GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

9 bøker som vil inspirere deg til å reise jorden rundt

9 bøker som vil inspirere deg til å reise jorden rundt
“That’s the thing about books. They let you travel without moving your feet.”
– Jhumpa Lahiri

Å lese er døren og nøkkelen  til et helt nytt univers. Du kan åpne en bok og transportere deg selv hvor som helst i og ut av denne verden, bare la fantasien vandre og la deg bli veiledet av de velvalgte ordene til forfatteren. Du kan lese når som helst, hvor som helst, og på uansett hvilket språk du vil.

Men jeg må innrømme at jeg ikke leser så mye som jeg sannsynligvis burde. Jeg har flere unnskyldninger (har vi ikke alle?), Men en unnskyldning jeg definitivt ikke kan bruke lenger er at jeg ikke vet hva jeg skal lese – spesielt når det gjelder reisebøker: Sjekk ut våre bloggeres favorittbøker som vil inspirere deg til å vandre, klatre, svømme, kjøre, sykle, og fly verden rundt for å finne både vakre destinasjoner og deg selv.

ISABEL: EAT, PRAY, LOVE (AV ELIZABETH GILBERT)

Dette selvbiografien handler om å finne seg selv på en verdenstur, basert på livet til den amerikanske forfatteren Elizabeth Gilbert. Etter en lang og stygg skilsmisse og et kjærlighetsforhold som ikke ende godt, bestemmer hun seg for å dra på en reise verden rundt og velger tre land å besøke: Først til Italia for å spise og kose seg, så til India i håp om å finne hennes åndelighet, og sist men ikke minst, til Indonesia på en søken etter balanse. Under hennes reise,  – med hjelp av nye venner og spennende opplevelser – begynner hun sakte å finne ut hva hun ønsker i livet. Til slutt … vel, du må lese selv. (Hvis du ikke føler for å lese, kan du også jukse og se filmen med skuespiller Julia Roberts som Elizabeth.)

TOM: LONDONERS: THE DAYS AND NIGHTS OF LONDON NOW – AS TOLD BY THOSE WHO LOVE IT, HATE IT, LIVE IT, LEFT IT AND LONG FOR IT (AV CRAIG TAYLOR)

Jeg begynte å lese denne boken etter at jeg flyttet fra London, men det minnet meg om alle grunnene til at jeg elsker (og elsker å hate) denne byen. Bokens forfatter, Craig Taylor, er en kanadisk forfatter som tilbrakte flere år på reise rundt i den britiske hovedstaden hvor han intervjuet folk fra alle samfunnslag , yrker og personligheter – fra flyselskapets piloter på Heathrow flyplass til kvinnen som annonserer neste togstasjon på høyttalerne. Resultatet er et portrett av London  fra mange forskjellige perspektiver som viser hvordan folk på 00-tallet kaller byen deres hjem, uansett deres personlige forhold til den.

TOM: BY ANY MEANS (AV CHARLEY BOORMAN)

Denne boken ble opprinnelig skrevet som en oppfølging av TV-showett  Long Way Round, en dokumentar med skuespilleren Ewan McGregor og hans beste venn, Charley Boorman. Sammen med en produsent og kameramannen Charley dro de ut på sin egen tur rundt om i verden der de dro fra Irland til Australia ved hjelp av alt unntatt flyselskaper. Det faktum at du følger trioen gjennom hvert eneste land og kultur gjør det til en fascinerende geografisk leksjon, samt en sosial kommentar. Hvis du kan, må du se på TV-showet (med samme navn) i tillegg.

EMMA: NEITHER HERE NOR THERE (AV BILL BRYSON)

I hvert kapittel i denne boken kommer Bill Bryson med anekdotiske reisehistorier og introduserer deg til nye land i Europa. Flittig har han dokumentert hans seilaser over hele kontinentet, hans entusiasme og  ærlighet gjør det lett å tro at du søker etter nordlyset i Norge eller trosser den crazy parisiske trafikken ved hans side. Brysons observante fortellinger kombinerer sarkastiske kommentarer- du vil slite med å fullføre en enkelt side uten å le høyt.

EMMA: THE GRINGO TRAIL (AV MARK MANN)

Følg de episke oppdagelser av Oxford University utdannede, Mark Mann, når han legger ut på en hysterisk reise med selvoppdagelse gjennom Sør-Amerika med sine to følgesvenner – hans hippie kjæreste og den festglade bestekameraten. Gjennom den dynamiske trioens vanvittige historier, vil du falle for de sære karakterene og klø etter å besøke Peru eller Bolivia på egenhånd. Merkelige (men utmerket), fortellinger om eventyr, hensynsløs atferd, og  eskapader sammen med informative passasjer som forklarer hver eneste regions historie, geografi og gamle kulturer.

ERIN: A WALK IN THE WOODS (AV BILL BRYSON)

Følg Bill Bryson og hans uheldige venn, Stephen Katz, når de påtar seg en utfordring som snart viser seg å være langt mer krevende og plagsom enn de hadde forestilt seg. De skal nemlig vandre gjennom The Appalachian Trail i det østlige USA. Denne 3500 km turstien strekker seg fra Georgia til Maine og viser seg å bli en test for de to mennene: Fra utstyr til helse problemer og frykt for bjørn: men Bryson og Katz fortsetter turen. Deres erfaringer byr på en god latter.

ERIN: VIVA SOUTH AMERICA!: A JOURNEY THROUGH A SURGING CONTINENT (AV OLIVER BALCH)

Journalist Oliver Balch utforsker boliger, fengsler, gater, og sinnene til Sør-Amerika i denne noen ganger morsomme, ofte tragiske, og alltid gjennomtenkte boken. Han har valgt et tema for hvert land og han bruker disse temaene som objektiver der han forsøker å forstå, ikke bare hver enkelt nasjons politiske og sosiale kamper, men også fremgangen gjort etter Simon Bolivar;kontinentets “store frigjører” og Balch symbolske guide. Resultatet er en gripende titt på dagens Sør-Amerika, som, mens ikke alltid oppløftende, er en viktig lesning for alle som er nysgjerrige på dette kontinentet.

LIVIA: INTO THIN AIR (AV JON KRAKAUER)

Følg journalist-fjellklatrer, Jon Krakauer, på hans forsøk på å erobre Mount Everest med Adventure Consultants 1996 Everest ekspedisjon. Lær om den lange akklimatiserings prosessen for å tilpasse seg til store høyder og farene ved å krysse Khumbu Ice Falls. Frykt for Krakauers liv mens han stiger opp i fjellet og blir møtt av en morderisk storm som ender opp med å ta livet av hans klatrekamerater. Denne tragiske men gripende personlige beretningen om bestigningen av den høyeste toppen i verden vil gi deg  ærefrykt og gisp etter oksygen.

LIVIA: SWIMMING TO ANTARCTICA (AV LYNNE COX)

Fanget i en haglstorm under en svømmetur, oppdager Lynne Cox sin lidenskap for bading i ekstreme forhold i en alder av ni. Hun går videre til å bli en rekord (engelsk) Kanal svømmer på 15 år. Følg henne når hun reiser verden rundt, fra USA til New Zealand, og bryter ned barrierer mellom kulturer og nasjoner gjennom hennes langdistanse svømming. Cox er en inspirerende og forfriskende fortelling  som vil åpne øynene dine til den menneskelig viljestyrken som ligger i oss alle.

Reis med oss!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på