GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær språk med en partner

Lær språk med en partner

Å ha en partner når du skal lære noe nytt er det beste – også når det kommer til å lære seg et nytt språk. Dette fungerer selvfølgelig best om dere tar samme språkkurs og er på samme nivå. Men ikke for å ta motet fra deg, så er det nok ikke mulig å lære et språk ved å kun basere seg på å ha en “tandem-partner”, da dere mest sansynlig kun vil møtes en gang i uken. Men det er en flott måte å komplementere språkkurs eller å hjelpe deg med å opprettholde språkferdighetene dine etter endt kurs ellr en lang reise.

**FORDEL NR. 1: BOOST DINE SPRÅKFERDIGHETER

**

La oss starte med den mest åpenbare fordelen: språkferdighetene. Ved å øve på et ukjent språk med en som snakker språket vil deg få deg til å høre ekstra godt etter og dine ferdigheter vil forbedre seg betraktelig. Selvtilliten din vil også øke. La oss heller ikke glemme at du også vil lære lokal slang, og det er kult!

**FORDEL NR. 2: FÅ NYE VENNER

**

Om du møter tandem-partneren din regelmessig og har mye å snakke om, er sjangsene store for at dere vil bli venner på null komma niks! Ved å bruke tid sammen med en fra et annet land vil du også bli mer kulturelt opplyst, noe som er veldig ettertraktet.

**FORDEL NR. 3: BEKVEMMELIG

**

“Tandeming” er bekvemmelig. Du kan jobbe på dine egne premisser og lære på din egen måte. Og det beste er jo at det er gratis!

**FORDEL NR. 4: LÆR NYE TING

**

Ikke bare vil språkferdighetene dine forbedres, men dette er en flott måte å lære noe nytt på! La oss si at tandemp-partneren din er ekspert på noe du ikke kan noe om, og du er ekspert på noe annet. Da er det bare å starte samtalen, og dere kan dele deres interesser og lære noe nytt av hverandre.

**HVOR FINNER MAN EN TANDEM-PARTNER?

**

Det er mange steder du kan begynne. Vanligst er å besøke et universitet eller en “study abroad” organisasjon som har et tandem-system. Om ikke kan du laste ned appen “Tandem”, hvor du kan lære språk med mennesker fra hele verden via facetime.

**HVORDAN GJØR MAN DET?

**

Nå som du vet hva det er, er det på tide å lære deg hvordan du “tandemer”:

  • Vær på et noenlunde samme språknivå: velg en partner med samme ferdigheter som deg. Om du går sammen med en som har mye bedre ferdigheter kan dette føre til at dere ender opp med å snakke det språket mesteparten.

  • Fordel tiden likt: Ha på stoppeklokke som piper midtveis. Dette vil forhndre kleine situasjoner som “er det min tur snart?”.

  • Vært tålmodig. Dette er et nøkkelord.

  • Dere må møtes så ofte som mulig. Dette kan være en av de største utfordringene med “tandeming”. Sett av tid i timeplanen og hold dere til dette.

  • Finn din indre lærer: Rett opp hverandres feil konstruktivt og vær åpen for tilbakemeldinger.

  • Forbered deg: Det er ikke som i en vanlig språkklasse, men prøv å forbered deg slik at du kan ta opp forskjellige ting du vil øve ekstra på.

Lær et nytt språk med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på