GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 skjulte skatter i Honolulu

10 skjulte skatter i Honolulu

På øya O’ahu, aka “samlingsstedet”, har Honolulu lenge fått internasjonal oppmerksomhet for å love solfylte strender og bølger man kan surfe på. Men det er mye mer i Hawaiis hovedstad enn surfing. Lev som en lokal og oppdag noen av de 10 skjulte skatter i Honolulu.

1. Halona Cove

Med sine fine bølger er dette et perfekt sted for nybegynnere å lære og surfe! Waikiki Beach er en av strendene turister elsker når de kommer til Honolulu, så i stedet for å følge mengden, dra til Halona Cove. Det krever en liten gåtur å komme seg dit, men det gjør at den holder seg liten og skjult. Dens nydelige omgivelser har fått oppmerksomhet fra filmindustrien, da scener fra Pirates of the Caribbean og 50 First Dates har blitt spilt inn her.

2. Uncle’s Fish Market & Grill

Omgitt av korallrev og et hav fullt av fisk er sjømaten i Hawaii er alltid fersk. Rett rundt hjørnet fra Honolulu Fish Auction finner du Uncle’s Fish Market & Grill – et av de beste  stedene for lokal sjømat. Stedet er fullt av lokale, turister og fiskere. Avhengig av hva som er blitt fisket tidligere på dagen, kan du finne nydelige retter med ahi, snapper, mahimahi, reker og sashimi.

3. First Fridays i Chinatown

Første fredag i måneden er det fest i Honolulu. Mange av de trendy butikkene og galleriene i Chinatown holder åpent til sent på kvelden, og har forskjellige gratis arrangement. Kafeer og restauranter er alltid klare til å ta imot sultne gjester hele kvelden. Dra til sentrum og bli med på kunstturer, se lokale markeder, gå på en utstilling eller se levende musikk.

4. Likeke Falls

O’ahu er nok ikke like kjent som de andre øyene til Hawaii for sine utrolige fosser, men bare en halvtimes kjøretur fra Honolulu finner man fantastiske Likeke Falls. Følg gangstien og ta en gåtur opp gjennom regnskogen, og nyt utsikten over fjellene på veien. Når du er fremme kommer du til å ville ta et bad i naturbassenget!

5. Happy Cakes

Lagd med lokal ananas, makademianøtter og kokosnøtter er Happy Cakes en bit av Hawaiis paradis. Dette er noe som binder de lokale og turistene sammen; den ferske, søte baksten som blir solgt daglig på bakeriet i byen, og hver lørdag på bondens marked (Farmers Market). Det de lokale ikke vil at du skal vite, er at man kan kjøpe ferske kaker hos bakeren selv; Owen O’Callahagn, som bor på Walina Street. Man kan gjøre en avtale om å kjøpe ferdig kaker fra hans kjøkken hjemme.

6. Baileys Antiques & Aloha skjorter

Hvis du vil kjøpe en ekte Hawaiiskjorte som et minne fra øya er det bare et sted i Honolulu man kan dra. Med over 15 000 forskjellige ‘aloha’ skjorter, samt utallige antikker og suvenirer er det lett å gå seg bort i denne kjente, fargerike butikken.

7. Gatekunst

Hver vår arrangeres POW! festivalen som en feiring av gatekunst, og både lokal og internasjonale talenter. Artister og designere slipper løs kreativiteten på utvalgte vegger i Honolulu for å skape liv i byen. Kunsten får stå til festivalen begynner året etter, hvor de repeterer prosedyren og nye verk fyller byens vegger. Hvis du vil se noen av de største verkene kan du gå ned Ala Moana Boulevard, Cooke Street og Pohukaina Street.

8. Moku o Lo’e (Coconut Island)

På østkysten, bare en halvtimes kjøretur fra Honolulu, ligger Hawaii Institute of Marine Biology. De tilbyr guidede turer av fasilitetene på den nydelige Moku o Lo’e (Coconut Island)-øya hver søndag. Her kan du bruke noen timer på å utforske, spørre ut forskere, se på fisker og haier i akvarium, og lære om hva som skjer under vannet rundt Hawaii.

9. Lyon Arboretum

Bare en kort tur fra Honolulu sentrum finner du Lyon Arboretum, en frodig feiring av Hawaiis vegetasjon. Gåstier smyger seg gjennom 200 dekar med bygninger og botaniske hager, som også inkluderer en kunstig regnskog. Det blir bevart av Universitetet på Hawaii i Mãnoa, og er åpent for alle i ukedagene.

10. Kaka’ako Farmers Market

Hver lørdag mellom 8 og 12 er  Kaka’ako Farmers Market åpent. Hvis du leter etter ferske grønnsaker er bodene her fulle av nydelig, lokalproduserte frukter og grønnsaker. Du finner det på Ala Moana Boulevard – midt i hjertet av Honolulu. Uansett om du vil ha nykjerna smør, en pose med modne mangoer eller en håndfull med blomster, kan du være sikker på at pengene du bruker her går til å støtte lokale bønder og familiene deres på øya.

Vil du studere på Hawaii?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på