GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Perth burde være på din Bucket List

Perth burde være på din Bucket List

Perth er en av Australias største byer og en av de mest levende. Med milevis av uendelige strender, vakre naturparker, effektiv offentlig transport og masse deilig mat bør beskrive vestkystens hovedstad godt. Dette er en perfekt destinasjon for studenter og turister. Men hvorfor vurdere å besøke Perth fremfor Sydney eller de andre store byene? La oss fortelle deg hvorfor.

  1. En levende by

Med koselige gågater, en rik kafékultur og et sterkt fokus på bærekraftig byvekst, er Perth en liten by i en storby-setting. I 2017 ble byen rangerte som verdens syvende mest levende by av Economist’s Intelligence Unit, byens 2 millioner innbyggere og deres generelt avslappede holdning er et friskt pust for besøkende som kommer fra Australias tett befolkede byer.

  1. Bra vær og gode forhold

Hvis du vurderer å bo eller besøke Australia, er sjansen stor for at du ser etter sol, ikke sant? Vel, Perth backer deg her! Som Australias mest solfylte by, har Perth et gjennomsnitt på 8,8 timer solskinn per dag og en gjennomsnittstemperatur på 30-33 grader. Naturligvis følger livsstilen været. I helger kan du finne piknikere, syklister, turister, vandrere, familier og studenter ut og nyter byens mange parker og grønne områder. King’s Park, som ligger på Mount Eliza, en av de høyeste punktene i Perths ellers flate landskap, er blitt et sentralt knutepunkt for Perths utendørs livsstil.

  1. Masse å finne på

Fra Instagram-verdige retter til elegante kafeer til boutique klesbutikker, og blomstrende markeder til trendy barer, har Perth noe for alle. Stol på oss, du kan prøve å kjede deg i denne byen for det går ikke. Ønsker du å krysse av et par av de store attraksjonene med en gang? Sjekk ut Zoo, Perth Mint, eller ta en 30-minutters togtur til Fremantle, en sjarmerende havneby med en spennende maritim historie, viktoriansk arkitektur og et kjent mikrobryggeri som heter Little Creatures.

  1. Australsk-engelsk

Overraskende for et så stort land har ikke australsk engelsk den samme geografiske aksentvariasjonen som finnes i britisk eller amerikansk engelsk. Så ved å lære engelsk i Perth får du alle fordelene med Perths sunne og spennende livsstil uten å påvirke “typen” av engelsk du hører og studerer.

  1. Et rikt dyreliv

Bare 90 minutter med ferge fra Perths Barrack Street-brygge finner du Rottnest Island, hjemsted for quokka og enda viktigere, hva lokalbefolkningen mener er de vakreste strendene i Australia. Besøk øya for en dag med turgåing, sykling, snorkling, båtliv, kajakkpadling og surfing. Sykler kan leies på stedet eller hentes fra fastlandet.

Eller kanskje du foretrekker å svømme med delfiner? Du kan krysse dette fra din bucket liste bare en time eller to fra Perth ved Rockingham, Shoalwater Island Marine Park, Mandurah og Koombana Bay. Hva med hvalhaier? Se de 16 meter  lange og 30 tonn tunge skapningene ved å dykke i Ningaloo Reef.

  1. Sulten?

For de over 18 år, er det verdt å merke seg at “Perth” og “vin” nesten er synonymt. Med over 100 boutique vingårder pluss lokale ølbryggerier, cider, destillerier, eksperter på ost, baristas, chocolatierser det best å komme sulten! Bortsett fra å nyte maten og drikken er et besøk ved Margaret River vel verdt 3-timers kjøretur for sin nydelige kystlinje, førsteklasses surfing, hvalsafari, stand up padling og fjellklatring.

Med Australias østkyst stiplet fra topp til bunn med byer, er det ingen hemmelighet at Vest-Australia er langt fjernere. Men med så mye å se og gjøre er det nok ikke så ille å dra hit.

Tenk på dette som en invitasjon til å bli kjent med Australias vestside – du vil ikke angre på det!

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer