GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 tips til å navigere deg på internasjonale flyplasser

10 tips til å navigere deg på internasjonale flyplasser

Reise er kanskje den mest spennende tingen du kan gjøre. Nye destinasjoner gir nye opplevelser, nye vennskap og nye matvarer å fortære. Men før du kan nyte det nye stedet, må du først komme dit – det betyr at du sannsynligvis skal fly gjennom en internasjonal flyplass. Enten det er din første gang, andre gang eller 60endene gangen du skal ut å fly, er det helt normalt å være nervøs for å navigere seg rundt på flyplassen.

Derfor lagde jeg denne listen. Som en erfaren reisende vet jeg at det er noen ting du kan gjøre for å forbedre opplevelsen. Dette er mine topp 10 tips for å gjøre internasjonale reiser effektivt.

1. Pakke som en proff

Det er sannsynligvis ingen verre start på ditt nye reiseeventyr enn å ankomme i reisemålet ditt og innse at du har åtte t-skjorter, ett par undertøy og ulykkelige sokker. Når du pakker, må du dekke det grunnleggende. Syv dager betyr syv par sokker, t-skjorter, undertøy, etc.

Pakking betyr også at du har den riktige laderen / adapteren til reisedestinasjonen. Du kan redusere antall ledninger og plugger ved å sjekke om det er noen ladere som fungerer til flere enheter. Og akkurat som deg pakket nok undertøy til turen, så bør du også laste ned eller synkronisere nok musikk og tv-programmer / filmer for å holde deg underholdt for turen. Trenger du litt inspirasjon? Sjekk ut våre EF Spotify-spillelister.
Reisedokumenter er også ekstremt viktige. Hvis du vil komme på flyet, må du ha riktig identifikasjon, pass og billetter. Også, stort tips – pass på og kontroller at passet ditt ikke er utløpt!

2. Kom til rett tid

90% av stresset som er knyttet til flyreisen er assosiert med tanken om å komme for sent. Hvis du har bagasje som skal sjekkes inn, beregn ekstra tidlig.  Ja, det kan være kjedelig når du kommer tidlig gjennom sikkerhetskontrollen, men jeg lover at det er 1000 ganger bedre enn å stresse ut i kø. Personlig prøver jeg alltid å komme til flyplassen 2-3 timer før avreise. Hvis det gjør slik at jeg må utforske flyplassens butikker i en ekstra time er det helt greit for meg.

3. Sikkerhet

Folk stresser alltid når det gjelder sikkerhetskontrollen. Hvis du tenker på det, vil sikkerhetsarbeidere akkurat det samme som deg, gjøre slik at du kommer deg igjennom. De ønsker ikke å finne en lommekniv, full vannflaske eller hårspray i vesken din. Det er ikke morsomt for dem å sende deg bakerst i køen, og det er definitivt ikke moro for deg.
For å unngå disse ubehagelige (for alle) situasjonene, er det mye du kan gjøre for å forberede seg på å gå gjennom sikkerheten.
– For det første, sørg for at alt flytende du har med deg dine passer inn i en en-liters plastpose.
– For det andre, plasser elektronikken på en lett tilgjengelig måte i vesken eller sekken din.
– For det tredje, legg elektronikken sammen i en separat skuff når du legger den på båndet eller med plastposen med flytende.
Hvis du bare gjør disse enkle tingene, vil du glide gjennom sikkerhet uten problemer.

4. Finn din gate med en gang

Vanligvis blir gaten annonsert på avgangskontrollene 45 – 60 minutter før ombordstigning. Hvis du er veldig kunnskapsrik, har du allerede satt varsler gjennom flyselskapets app som vil fortelle deg når gateinformasjonen blir tilgjengelig. Hvis du er som meg og foretrekker den tradisjonelle metoden, legg deg til de store skjermbildene, finn flyet ditt og gaten. Med gaten notert og en alarm satt på telefonen i 15 minutter før bording (gir deg god tid til å faktisk gå til gaten) og da er du good to go når det kommer til å utforske terminalen.

5. WiFi

Dette er kanskje den viktigste funksjonen på de fleste flyplasser – gratis WiFi. Noen har angitte grenser på 30 minutter (grrr) andre er ubegrensede (woohoo!). Med mobilen/smarttelefonen din i hånden, kan du nå begynne å utforske destinasjonen din. Har du ordnet transport fra flyplassen? Har du et hotell? Vil du finne ut hva navnet på den deilige restauranten du ble tipset om? Nå er din sjanse til å planlegge og undersøke så mye som mulig før du ankommer destinasjonen.

6. Butikker

Sjokolade, parfymer, bøker, sushi, klær – flyplasser har alt. Folk som forteller meg at de kjeder seg i flyplasser, skremmer meg. Det er som en voksen Disneyland. Personlig, jeg nyter den litt nerdly utfordringen å gå inn i en bokhandel og finne en bok å fullføre før jeg kommer hjem. Jeg jakter også snacks som vil holde min appetitt underholdt i løpet av reisen min, fordi hei, jeg liker snacks. Ikke glem å drikk nok. Noen av disse flyene kan være lange!

7. Flyplass arkitektur

Flyplasser, er som offentlige parker og skyskrapere, de er designet for å imponere. Reiser handler ikke lenger om å komme på flyet, men om å skape en opplevelse. Utforsk flyplassen du skal besøke og sjekk hva den har og tilby. Mange har terrasser som lar deg se at flyene tar av og lander. Andre har botaniske hager. Andre trekker inspirasjon fra kulturen og landskapet til byen de er i. Dette binder pent sammen med tips nummer åtte.

8. Be om hjelp

Hvis du er ute etter noe å gjøre, spør et medlem av personalet om forslag. Finn ut de beste stedene å spise, butikker å sjekke ut og kunstutstillinger.  Hvis du har spørsmål angående flyet ditt, er det beste alternativet å ta kontakt med en person fra flyselskapet du skal reise med eller en informasjonsskranke.

9. Ta deg tid til å slappe av

Egentlig er dette min favoritt flyplassstart. Til slutt vil du bli sliten og trøtt av å sjekke ut masse butikker, det er på dette tidspunktet det er på tide å finne et komfertabelt sittested, åpne Netflix og se noen serier som får tiden til å fly. Anbefaler også å google filmer og serier som er innspilt til destinasjonen du skal til, det er alltid gøy å kjenne seg igjen.

10. Boarding av flyet

Pip-pip-pip! Oh, det er den alarmen du satte. Det er på tide å gå til gaten. Når du kommer til gaten, må du sørge for at du har ombordstigningskortet ditt klart med passet ditt med bildesiden åpen. Når du har passert denne siste hindringen, finn setet ditt, fest sikkerhetsbelte og la piloten gjøre resten. Du er på vei!

Frister det å reise?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på