GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Backpacking vs språkstudier i utlandet: Hva er den beste måten å tilbringe ditt friår på?

Backpacking vs språkstudier i utlandet: Hva er den beste måten å tilbringe ditt friår på?

Å reise er en av de største og mest fantastiske tingen du kan gjøre i løpet av livet. Det åpner øynene dine for nye kulturer, nye byer og nydelige landskaper, samt introduserer deg til interessante mennesker – alt dette samtidig som du lærer mye om deg selv. Både backpacking og å studere i utlandet er en glimrende måte å se verden på, så hvordan skal du bestemme deg for hva som passer deg best? Heldigvis er vi her for å hjelpe deg, vi skal hjelpe deg med å finne ut hva du ønsker i ditt friår, under eller før universitetet.

Oppdager nye steder

Backpacking, betyr bokstavlig talt at alt du tar med deg på reisen skal passe i sekken din. Dette gjør det enklere for deg å flytte deg fra sted til sted og vandre rundt omkring uten noen hindringer. Det er enkelt og tilrettelagt for å pakke og flytte til andre steder, du befinner deg på en endeløs jakt etter ditt neste eventyr samtidig som du oppdager endeløse nye byer og land. Med ingen stedsforpliktelser, blir ditt neste reisemål helt opp til deg. Hvis du ønsker å krysse av mange ting på din «bucketlist» er backpacking den perfekte måten å gjøre det på.

Ved å studerer språk i utlandet, med klasseundervisning, og en vertsfamilie å komme hjem til, er du på mange måter bundet til en ny by. Dine språkkunnskaper og kjennskap til byen forbedres kontinuerlig, samtidig som du blir kjent med kulturen på en helt annen måte. På mange måter blir din nye by og vertsfamilie ditt andre hjem. I helger og på dagsturer kan du komme deg ut av byen til de omkringliggende byene og serverdighetene. Hvis du studerer i Europa, kan ditt andre land være en togtur unna.

Møte nye folk

Som et fellesskap er backpackere blant de vennligste og mest innbydende reisende, alltid klare til å dele historier og reisetips om hvor de har vært og hvor de skal reise neste gang. Når alle beveger seg i forskjellige retninger, møter du mange spennende mennesker på reisen, spesielt hvis du velger å bo på hostel. De du møter vil invitere deg på middager, dagsturer, se serverdigheter og alt annet de har lined-up for ferien.

Når det gjelder å studere i utlandet, blir klassekameratene din andre familie. Ingenting sier “bonding” mer enn å flytte vekk fra hjemmet, utforske en helt ny by, og ta utfordringen med å lære et nytt språk sammen. I forhold til backpacking vil vennene du møter mens de studerer i utlandet, er ikke bare vennene dine for en natt eller dag, de blir venner for livet. Og vi snakker ikke bare om klassekamerater nå: Ved å investere tid på ett sted, vil du møte lokalbefolkningen på en annen måte, de vil vise deg rundt til de skjulte lokal perlene i byen og hjelpe deg med å utvide ditt internasjonale nettverk. Generelt, hvis du er interessert i etablere langvarende vennskap med dine klassekamerater og lokalbefolkningen, er å studere i utlandet det rette for deg.

Få livserfaringer

Uansett om du blir en backpacker eller en student i utlandet, vil du komme hjem med nye livserfaringer. I hvert tilfelle blir du kastet inn i et spenende miljø hvor du vil lære deg raskt å kommunisere med nye mennesker, lære å navigere kulturer og skape et nytt liv for deg selv i utlandet. Du er ansvarlig for din egen tid, transport, studier, samfunnsliv, og vil komme deg hjem å følge deg tryggere på dine egne styrker og sakheter enn noen gang. Den ekstra bonusen med å studere i utlandet er at du vil lære å snakke et nytt språk og snakke med et helt nytt samfunn på deres morsmål – noe som imponerer fremtidige arbeidsgivere og inntakskontorer verden over.

Men uansett hvordan ditt språkkurs i utlandet åpner dine potensielle karrieremuligheter etterpå, er det viktig å tenke på hva du vil ha ut av din tid i utlandet. Ønsker du å krysse av «bucketlisten» din, se mange byer og møte mennesker fra hele verden? Eller ønsker du å lære et nytt språk, få venner for livet, leve og kommunisere med lokalbefolkningen? Uansett, du kommer til å reise, og som skrevet i begynnelsen den største tingen du kan gjøre med livet ditt er å reise! God tur!

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/10/passports-ef.jpg)

Pass EF språkreise

Oppdag våre 50 destinasjoner og 9 språkLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer