve akademiske høyskoler som Oxford, eller finne deg selv i ett med naturen og kysten i Eastbourne eller Bournemouth.

Mangfoldet

‘Englishness ‘er et litt vanskelig konsept å identifisere, spesielt i den moderne epoken med globalisering og innvandring. Men en ting som karakteriserer England som et land, er imidlertid det utrolige mangfoldet i alle aspekter av livet. Mangfold i kultur, geografi, mat og skikker, som alle kombinerer å skape en nasjonal følelse av spektakulære, fargerike kontraster.

Lær engelsk i EnglandLær mer her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer