Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Thanksgiving med en tvist: 3 nye måter å feire på

Thanksgiving med en tvist: 3 nye måter å feire på

Thanksgiving blir vanligvis sett på som en tradisjonell amerikansk feiring, sentrert rundt kalkun og gresskarpai (sjekk nybegynner guiden vår for Thanksgiving her). Selv om mange fremdeles holder seg til disse tradisjonelle ritualene, tilpasser flere og flere feiringen til sitt eget behov og ønske.

Her er tre nye måter du kan feire Thanksgiving på og samtidig holde deg til dens opprinnelige betydning, nemlig å takke for alle de gode tingene i livet ditt.

1. Sett fokus på venner

Friendsgiving-fenomenet har raskt vokst i popularitet, spesielt for oss i 20-årene. Det er flere grunner til at det er blitt så populært, men hovedgrunnene er gjerne at familien din bor langt unna, eller kanskje du ikke orker det evinnelige maset om hvorfor du ikke har kjæreste. Uansett årsak er det fler og fler som foretrekker en høytid med venner.

Selv om hovedaktiviteten i både Friendsgiving og Thanksgiving er å tilbringe tid sammen med andre mens du spiser mest mulig mat, er oppsettet litt annerledes. På Friendsgiving har alle med seg en siderett, dessert og / eller drikke for å bidra. Mens på den tradisjonelle Thanksgivingen er det som regel verten som lager kalkunen – ikke fordi de nødvendigvis vil, men fordi det er mer praktisk ikke å måtte transportere den.

Siden venner har en tendens til å komme fra forskjellig familiebakgrunn og kulturer, kan et Friendsgiving-bord ha større variasjon enn et tradisjonelt Thanksgiving-bord. Gresskarpai side om side med stekt ris og sushi er helt ok.

 

2. GO TURKEY MAD (eller dropp kalkunen helt)

Kalkunen har alltid vært midtpunktet i høsttakkefest-bordet. Disse fuglene blir tradisjonelt tilberedt hele dagen i ovnen og skåret opp med omhu før servering. Fyllet, tyttebærsausen, potetene og utallige andre sideretter er bare back-up-dansere til stjernen i dette kulinariske showet.
Gjennom tiden har forskjellige regioner og grupper gitt nytt liv til dette fjærkre. I noen deler av sør er frityrsteking av fuglen vanlig. Dette innebærer en stor frityrgryte – ofte satt opp ute i hagen for å øke sikkerheten så vel som synligheten for tilskuere. På grunn av denne og andre potensielt farlige kokemetoder, topper Thanksgiving Day mellom kl.10 og 16 listene for hjemmebranner i USA. Tilhengere av fritering hevder imidlertid at den raske koketiden og saftig kjøtt er verdt risikoen.

Ønsker du virkelig å imponere – eller skremme – høsttakkefestgjestene dine? I Louisiana har de kommet opp med en Frankenstein-lignende versjon av kalkunen, kaldt en turducken. Denne retten er ganske spesiell, en utbeinet kylling blir lagt inni en and som så blir puttet inn i en kalkun. Som om dette ikke var nok, fyller man kriker og kroker med fylling som gir solid smakfullt kjøtt.

Dette er en dag for deling og fellesskap og vi bør inkludere alle i matfesten, også våre vegetariske og veganske venner. En tallerken som bare består av poteter, tyttebærsaus og grønne bønner høres litt trist ut, derfor er tofurkey eller en annen kjøtterstatning er et flott alternativ. Bare husk å krydre den med de samme urtene og krydderne som kalkunen for å gi den klassiske Thanksgiving-smaken.

3. Del Gleden med verden

Selv om amerikanere hevder at Thanksgiving utelukkende er deres høytid, feire også folk fra andre land denne høytiden. Det handler tross alt om å feire takknemlighet og å være samme med menneskene du er glad i.

Våre hockeyelskende venner i nord setter seg også ned til et mektig måltid, historisk er det ment til å feire årets avling og velsignelser. Den Canadisk Thanksgiving faller på den andre mandagen i oktober. Det er kun i noen kanadiske provinser det regnes som en nasjonaldag, men man setter fremdeles den tradisjonsrike kalkun på bordet.

Etter hvert som flere amerikanere flytter til utlandet, sprer de – og ofte endrer – høsttakkefest-tradisjonen. En av vennene mine brukte et år på å undervise i Japan, og da november og hjemlengsel meldte seg, bestemte hun seg for å lage en skikkelig amerikansk høsttakkefest for sine nye venner. Det eneste problemet: i et land fullt av ramen-sjapper, hvor skaffer du en kalkun, tyttebærsaus og fyll til kalkunen? Hun endte opp med å kjøre to timer til den nærmeste internasjonale matbutikken. For så å komme tilbake til sin bitte lille leilighet og starte på utfordringen med å tilberede retter på et minikjøkken som var utstyrt med kun komfyr og mikrobølgeovn. Selv om resultatet ikke ble helt etter boka, fikk hennes japanske venner delta i tradisjonen for første gang og elsket det!

Det er ingen grunn til at ikke folk i utlandet ikke skal feire Thanksgiving eller en alternativ form. Det er en flott unnskyldning til å samles, spise fantastisk mat og takke for ting som virkelig betyr noe; venner, familie og det å være sammen.

 

Opplev Thanksgiving med ossLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur