GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 gode grunner til å elske Berlin!

10 gode grunner til å elske Berlin!

Utvilsomt en av de kuleste byene i verden, har Berlin mye mer å tilby enn bare øl og bratwurst. Den tyske hovedstadens berømte kunstscene, kombinert med et ufattelig kult uteliv, er byen veldig energisk og har en edgy karakter. Som beskrevet av en tidligere borgmester “fattig og sexy” tiltrekker Berlin seg mennesker fra hele verden med luften av kult mysterium, og utgjør en mangfoldig befolkning på over 3,6 millioner mennesker.
Ikke overbevist ennå? Ta en virtuell reise gjennom byens beste steder og oppdag bare noen av de mange grunnene til å elske Berlin.

1. Street food

Mens all omtale av mat i Berlin kan ofte vise bilder av lederhosen-kledde figurer som byr på pølser og surkål, går kjøkkenet i Berlin langt utover tradisjonelle tysk. Faktisk, på grunn av sin mangfoldige befolkning, er maten som tilbys faktisk veldig variert. Gatemat er konge i Berlin, med markeder lokalisert over hele byen. Enten du har lyst på en bit av tradisjonell tyrkisk baklava, en snack av dumplings eller en burger med en ramen bun, vil gaten mat i Berlin tilfredsstille enhver appetitt.

2. Språket

Jeg kan være litt partisk, men det er få språk som er like sjarmerende som tysk. Hjem til ufattelig lange ord og uttrykk som bare ikke gir mening i noe annet språk, tysk er ganske kult. Berlinisch er den typiske dialekten du hører rundt i byen, som kommer fra Brandenburg-varianten og har uttrykk unikt for Berlin. Tilbring nok tid i din lokale kafé med “Kaffee” og “Kuchen”, og du kan bare plukke opp et uttrykk eller to.

3. Gatekunst

Med den førnevnte levende kunstscenen er det ikke overraskende at fargerike verk av gatekunst spenner over hele byen. Langt fra gjengitt sprøytet graffiti er byens gatekunst et individuelt uttrykk for sin livlige underjordiske kultur. Så imponerende som det er fargerikt, gjør de mange mesterverkene på gatene et fantastisk Insta snap. Vandre gjennom byen og opplev den imponerende arbeidssoloen, eller via en gratis guidet tur, som tar deg bort fra turistfella og inn i hjertet av Berlins skjulte perler.

4. Sykler i massevis

En ubestridelig tegning av Berlin er den sykkelvennlige kulturen. Ikke bare blir det en stor tommelen opp på den miljøbevisste fronten, men det er også en stor fordel for byens store studentbefolkning at budsjettvennlige sykler er en stor fordel. Den vanlige sykkelbystereotypen (et upålitelig kollektivtransportsystem) gjelder imidlertid ikke her; i typisk tysk stil er kollektivtransport er ekstremt effektiv, noe som betyr at det er mange måter å komme seg rundt.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/07/Berlin-545008.jpeg)

5. Kultur

Tysk kultur er kjent over hele verden, med tradisjoner som Oktoberfest som blir feiret i byer over hele verden. Med sine ølhager, museer og kunstgallerier er Berlin mer enn i stand til å forsyne turister og lokalbefolkningen med en jevn dose tysk kultur. For en alt-i-en-gangs opplevelse, gå til Kulturbrauerei (som bokstavelig talt oversettes til kulturbryggeri), et kulturkompleks bestående av over 20 bygninger og med restauranter, butikker, dansesentre, museer og mer. Vil du ha noe enda mer tydelig tysk? Sjekk ut Currywurst-museet, hvor du kan nyte litt kultur mens du lounger på en gigantisk pølsesofa.

6. Natur

Mens mange av verdens travleste byer er konkrete jungler, er Berlin hjem for over 2500 parker, noe som betyr at det ikke er mangel på åpne grønne områder. Hvis fallende fosser er noe or deg, gå til Viktoriapark for en beroligende opplevelse som vil forbedre selv de mest hektiske dagene. For en mer urban stemning er det Mauerpark, oppkalt etter status som en tidligere del av Berlinmuren. Uansett dine parkpreferanser, med så mange alternativer som tilbys, er du nødt til å finne et tilfluktssted som passer deg.

7. Vintage butikker

Vintagebutikker er like vanlig i Berlin, som gelato i Italia – byen er vrimlet med trendy områder hvor du kan tråve gangene for vintage kupp. Kanskje mest spennende er butikkene hvor i stedet for å betale for hver vare separat, betaler du etter vekt. PicknWeight er et slikt sted – et sted hvor en hvilken som helst vintage mote, her er det ikke vanskelig å finne en ting eller 10 å ta med seg hjem.

8. Musikk og uteliv

Techno stammer fra Detroit i midten av 1980-tallet og ankom i Vest-Tyskland rundt slutten av 80-tallet. Etter Berlinmurens fall ble mange av de forlatte bygningene og bunkersene tatt over av unge mennesker og pleide å være vert for fester, som gir vei til en ny slags klubb. En non-stop party scene dukket opp, forstyrret av beroligende og frihet for berlinere etter gjenforening. Den teknologiske og elektroniske musikkscenen levde på og har blitt et sentralt stykke av Berlin-kulturen og nattelivet, og tiltrekker seg musikkentusiaster fra hele verden.

9. Rimelig

Det er sannsynligvis ikke det billigste stedet du noen gang har besøkt, men hvis du sammenligner byer som Zürich og London, er Berlin mye mer rimelig. Med et billig kollektivtransportsystem som vil få deg rundt i byen og autentiske måltider som ikke vil bryte ned økonomine din, får du mye bang for pengene i Berlin.

10. Strand

Det er alltid hyggelig å få det beste fra begge verdener når du besøker en by. Når du er opptatt, blir bylivet litt for mye, du kan gå videre til stranden for en dose sol, sand og ro. Ikke bare er stranden ved Wannsee et flott sted å ta en pause, det skjer også å være helt nydelig og veldig fotogent område (spesielt rundt solnedgang).

Ønsker du å studere i Berlin?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer