Engelske ordlister

Engelsk har et stort ordforråd med estimert 250,000 distinkte ord, og tre ganger så mange ulike betydninger. De fleste engelsklærere kommer likevel til å fortelle deg at hvis du mestrer de vanligste 3000 engelske ordene, vil du kunne forstå 90 til 95 % av engelske aviser, bøker og samtaler. I tillegg, med et ordforråd av den størrelsen, kommer du til å lære mer fra forskjellige sammenhenger og utvide ditt ordforråd i mellomtiden. Det er viktig å velge de riktige ordene som man skal lære, sånn at du kan begynne å forstå raskt og ikke kaste bort tid.

Lær deg de vanligste ordene først

En av de mest effektive måtene å velge hvilke engelske ord man skal begynne med, er å prioritere de aller vanligste. Lenkene nedenfor gir deg noen korte lister som du kan starte med hvis du er nybegynner. Bruk en ordbok eller andre elektroniske ressurser for å finne betydningen til de ordene du ikke kjenner. Bildkort, enten papirbasert eller online, er fortsatt en av de mest effektive måtene for å lære seg nye ord. Nøkkelen til å huske nye ord er regelmessig øving.

Lær deg nye ord på en logisk måte

Når du har mestret de korte ordlistene ovenfor, da kan du begynne med de mer omfattende nedenfor. Husk at, hvis du jobber med den riktige ordlisten, er det nok å lære 3,000 ord for å forstå den største delen av engelske samtaler og skrift, selv om de med engelsk som morsmål har oftest et ordforråd på mer en 20,000 ord. Listene nedenfor er basert på ordfrekvens, og derfor kommer du ikke til å finne ord som "tiger", "skirt" eller "spaghetti" her - ord som du ofte finner i ordlister for nybegynnere, selv om de ikke er så nyttige. For å lære engelsk raskere og på en mer effektiv måte, fokuser på å lære de vanligste ordene utenat først, heller enn en tilfeldig samling av ord som du mest sannsynlig ikke kommer til å bruke.