Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

De 6 beste byene å feire St Patrick’s Day i

De

St Patrick’s Day er rett rundt hjørnet (søndag 17.mars) og vi har valgt ut de seks beste byene du kan feire denne høytiden i.

1. DUBLIN

Naturligvis er den irske hovedstaden et must. Byen holder den mest fargerike St Patrick’s Day-paraden i verden. Spektakulære flåter kjører gjennom sentrum med mer enn 500.000 festdeltakere. Paraden er en del av Dublins firedagersfestival (14. til 17. mars) med masse øl og whisky, tivoli og gratis livemusikk.

Parade i Dublin St. Patrick's Day

2. NEW YORK

Ingen feirer St Patrick’s Day som de gjør i The Big Apple. Over 150 000 mennesker deltar i den eldste og største St Patrick’s Day-paraden i USA. Paraden ble faktisk startet 14 år før uavhengighetserklæringen ble undertegnet! Hele to millioner tilskuere samles for å se paraden som går langs Fifth Avenue.

3. BUENOS AIRES

Det er alltid tid for fest i Buenos Aires, men når St Patrick’s Day står for tur, blir den argentinske hovedstaden enda mer festglad! Byens stolte, irske herkomst kjører igang den villeste feiringen i Sør-Amerika.

Cookie St. Patrick's Day

4. CHICAGO

Denne byen går virkelig for grønt. Grønt fargestoff brukes for å gjøre Chicago River om til en funklende smaragdgrønn elv. Dette er en tradisjon som dateres tilbake til 1961. Chicagos Downtown Parade er en av de største paradene i USA og feiret sin 60-års dag i 2015. Paraden varer i tre timer. Utenom dette er byen fylt av ordentlig irsk stemning gjennom hele mars.

5. BOSTON

Bostons store innbyggertall av mennesker med irsk bakgrunn gjør byen til en av de beste stedene for å feire St. Patrick’s Day. På søndagen som faller nærmest 17. mars holdes en stor parade med tradisjonsrike marsjerende korps fra hele USA. Dra også innom en irsk bar og du har alle opplevelsene du trenger for en uforglemmelig dag!

Mann med grønn bart i parade

6. LONDON

Londons legendariske natteliv blir enda bedre på St. Patrick’s Day! På søndagen nærmest 17. mars blir det holdt en kjempestor parade med et fargerikt karneval og marsjerende korps forbi landemerker som Whitehall, Piccadilly Circus og Trafalgar Square.

Hund St. Patricks day

Reis til Irland med EFLær mer