GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 språk som er lette å lære

5 språk som er lette å lære

Å lære et nytt språk er ingen enkel oppgave. Det krever engasjement, vilje og motivasjon. Men noen språk er bare lettere å lære enn andre; hva med å lære swahili? For å gjøre reisen til flerspråklighet lettere, har jeg funnet fem enkle språk å lære;

1. Engelsk

Det er det mest utbredte språket i verden. Det har korte ord, ingen kjønn eller ord arrangeringer og verb endres kun i tredje person. Det er om lag 360 millioner morsmålsbrukere, men om lag to milliarder mennesker snakker det – det er 30 prosent av verdens befolkning!

2. Swahili

Swahili er et Bantu språk, sterkt påvirket av arabisk spesielt, i tillegg til engelsk, fransk, tysk og portugisisk. Det benytter ikke bøyningsmorfologien, istedenfor stoler man på røtter og endelser for å uttrykke verbendinger og subjekter. Over 140 millioner mennesker snakker Swahili, og det kan bli funnet i hele Øst-Afrika (spesielt Tanzania og Kenya). Etter arabisk, er Swahili det mest brukte språket på kontinentet; det er også ansett for å være et vindu inn til den afrikansk kultur.

3. Fransk

Fransk har over 100 millioner morsmålstalende og blir – som det offisielle språket i 28 land – pratet på nesten alle kontinenter i verden. Dette betyr at du kan øve deg på fransk nesten overalt. Og du bør: fransk tilhører romantikkens språkfamilie, noe som betyr at for engelsktalende, vil vokabularet være ganske kjent. Lingvister anslår at de to språkene har mer til felles enn noen andre medlemmer av denne gruppen, og at opptil en tredjedel av alle ord i det engelske språket ble påvirket av fransk.

4. Spansk

Språket er sterkt påvirket av latin og arabisk, muntlig som det er skrevet og har færre uregelmessigheter enn andre romanske språk. Det er også anslått at innen 2050 vil USA være en tospråklig stat – engelsk og spansk. ¡Viva Los Estados Unidos!

5. Italiensk

Språket finnes i Italia, Sveits, Malta, og Argentina, samt 25 andre land, og om lag 70 til 125 millioner mennesker snakker italiensk over hele verden. Språket har lignende grammatikk som andre romanske språk, men færre verbformer enn fransk og spansk. Og du har allerede et fortrinn med ordene spaghetti, pizza og Ferrari!

Lær språk med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på