GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Honolulu

10 grunner til å elske Honolulu

Honolulu har lenge vært en bucketlist punkt for folk fra hele verden. Fristet til hawaiiske kyster av Honolulus vakre strender, fersk mat og berusende karisma, besøker turister fra hele verden dette fantastiske stedet. Reisemålet passer for både adrenalin-drevne ferier og avslappende, solbeskyttede turer, Honolulu viser sin sjarm for alle de overnevnte områdene.

La oss ta deg gjennom bare noen få grunner til å elske denne fantastiske byen.

1. Hawaii-språket

Mens engelsk er det viktigste språket som snakkes i Hawaii, er det tett etterfulgt av Hawaiian. Det hawaiiske alfabetet har bare tretten bokstaver (syv konsonanter, fem vokaler og ett symbol) og alle ord slutter i vokaler. Resultatet er et vakkert, melodisk språk som er en glede å høre mens du er ute og utforsker byen.

2. Aloha-kulturen

En fantastisk melange av musikk, dans, kunst og film, Hawaiian kultur er symbolisk for den avslappede, “Aloha-ånden”. Denne forestillingen om “glatt deling av livet” er til stede i alle fasader i Honolulu. De vakre, solbeskyttede strendene og de fargerike matmarkedet bidrar til en levende, men likevel avslappet atmosfære.

3. Vakre strender

Besøkende som ønsker å se severdigheter på Honolulu, er utvilsomt klar for lange hvite sandstrender og azurblå farvann. Enten du er ute etter å få en solbrun hud på Hanauma Bay, eller du vil prøve deg på surfing på Waikīkī Beach, vil du bli blåst bort av byens vakre kystlinje.

4. Diamond Head

En hotspot for entusiastiske turgåere, Diamond Head fikk navnet i 1825 da britiske sjømenn mistet noen vulkanske kalsittkrystaller for diamanter. Det gamle vulkanske krateret tilbyr besøkende noen av de beste utsikten av byen, noe som gjør den bratte stien vel verdt turen.

5. ‘Iolani Palace

Den eneste offisielle statens bolig for kongelige i USA, “Iolani Palace er et sted med stor stolthet for Hawaii. Fra 1882 til 1893 var palasset hjem for Hawaiian Kingdom’s to siste monarker: King Kalakaua og hans søster (og etterfølger), Queen Liliuokalani. Ikke bare er slottet et must-besøk for sin rike historie, det er også et vakkert stykke amerikansk florentinsk arkitektur, med elementer som er typiske for hawaiisk arkitektur.

6. Vannsport

Honolulas mange strender er ikke bare godt egnet for soling og bading – de er også det perfekte stedet for en ettermiddag med sport. Enten du vil prøve surfing, kajakk eller terrengsykling, kan du oppleve Honolulu’s verdenshavsport mens du tar deg i vakre omgivelser.

7. Manoa Falls

Med rullende fjell og naturskjønn utsikt, leverer Honolulu definitivt på naturfronten. Stier som Manoa Falls gir den ideelle muligheten for en avslappet tur som tar deg gjennom noen av Honolulus blendende natur. Den 45 meter lange fossen som venter vandrere på slutten av stien, er også en populær filmplassering, og har satt scenen for ikoniske kinematiske øyeblikk i Jurassic Park og The Hunger Games: Catching fire.

8. Mat

Kjent for sine friske ingredienser og fruktige smaker, er hawaiisk mat en stor del av Honolulu kultur. Yanagi sushi serverer fersk fisk i en avslappet og vennlig atmosfære, en god favoritt for både lokalbefolkningen og turister. For de som er villige til å betale litt ekstra, er Alan Wong restauranten stolt av å eksperimentere med nye smaker og ideer. Det sies også å være en av Obamas favorittrestauranter, familien har spist der regelmessig gjennom årene. Vær på utkikk etter noen av statens tradisjonelle retter, som kalua, spam, poké og mye mer.

9. USS Bowfin Submarine & Park

USS Bowfin er en båt som kjempet under andre verdenskrig. Båten ble brukt fra den 7. desember 1942, ett år til dagen etter Pearl Harbor, og fikk kallenavnet “Pearl Harbor Avenger”. Besøkende kan faktisk gå gjennom ubåten, samt få sjansen til å besøke museet, som viser en rekke Bowfin gjenstander.

10. Kalakaua Avenue

Ligger i hjertet av det vakre strandområdet i Waikiki, ligger Kalakaua Avenue, en av Honolulus førsteklasses shoppingssentre. Foruten å være hjemsted for mange av de største hotellene i byen, finnes det utallige butikker og restauranter, samt en internasjonal markedsplass. Sistnevnte har vært en tradisjon i årevis, bestående av over 130 vogner, butikker og håndverkere. Med lokale kjøpmenn som selger alt fra fersk mat til tradisjonelle suvenirer, er det et lite stykke Hawaii for alle å ta med seg hjem.

Ønsker du å bo på Hawaii og samtidig lære engelsk godt?Les her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer