GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ord som er vanskelige å stave på engelsk

10 ord som er vanskelige å stave på engelsk

Noen engelske ord kan være vanskelig å stave. Sammen med uttale og grammatikk, er en av de største utfordringene for engelskspråklige elever, vokabular. Du sliter kanskje ikke med nye ord når du snakker, men når den tid kommer og du skal få dem ned på papir, blir dine staveevner satt på prøve.

Engelsk er ikke alltid det letteste språket når det kommer til å stave ord. Ulike kombinasjoner av bokstaver går amok og uttalen er ikke alltid en lojal indikator på stavelsen – så det er ikke så rart at elever noen ganger sliter med å skrive riktig.

Vi har funnet frem ti av de vanskeligste ordene å stave på engelsk, og kommet med noen tips til hvordan du kan lære å stave dem riktig. Lykke til!

1. Necessary

Hva en smerte! Er denne djevelen av et ord stavet med to “c”, to “s” eller noe i mellom? Løse gåten ved å forestille deg at du prøver å sette på en skjorte med ett erme. Det er ikke lett, er det? Selvfølgelig ikke – fordi det er nødvendig for en skjorte å ha en krage (collar) (c!) Og to ermer  (sleeves) (s’s!).

2. Stationary vs. Stationery

Disse to ordene har helt forskjellige betydninger: “Stationary” betyr å ikke bevege seg, mens “stationery” refererer til kontorrekvisita som blyanter, viskelær, papir og konvolutter.

3. Separate

Når vi uttaler dette ordet, høres det ut som “seperate”. Men å stave det på denne måten er feil, feil, feil! Nå, for å aldri gjøre det feilen igjen, tenk på en stor, hårete rotte. Det er et bilde som ikke får ut av hodet på en stund! Bare husk: det er en rotte (rat) i “separate“.

4. Affect vs. Effect

Dette er ord som høres like ut, men som har forskjellige skrivemåter og/eller betydninger – skape kaos i essays over hele verden! Hvordan husker du hvilken du skal bruke? Se til den første bokstaven i hvert ord som du guide. “Affect” begynner med “a” og refererer til en handling, mens “effect” begynner med “e” og refererer til en slutt konsekvens.

5. Embarrassed

Flau av å ikke kunne stave dette ordet? Du er ikke den eneste! Dette er et annet tilfelle hvor doble bokstaver forårsaker problemer. Denne gangen må vi huske på dobbel “r” og “s”.

6. Compliment vs. Complement

Et “compliment” er noe positivt som noen sier om en annen person, mens et “complement” er noe som legger til eller fullfører noe annet (for eksempel, er ost et godt supplement til vin).

7. Accommodation

For å holde styr på de to doble bokstavene i dette ordet, prøv å se for deg at du skal sjekke inn på et luksuriøst hotell rom med to store senger. Tross alt har den beste innkvarteringen to dobbeltsenger .

8. Rhythm

Ahh, rytme. Det vanskelige ordet blottet for vokaler og med mer “h-er” enn vanlig. Du er ikke den eneste som mener det er rart og vanskelig. Se for deg at du er på dansegulvet og vrikker på hoftene – man har to hofter, en for hver “h”.

9. Dessert vs. Desert

“Dessert” er altfor likt “ørken” for de fleste engelskspråklige elever – Hvilke ord har dobbel “s”? Forestill deg at du fråtser i en overdådig sjokoladekake, banansplitt, eller søt godbit. Vil du ha mer? Vi tenkte det! Gjør deg klar til å legge til en ny “s”: Når det kommer til dessert, vi vil alltid ha mer.

10. Dilemma

Med alle disse stave dilemmaene, er det bare naturlig å lære dette ordet! Bare husk at “Emma har et dilemma”

LÆR ENGELSK MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på