GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 perfekte høstdestinasjoner

6 perfekte høstdestinasjoner

Er du fortvilet over at sommeren er over og at din solbrune hud er på vei til å bli vinterblek? Frykt ikke, for høsten er den perfekte tid for å oppdage og utforske en ny by. Å reise til høstdestinasjoner når folk flest er tilbake i hverdagen (hallo jobb! Hallo skole!), er priser, folkemengder og temperaturen lavere i de fleste byer rundt om i verden.

Her er vår liste med seks byer som vil være perfekt for en fantastisk høst!

1. Paris

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn

Paris blir kallt for “The City og Light (La Ville Lumière), dette er ikke bare på grunn av byens ledende rolle under opplysningstiden, men også for dens nydelige opplyste gater som gjør dette til en av de mest romantiske byene i verden. Og høsten er den perfekte tiden for å ta lyset innover seg (vi går jo mot mørkere tider). Hva med å ta med noen du er glad i opp til utkikkspunktet Sacre Coeur in Montmartre? Det byr på en hel del romantikk og er et av de beste utkikkspunkt i byen, med Eiffel tårnet i sentrum.

2. Roma

“When in Rome do as the Romans do” – Proverb

Lokal kultur i Roma handler om mat. Spesielt om høsten. Med porcini, trøffel, druer og oliven osende ut av hvert eneste nabolag, er det ikke noen bedre tid for å spise seg mett i den Italienske hovedstaden. Det historiske sentrum av Roma er fullt av markeder som bugner av mat.Campo de’ Fiori er et av de beste. Her finner du sesongbaserte produkter som artisjokk, kastanjer og gresskar – som alle er svært tradisjonelle råvarer i Italia.

3. London

“When a man is tired of London, he is tired of life” – Samuel Johnson

Hva er det beste man kan gjøre når høsten faller på og temperaturen synker? Å pakke seg inn i et teppe med en interessant bok mens man nipper til litt te og deilige scones med syltetøy såklart! Og hva er vel den beste byen i verden for å gjøre det i? London selvfølgelig! Den Britiske hovedstaden er nesten synonymt med «Afternoon Tea».

4. New York

“Autumn in New York, why does it seem so inviting?” – Vernon Duke

Når været og temperaturen synker, blir det hett i New Yorks kulturelle liv, med massevis av Broadway show og konserter og for ikke å glemme god mat, fantastisk shopping og ellevillt natteliv. Er du lei av byens mas og kjas? Dra til Upstate New York, bare en liten togtur vekk og du har frisk høstluft, blå himmel og landskap som et maleri med nydelige farger av rødt, gult, oransj og gull. Sjekk ut Farmers market eller dra på epleslang når du er der – eller enda bedre, la noen andre stå for plukkingen mens du nyter en dampende varm-rett-ut-av-ovnen «American apple pie!» mmmm…

5. Toronto

“Toronto is home; nothing beats home” – Ellen Wong

Et enda bedre sted å nyte høsten enn Upstate New York, er Toronto, like nord for grensen i Canada. Med krisp og kald høstluft, løv på bakken og nydelig landskap (landet har jo til og med et lønneblad som nasjonalt symbol!)

Toronto, som ligger ved bredden av Lake Ontario, er fylt med flotte parker perfekt for fotturer. Og hvis det fantastiske landskapet ikke tilfredsstiller dine behov for nydelig natur, er Niagara Falls bare en 90 – minutters kjøretur unna…

6. Sydney

“Those who lose dreaming are lost” – Aboriginsk ordtak

Om du ikke takler at sommeren er over og føler du trenger litt mer brunfarge, er det bare å dra over til andre siden av verden hvor våren er i fullblomstring og sommeren like rundt hjørnet: nemlig Sydney. Det er den perfekte tiden for å surfe, tilbringe noen dager (eller uker) med å utforske alle de vakre (og velsmakende!) ting denne fantastiske byen har å tilby og kanskje utforske «outbacken» på en roadtrip med vennene dine.

Reis med oss denne høsten!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer