GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du må se dersom du reiser til Sydney

10 ting du må se dersom du reiser til Sydney

Hvis du har lyst på en tur down-under, hvorfor ikke starte med Australias nest største by? Sydney er full av ikoniske severdigheter, vakre strender som gir fantastisk Instagram-feed og minner for livet. Hvis du har vurdert å ta sjansen og oppleve den avslappede Aussie-livsstilen – vi har satt sammen en guide for ting du må se og oppleve i Sydney. Så ta en kopp te, sett deg i sofaen og les våre tips!

1. Sydney Harbour Bridge

Du kan reise til Sydney uten å ta minst en kort tur ved den historiske Harbour Bridge. Den ligger 134 meter over havet, og ivrige adrenalin-junkier kan til og med ta BridgeClimb for å nyte den spektakulære utsikten fra toppen. Du kan også svømme rett under denne massive stålgiganten – Nord-Sydney Olympic Pool har utsikt over broen og er det kuleste utendørsbassenget noensinne.

2. Bondi Beach

Enten du på jakt etter solbrun hud, interessert i lett soling, eller du er klar til å prøve deg på surfing, er Bondi Beach en det perfekte stedet for deg. Nyt havbrisen på huden din, den hvite sanden under føttene og den beroligende lyden av bølgene mens du nyter solen på en av Australias mest ikoniske strender. Hvis du blir sulten, sving av The Bucket List, som ligger rett på stranden, og ta deg en bit fersk deilig sjømat.

3. Sydney Opera House

Med over 40 forestillinger ukentlig har Sydneys historiske operahus noe for enhver smak. Kanskje den mest berømte bygningen i landet, kan du beundre arkitekturen fra utsiden eller se den vakre bygningen fra innsiden under en backstage-tur.

4. Chippendale District

Kjent for sin spennende kreative scene, er Chippendale District full av muligheter for kunstentusiaster. Gå til Abercrombie Street for samtidskunstgallerier som Galerie Pompom, hvor unge kunstnere utviser malerier, videoer og moderne installasjonsmesterverk. For gode kaffe- og matalternativer kan du ta en spasertur til Kensington Street og dukke av Glider KS, et “espresso-møter-asiatisk spisested”, hvor du kan få alt fra kaffe til ferskpresset juice.

5. Carriageworks

Som det største multikunst senteret i Australia har Carriageworks et spennende og variert kunstnerprogram. Dra innom i løpet av uken og velg fra en rekke forskjellige gratis utstillinger for å få litt kunst i hverdagen. På lørdager forvandles stedet til en bondes marked, med ferske råvarer fra bønder og håndverkere over New South Wales. En fantastisk sted dersom du leter etter lokale ingredienser til et hjemmelaget måltid.

6. Royal National Park

Hvis du ønsker å ta en vakker dagstur i naturen, er den kongelige nasjonalparken helt perfekt for deg. Du kan fiske i ørretfylte fjellstrømmer, ta en ettermiddag med fuglekikking (parken har over 300 fuglearter), eller hvalsafari langs kysten i New South Wales. Forbered deg på en uforglemmelig dag med eventyr. Ikke glem å pakke et kamera – du kommer til å ønske å fange hvert øyeblikk.

7. Bare Island

Ligger i Botany Bay, øya fikk sitt navn etter at en tidlig utforsker hadde beskrevet det som en “liten, bar øy”. I dag tjener det som et punkt med militær stolthet og ble til og med omtalt i Mission: Impossible 2. Ta en guidet tur rundt den vakre øya og oppdag dens rike og fantastiske historie.

8. Glebe Markets

Hvis du ønsker å komplimentere noen vintageskatter i garderoben din, er Glebe Markets et must. Hver lørdag fra kl. 10.00 til 16.00 kan bargain-jegere gjennomgå de mange mat-, mote- og håndverksboder mens du nyter den fascinerende musikk fra gatemuiskerne i nærheten. Den avslappede stemningen i Glebe-distriktet trekker studenter fra det nærliggende universitetet til sine mange kule bokhandlere, restauranter og barer. Trenger du et energibyte etter markedene? Ta en “flat white” på Sappho, en bokhandel som der en kafé om dagen og en vinbar om natten.

9. Central Business District

Som det travle hjertet av Sydneys forretnings- og detaljhandelsscene, er CBD en favoritt for erfarne shoppere og foodies. Tilbring en ettermiddag å utforske butikkene og hodet til Darling Harbour om kvelden for en matbit. Som sjarmerende et sted som navnet antyder, er havnen hjemsted for en rekke restauranter hvor du kan oppdage forskjellige retter fra hele verden. “Nightowls” kan utforske barer og prøve de forskjellige cocktailene som tilbys, alle utsikter mot sjøen er insta-friendly.

10. Lavender Bay

Tre kilometer nord for det sentrale forretningsdistriktet ligger en av de vakreste utsikten over byen. Et ekte høydepunkt av Lavendel Bay er Wendys Secret Garden. Spredt mellom fikentrær, bregner er blomster og urter som rammer den vakre utsikten over havnen – en virkelig ubeskrivelig opplevelse.

Les mer om Sydney herLes mer her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer