Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

De ultimate julegavetipsene for globetrottere

De ultimate julegavetipsene for globetrottere

Uansett om du trenger gaver til julesesongen, en bursdag, eller bare fordi du er i det gavmilde hjørnet- våre reiseeksperter har satt sammen en liste med de perfekte julegavetipsene for alle globetrottere.

TOM: LYTTING OG PAKKING

Hodetelefoner

Få ting er mer irriterende enn høylytte folk på fly. Dette er grunnen til at støydempende hodetelefoner ble oppfunnet: Ikke bare kan du lytte til dine favorittmelodier, men ingen snorking, gråt, og LOLing vil bry deg. Alle blir til mimedukker, og det er stillhet hele veien. Vinn-vinn!

Trillekoffert

Jeg husker den dagen jeg først kjøpte en forsterket bag med uttrekkbart håndtak og hjul. Selve funksjonen og kompaktheten gjorde at jeg nesten gråte av glede. Ikke bare kan du klemme masse klær inn der ved å komprimere sekken når du zipper den opp, men den har faktisk små hjul slik at du kan gli eiendelene dine elegant over flyplassen.

SIMON: LADING OG KORK

PowerBank

Jeg har kanskje verdens verste retningssans, så å utforske et nytt mål er alltid, uhm, hvordan skal jeg si det … interessant. Jeg er svært avhengig av at lokalbefolkningen viser meg i riktig retning og kart på telefonen min, som tapper batteriet… Heldigvis finnes det PowerBank-ladere som sørger for at jeg kommer dit jeg skal i tide.

Korktavle

Post-tur depresjon er noe alle reisende får. Det er ekte, og det er fryktelig! Dekorer rommet ditt med påminnelser om turen. Dette er en fin måte å lette overgangen tilbake til hverdagen. Korktavler eller globuser er perfekt for dette, hvor du kan feste bilder av destinasjoner du har besøkt, og gir motivasjon og inspirasjon i hverdagen.

FLORENCE: KAMERA OG «CRUMPLING»

Et bra kamera

Det finnes steder som er så usedvanlig vakre at ingen mobilkamera noensinne kan gjøre dem rettferdighet. Hvordan kan et mobilkamera fange varmen fra en solnedgang utenfor kysten av Honolulu eller gnisten av en nyttårsaften på Times Square? Kjøp heller et ordentlig bra kamera som vil skape langvarige og vakre minner.

Crumpled City map

Hvis du går deg vekk så mye som jeg gjør når du besøker en ny by, vil du vite at ved slutten av oppholdet, har kartet blitt til en krøllete papirball. Kjøp heller Crumpled City map, et hendig lite kart som du kan bare krølle sammen og stappe i lomma uten at det blir ødelagt.

ISABEL: MER PAKKING OG LESING

Plastposer for flytende ting

Det er alltid nyttig å ha med kosmetikk i håndbagasjen, men de plastposene man får på flyplassen eller på supermarked er alt annet enn praktiske. Eller fasjonable, for den saks skyld. Det er imidlertid noen premiumposer tilgjengelige på markedet – de har ikke bare plass til all din kosmetikk, de har også en perfekt størrelse slik at du kommer gjennom sikkerhetskontrollen med dem.

E-bok

Reiser betyr utgifter og lange timer på fly, tog og i bil. Dette er tider når du trenger en e-bok: tiden vil fly når du leser den siste kriminalromanen eller nyter den nye utgaven av din favoritt-bokserie. Du kan ha hundrevis av bøker på fingertuppene – noe for enhver situasjon, og uten å bære noen ekstra vekt. Teknologi er genialt!

MARTINIQUE: SØVN OG SPASERING

Reiseteppe

Et koselig teppe kan være lurt å ha – spesielt hvis du er en frysepinne som meg. Hvis du er mer av den eventyrlystne typen og finner ut at du må sove på en jernbanestasjon, flyplass eller utendørs (uavhengig av grunn), så vil du være så utrolig takknemlig for å ha et teppe som kan gjøre nettene noe varmere og mer komfortable. Et ekstra stort skjerf er også en god (og mer elegant) erstatning.

Flip-flops

Flip-flops er en livredder – spesielt når du bor på et herberge eller må dele dusj og bad. De er enkle å presse inn i kofferten eller ryggsekken og er i utgangspunktet bra for alle slags situasjoner hvor du trenger å gå rundt. Sist men ikke minst, de lette plastsandalene kan også brukes som våpen når du oppdager en altfor stor edderkopp på rommet ditt.

EMMA: POLAROID OG UNDERHOLDNING

Polaroidkamera

Jada, ta med et anstendig kamera på dine eventyr for de alle viktige misunnelselsesverdige øyeblikkene, men ta også med et Polaroid-kamera for en enkel grunn: det er supergøy. Sikt, klikk, og vipps, du har et gammeldags minne, perfekt presentert i den lille, ikoniske hvite rammen, klar for å bli hengt opp på rommet når du kommer hjem.

747 ting du kan gjøre på flyet

Hvis du ikke er komfortabel, blir lei av å se Friends repriser på in-flight-underholdningen eller bare ikke klarer å sove på et fly, er boken 747 Things to do on a Planegarantert å gi deg minst et par timer med underholdning på disse fryktelig kjedelige langdistanseflyvningene. Fra puslespill til i-stolen aerobic; endelig har du noe å fokusere på annet enn de andre passasjerenes snorking . (Med mindre du har Toms hodetelefoner, selvfølgelig).

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise