GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Studieår i utlandet

Studieår i utlandet

Har du bestemt deg for hva du skal til høsten? Fortvil ikke, hos EF kan du skreddersy ditt studieår i utlandet slik det passer deg best. Her kan du blandt annet lese om de forskjellige programmene vi tilbyr og bli bedre kjent med våre lengre utenlandsstudier. Les også ofte stilte sprøsmål, disse finner du nederst på siden.

Hva kan jeg gjøre på mitt studieår i utlandet?

Du lurer kanskje på hva et studiår er? ette er enkelt forklart et språkprogram i utlandet. EF er verdens største språkskole så her står språket helt klart i fokus. Man velger selv blandt 9 språk; engelsk, fransk, spansk, tysk, italiensk, nederlandsk, japansk, koreansk eller mandarin. Vi tilbyr disse språkene der de prates, det vil si at om du ønsker å lære deg tysk reiser du til Tyskland. Vi har flere skoler man kan velge blandt, akkurat nå har vi 50 skoler verden rundt. Mulighetene er mange, uansett om du ønsker å komme deg langt unna Norge eller være relativt nære!

Du har flere valgmuligheter når det kommer til språk og destinasjon, du kan velge 1 språk eller flere, slik er det også med destinasjonene. Ønsker du å lære spansk på flere av våre spanske skoler kan du dele opp året ditt slik du vil. f.eks 3 måneder i Barcelona, 3 måneder i Madrid og 3 måneder i Malgaga. Ønsker du å lære flere språk kan du f.eks studere 3 måneder i San Diego med engelsk, 3 måneder i Roma med italiensk og avslutte med 3 måneder med japansk i Tokyo. Hva passer deg best?

Studieårprogrammet har flere oppstartsdatoer i året, men vi ser at høstoppstarten i september er den mest populære da de fleste ønsker å starte skoleåret sitt på høsten. Man velger selv lengde på programmet, det mest populære er semester eller studieår. Reiser du på et semester er du borte i ca 6 måneder, reiser du på et studieår er du borte ca 9 måneder. Det er også mulig å forlenge programmet når man er på skolen om man ønsker å være der lengre en planlagt.

Når det kommer til innkvartering velger man mellom å bo hos en lokal vertsfamilie, bo på studenthjem/campus, eller å finne sin egen plass å bo. Vertsfamiliene er inkludert i studieprisen og koster dermed ingenting ekstra. Ønsker du å bo med andre EF studenter på studenthjem eller campus koster dette litt ekstra. Hos vertsfamilien har du alle måltider inkludert, på studenthjemmet lager du mat selv og på campus har du kantine med mat inkludert. Det er mulig å velge flere innkvarteringsmuligheter i løpet av ditt år, så man kan fint bytte på om man ønsker å prøve flere ting.

Hvorfor EF?

EF er en internasjonal skole, så her vil man møte studenter fra hele verden. Fellesnevneren er at alle ønsker å lære seg eller bli bedre i et språk. På enkelte skoler har vi en mix på over 100 nasjonaliteter, snakk om å få venner fra hele verden! De fleste som studerer med EF reiser alene, dette gjør det også enklere å bli kjent med andre mennesker. Når du reiser med EF reiser du med EF hele veien, vi bruker ikke underorganisasjoner, det vil si EF ordner alt med selve reisen, du går på EF sin skole og bor på EF sitt studenthjem/campus. Dersom du bor hos vertsfamilie er de nøye utvalgt og har gått igjennom en lang søknadsprosess for å ha internasjonale studenter boende hos seg.

Ofte stilte sprøsmål

 1. Hvor lenge kan kan jeg reise på EF Studieår?

Semester, studieår eller utvidet år (Ca 6, 9 eller 11 mnd)

 1. Hvor mange destinasjoner og språk kan man velge i?

50 Destinasjoner, 9 språk!

 1. Når starter man?

Faste oppstarter i faste klasser: september, januar, april og juni

 1. Har man ferie inkludert i studiene?

Ja, om man reiser på et semester, 2 uker. Om man reiser på et studieår 4 uker.Om man reiser på et utvidet studieår 6 uker. (jul, påske , sommer etc)

 1. Kan man søke til Lånekassen?

Ja, om man har generell studiekompetanse og ønsker tysk, fransk, italiensk eller spansk.

 1. Hvordan bor man under studiene?

Velg mellom vertsfamilie som er inkludert, studenthjem / campus som koster litt ekstra eller bo for deg selv utenom EF.

 1. Må jeg kunne noe fra før for å lære språk?

Nei, EF Studieår har ingen inntakskrav eller krav til nivå i språket. Alle de som ønsker å ta et år med EF tar en plasseringstest før avreise for å finne ut hvilket nivå man har i språket.

 1. Hva er forskjellen på prgrammene?

De to mest poplære er Allmenn og Intensive. Allmenn har 26 skoletimer på 40 min hver uke, Intensive har 32 skoletimer på 40 min hver uke. EF er en språkskole, så alle timene vil være lagt opp til at man skal bli bedre i språk.

 1. Kan jeg reise med noen jeg kjenner?

JA! Men de fleste reiser for å studere på egenhånd. Man blir raskt kjent med nye mennesker fra hele verden!  Ønsker man å dele rom med noen man kjenner må man være tidlig ute slik at vi får organisert det.

 1. Hvor mange destinasjoner kan jeg reise til på et år?

Dette velger man selv, vi anbefaler 3 måneder på hver destinasjon om man skal være i et studieår. Du velger selv om du ønsker 1,  2 eller 3 språk. Ønsker man å kun gå 1 språk er det også mulig, da kan man reise til flere av skolene.

 1. Når bør man søke om skoleplass?

Vi anbefaler ca 1 år i forveien, dette fordi skolene våre fylles opp tidlig. Det er viktig å være tidlig ute om man vil sikre seg en skoleplass. September er den mest populære oppstarten, ønsker man å starte nå til høsten må man bestemme seg innen februar for å være sikker.

 1. Hvor mye kan man regne med å lære på et år?

Dette vil være vedlig forskjellig fra student til student! Det er viktig at man bruker språket både på skolen og utenfor for å lære mest mulig. Vi anbefaler å bo hos vertsfamilie da man må praktisere språket der hver dag.

 1. Hvor mye penger bruker man i uken på et slik studie?

Litt vanskelig å si, men man skal huske på at man faktisk flytter, man er ikke på ferie i 6 eller 9 måneder, så man må bruke penger slik som man gjør hjemme. Det er ikke noe tvil om at man må ha litt ekstra om man ønsker å være med på utflukter osv. Vi anbefaler ca 1500 i uken , med mat. Bor man hos vertsfamilie har man mat inkludert, da blir det billigere.

 1. Får jeg studipoeng for å studere språk med EF?

Nei, man vil ikke få studiepoeng da EF er en internasjonal skole og ikke har noen link til skolen i Norge. Alle EF studenter får diplom for gjennomført program og bevis på sitt nye språknivå.

Ønsker du mer informasjon?

Last ned en gratis brosjyre her..

Lurer du på hva et studieår koster få et pristilbud her..

Dersom du har spørsmål kan du ringe en veileder mellom 09.00 – 17.00 mandag til fredag på telefonnummer: 22 94 12 35

Ønsker du mer informasjon?Last ned en gratis brosjyre
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer