GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Student Stories: Ane og Junes eventyr i Nice

Student Stories: Ane og Junes eventyr i Nice

Ane og June, 19 år, har tilbringt 6 måneder med EF i Frankrike, nærmere bestemt Nice. Les om deres tilbakeblikk på det de kaller et fantastisk eventyr.

Hvorfor valgte dere å studere i utlandet?

Vi valgte å studere i utlandet for en interessant, spennende og lærerik opplevelse, for å få innsikt i en ny, spennende kultur, tilegne oss internasjonal erfaring og ikke minst forbedre språkkunnskapene.

Hva ønsket dere å få ut av et slikt opphold?

En forbedring av franskkunnskapene er åpenbart det vi ønsket mest å få ut av oppholdet i Frankrike. I tillegg kom selvfølgelig også det å bli mer selvstendig og således utvikle oss som mennesker, lære andre kulturer bedre å kjenne samt å få flere impulser. Dessuten var det også svært viktig for oss å finne et friidrettsmiljø vi kunne ta del i ved siden av skolen.

Hva er bakgrunnen for at dere valgte å studere i Nice?

En kombinasjon av et ønske om å lære det franske språk bedre etter å ha hatt fransk i fem år på skolen, ønsket om å ta del i den franske kulturen og således oppleve noe annerledes og helt nytt samt ta en utfordring før universitetsstudiene starter for fullt, var grunnen til at vi valgte å studere i Frankrike. Nice fremfor Paris grunnet det varme middelhavsklimaet som passer perfekt til oss som friidrettsutøvere. Det er kult å gjøre noe som ikke alle andre gjør dersom man har mulighet til det!

Hvordan var undervisningen?

Ved valg av det intensive språkkurset, har du 2 x 80 min hver dag med generelle språktimer. I disse timene følges en lærebok med ulike tekster og oppgaver, som du mottar første skoledag. Disse skoletimene er varierte med fokus på grammatikk, vokabular, uttalelse av ord, samt skriftlig og muntlig kommunikasjonsferdigheter.

I løpet av én uke er det i hovedsak følgende som gjennomføres i klassen: lesing av tekster fra læreboken, lytteøvelser, svarer på spørsmål fra tekster man har lest/hørt, oppgaveløsning alene eller i grupper fra egne ark, diskusjoner av ulike emner i små eller store grupper, spill/leker, korte forelesninger fra lærer, skriveøkter, presentasjoner, oppgaveløsning på iPad eller PC. Dette blir man også testet i hver mandag (liten skriftlig prøve på hva man har vært igjennom i løpet av en skoleuke). Man har for øvrig også en prøve etter ca. 8-9 uker for å sjekke om du er klar til å gå videre til neste språknivå.

Én gang i uken har også alle klasser 1 x 80 min skoletime på “Computer Lab” og 1 x 80 min skoletime på ”Multimedia Lab” (to av de generelle språktimene). I førstnevnte får alle hver sin PC å jobbe på og det blir tildelt oppgaver som løses enten enkelt-, parvis- eller gruppevis. I sistnevnte er det ofte et nytt, interessant tema som tas opp, muntlig oppgaveløsning, uttalelsesoppgaver eller oppgaveløsning på iPad. Videre er det 1 x 80 min skoletime hver uke med fokus på at elevenes muntlige kommunikasjonsferdigheter skal forbedres (“Expression Orale”). Her leker/spiller man franske spill eller så diskuteres det ulike temaer i små/store grupper. Alt for å lære språket bedre.

I en vanlig skoleuke velger du også to valgfag. Her kan du blant annet velge mellom rene grammatikktimer hvor det kun gjennomgås grammatikk, vokabulartimer med fokus på gjennomgang av nye ord og bruken av dem, ”Expression Orale”-timer, DELF–DALF-timer for å være best mulig forberedt til eksamenen, uttalelses-timer, lære om fransk kultur, med mer.Undervisningen foregår på både morgenen og ettermiddagen, men dette varierer fra dag til dag og med valgfagene dine.

Hvordan var studiemiljøet?

Med studenter fra omtrent hele verden som alle ønsker å danne nye, varige vennskap, er det ikke tilfeldig at studiemiljøet på skolen er på topp. Allerede etter første skoleuke har du fått kjennskap til mange gode mennesker som det kommer til å bli vanskelig å senere forlate. Det gode forholdet mellom lærer og elev bidrar også til et hyggelig miljø. Det er ingen problem å snakke med skolens personal dersom du lurer på noe. I tillegg kan det nevnes at det å ha studenter fra så mange forskjellige kulturer sammen i én klasse, gjør studiemiljøet enda rikere, samt at man lærer andre mennesker og kulturer enda bedre å kjenne.

Hvordan bodde dere under studietiden med EF?

Vi bodde i en vertsfamilie bestående av en dame, hennes venninne, en katt og en hund, i tillegg til to andre EF studenter: Under hele oppholdet, sammen med én jente fra Mexico, og under deler av oppholdet, alt fra 1 uke til 6 uker, sammen med en jente fra Colombia, Sveits, Italia, Tyskland og til slutt Brazil. Det var veldig hyggelig å være flere studenter i leiligheten. Leilighetens beliggenhet var bra. Den lå utenfor sentrum i en lite trafikkert vei for Nice å være. 10 minutters gange til bussholdeplassen. Tips: Skal du være her mer enn 2 uker, lønner det seg å kjøpe månedskort.

Hvordan var aktivitetstilbudet?

Aktivitetstilbudet ved skolen er ganske bredt. Det er satt opp mange frivillige aktiviteter eller utflukter til kjente franske steder i løpet av en uke. Noen av aktivitetene er gratis mens andre koster en del. Eksempler på aktiviteter er kinobesøk, salsa-kurs, volleyballspill, vin- og ostesmaking, klatring, bowling, skøyter, quiz-night, eller utflukter til for eksempel Paris, Cannes, Monaco, Villefranche, Antibes, Menton og Venezia.

For vår del gikk kvelder og helger mer til trening med et fransk friidrettslag vi meldte oss inn i da vi kom til Nice. Et lag som med stor glede tok oss imot og som ga oss muligheten til å fortsette friidrettssatsingen på et høyt nivå. Med trener og klubbvennene våre dro vi sammen til flere destinasjoner som Lyon, Hyères, Draguignan og Avignon for å delta på konkurranser, alt fra terrengløp til mellomdistanseløp – både innendørs- og utendørskonkurranser.

I tillegg fikk vi virkelig oppleve hvordan det franske ungdomslivet var ved å omgås mye med de franske vennene våre. Og gjennom å kommunisere med dem ble også det franske språket lettere å lære.

Har dere noen tips til andre som vurderer å studere med EF?

Når du kommer til et nytt land, møter en ny kultur og nye mennesker som har en annen bakgrunn enn deg selv, så kan dette by på enkelte utfordringer hvis du ikke er åpen for alt. Det viktigste tipset vi kan gi er å være åpen og tolerant overfor andre kulturer og levemåter, respektere at man er forskjellig. Rett og slett; være klar for alt!

Det kommer til å bli et fantastisk eventyr du aldri vil glemme! Virkelig et minne for livet!!

Ta et studieår med EF du også!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på